12 entry daha
  • 30'ların amerika'sında gerçekten yaşanmış dolandırıcılık*** olaylarından esinlerek yazılmış bir filmdir. plot twist olayının bol ve etkin biçimde kullanımıyla, izleyicinin sağından atıp solundan geçer ve topu doksana takar. bu açıdan usual suspects, sixth sense gibi filmlerin atasıdır. ama bugün artık bu tip filmlerin orospusu olmuş izleyici üzerinde, 1973'ün izleyicisi üzerinde yaptığı şok edici etkiyi aynen yaratması mümkün olamamaktadır.

    fekat bu film, bahsi geçen günümüz filmleri gibi iki yüzlülük etmeden seyirciyi şaşırtır. çünkü film zaten bir şaşırtmaca, bir güven kazanıp arkadan popoya tekmeyi basmaca eksenindeki bir hikaye üzerinde seyrettiğinden, seyircinin de bu oyuna her fırsatta alet olmasında beis görülmez.

    paul newman ve robert redford, usta çırak rolünde yine kusursuz bir ikili oluşturmuşlardır. filmin epizodique kurgusu ve kitap sayfalı geçişleri eski polisiye romanları andıran ve cuk oturan bir diğer özelliğidir.

    jack nicholson, sonradan redford'a giden hooker rolünü reddetmiş. robert redford da başta filme sıcak bakmamış ama sonradan kabul etmiş. yalnız imdb'ye göre redford bu filmi 2004 haziran'ına dek hiç izlememiş. iyi de neden? geçen 31 senede bu filmde oynadığını unutmuş da mı izlemiş* yoksa batıl inancı varmış da arkadaşları mı tufaya getirip izletmiş bilemiyorum. görürsem sorarım.
71 entry daha
hesabın var mı? giriş yap