• escinsel oldugunu farkina varmak (bkz: come out)
  • hem halen yürülükte bulunan 765 sayılı tck hem de yeni tck tasarısında suç değildir.

    1632 sayılı askeri ceza kanunun 153/2 maddesine göre ; askerlikten çıkarmayı ve rütbenin geri alınmasını gerektiren bir eylemdir.(madde hem aktif hem de pasif eşcinseller için uygulanır)
    madde metni aşağıdadır
    madde :153/2
    bir kimseyle gayri tabii mukarenette bulunan yahut bu fiili kendisine rızasıyla
    yaptıran asker kişiler hakkında, fiilleri başka bir suç oluştursa bile, ayrıca türk
    silahlı kuvvetlerinden çıkarma cezası, erbaşlar için rütbenin geri alınması cezası
    verilir.
  • çok çok eskilerde normal karşılanan fakat günümüze gelene kadar belirli süreçlerden geçtiği için tabulaşan aynı cinsiyetteki insanların birbirleriyle olan ilişkisi olarak tanımlanabilir. eşcinselliğin günümüze kadar "yasak* veya ayıp*" olarak adlandırılması tamamen üreme zorunluluğundan kaynaklanmakta bazı iddialara göre.. herhangi bir dini örnek alalım; din asla sadece insan vicdanı için ortada değildir, dinin temel amaçlarından birisi de yayılmak ve kendine taraftar toplamaktır.. yayılmak insan ile olacağından ötürü, "ne kadar çok insan o kadar çok x dindarı" temelinden yola çıkarak üremenin esas hedef olduğu ortaya çıkmış, haliyle üreme de kadınla erkeğin birleşmesinden meydana geldiği için eşcinsellik yasaklanmış ve ayıplanmıştır.. *
  • kimseyi ilgilendirmeyen durum.. kim ne karışır elin adamının cinsel hayatına. neden karışır?? hiç bir sebep yok. eskiden bu tarz insanlar kendilerini saklarlardı... ortaya çıkarsa geri kafalı, kendi hayatını sorgulamaktan aciz insanlar tarafından yargılanırlardı. şimdi ise herkes özgür diye kompleks sahibi insanların sayısı arttı. eskisinden daha can sıkıcı bir geyik konusu halini aldı. herkes etrafına gösterdiği saygı kadar saygı ve sevgiyi hakeder. hiç bir eşcinsel normal insanların cinsel hayatıyla dalga geçmez... geçersede bıkmıştır horlanmaktan, etrafa konu olmaktan.
  • ... (bkz: #6317719)
  • insanda sonradan olan bir oluşumu çağrıştırıyor. eşcinsel olunmaz, eşcinsel doğulur... heteroseksüel olunmaz, heteroseksüel doğulur... aradaki ufak fark ise biseksüel olmak tır.
  • gayet normaldir. asıl normal olmayan bunu garipsemektir.
    insanlar, belki dostlarımız, belki bir yerde yanında oturan insan, sorsan herkes açık görüşlüdür.
    homofobik değildir. yalnız homofobi illa fiili saldırı ya da nefret değildir.
    "benden uzak olsun, takılsın", "abi yazık kimbilir ne yaşadı da böyle oldu.", "onlar da öyle işte, zararları yok."
    bu cümle ve benzerlerinin hepsinin homofobik unsurlar taşıdığını ve bunu duyan insanların incindiğini biliyor muydunuz?

    ez cümle; dünya'ya indirilmiş yeni bir tür değil eşcinsellik. normal ve anormal kavramını insan'ın çizdiği bir dünyada seçilmiş bir cinsel tercih de değil. eşcinsellik bir oluş. zaten var yani. insanlık tarihi ne kadar eskiyse, eşcinsellik de o kadar eski.
    eğer siz, eşcinsellere 1900'lerden sonra dünyaya salınmış yeni bir tür muamelesi yaparsanız, asıl anomali sizdedir. biraz -insanlık tarihi- arşivine bakınmanızı tavsiye ederim.
  • önyargılar yüzünden günün birinde kestireceğinin ve kadın olacağının sanılmasıdır. eşcinsellik, transvestilik, transseksüellik birbirinden ayrı kimlikler değil de, kadınlığa giden yolun aşamaları sanılır çünkü. ` : sanki o zaman da kadın olunuyormuş gibi` ülkemize ilişkin doğru dürüst araştırmalar yapılmadıkça, eşcinsellik o ünlüye bu ünlüye "gay misin?" diye sorulacak magazin sorularının ötesine geçemedikçe ` : saba tümer` ` : murat boz` daha çoooook yanılırız böyle!.. güzelim insanlar da bu cahilce yargılar yumağı içinde kendilerini kaybeder durur!..
hesabın var mı? giriş yap