• -galatasaray 1905, real madrid ise 1902 yılında kurulmuştur. galatasaray’ın maçlarını oynadığı stadyum kurucusu ali sami yen’in adını taşırken, madrid’in stadı ismini klubün efsanevi başkanı santiago bernabeu’dan alır. galatasaray aslan(lar) olarak, real madrid ise los merengues yani beyazlar diye adlandırılır. real madrid taraftarı viva real viva real madrid derken galatasaraylılar rerere rarara galatasaray galatasaray cim bom bom* tezehüratını kullanır. ***
    -galatasaray’ın en büyük taraftar grubu ultraslan, real madrid’in ki ise ultras’dır.
    -madrid’in dünya çapında yıldızlarına los galacticos, galarasaray’da oynayanlara ise fatih’in aslanları denir.*
    -galatasaray türkiye’de aristokrat olmakla itham edilirken, madrid ispanya’da faşist diktatör francisco franco’nun rejiminin takımı kabul edilir.
    -real madrid avrupa’da en çok kupa kazanan takımdır, galatasaray ise türkiye’nin avrupa kupası kazanan tek takımıdır.
    -hem galatasaray hem de real madrid yalnızca futbol değil spor klüpleridir. her ikiside bir çok branşta ülkelerinin en başarılı geçmişlerine sahiplerdir.
    -iki takım tarihlerinde 3 kez karşı karşıya geldiler. bu 3 karşılaşmanın 1 tanesi avrupa süper kupa finali, diğer ikisi ise şampiyonlar ligi çeyrek final maçlarıdır. 2 tanesini galatasaray, diğerini ise real madrid kazanmıştır. detaylı bilgi için;

    -avrupa süper kupa finali:
    (bkz: 25 agustos 2000 galatasaray real madrid maçı)

    -şampiyonlar ligi çeyrek final maçları:
    (bkz: 3 nisan 2001 galatasaray real madrid maçı)
    (bkz: 18 nisan 2001 real madrid galatasaray maçı)

    googlefight:

    galatasaray: 6,470,000 results
    real madrid: 9,080,000 results

    ekşi sözlük fight:

    galatasaray: 573 entry
    real madrid: 133 entry

    and the winner is:
  • bir dönem yetkili ve etkili mercilerce kah el altından kah alenen maddi*-manevi* haksız yere desteklenmeleri ve son yıllarda ezeli rakiplerinin şamar oğlanı olmaları ortak özellikleridir. ve genellikle kamyon yüküyle para harcayıp "transfer şampiyonları" olmalarını da unutmayalım.

    (bkz: anti madridista)
    (bkz: anti galatasaray)
  • kupa, şampiyonluk gibi istatistiklere bakıldığında ikisi de kendi ülkelerinde lider durumdadır. real madrid ayrıca dünyada da lider. şu anda iki takım da paraya kıyıp transfer yapıyorlar ama ikisi de umduğu başarıyı yakalayamıyor. ikisi de ezeli rakiplerine bu sezon hem içeride hem de dışarıda yenildiler. ikisi de şampiyonluğu ezeli rakiplerine verecekler gibi görünüyor. iki takımda da teknik direktörlerin koltukları sallantıda.
  • yatakta real madrid üstte, galatasaray alttadır.
  • altta da olsa üstte de olsa siken galatasaraydır. ezik kuşların zoruna gitse de...
  • ronaldo varsa sneijder var.
    higuain varsa drogba var.
    benzema varsa burak var.
    mesut varsa selçuk var.
    di maria varsa amrabat var.
    varane varsa semih var. ramos varsa eboue var.

    eslestirmesi yapilan versus.
  • her pozisyon adina konusamam ama melo vs. pepe potansiyeli ile cok net kirmizi karta, sabri vs. ronaldo potansiyeli ile de sac-bas yolmaya gebe bir versus.

    bir de fatih terim vs. mourinho var. bunlar yedek kulubesinde cok pis muhabbete de sarabilirler; karizmaya doyacagim diye sekilden sekile de girebilirler; mac cigrindan cikarsa kavga da edebilirler.

    her turlu izlemesi eglenceli olacak; o garanti.
  • gs'li arkadaşım kura için cumaya gitmedim diyor,sen kurayı bahane edip gitmezsen cumaya çıkar tabi r.madrid,gideydin rakip malaga'ydı şimdi :)
  • 16.03.2013 tarihinde uefa şampiyonlar ligi çeyrek final kura çekimleri sonrası gerçekleşen eşleşmedir. 2001 yılında iki takım yine çeyrek finalde karşılaşmış ve bu eşleşmeden real madrid tur atlayan takım olmuştu. ilk maçı jardel'li kadrosuyla istanbul'da 3-2 kazanan galatasaray, madrid'te oynanan rövanş maçında rakibine 3-0 yenilmişti. bu eşleşme, 2000 yılındaki süper kupa finalinin de bir rövanşı olmuştu. hatırlanacağı gibi, hagi'li kadrosuyla uzatmada 2-1 kazanarak kupayı alan taraf galatasaray olmuştu.

    eşleşmenin hakemi henüz belirli değil diye biliyorum. ancak bir ingiliz hakeminin bu maçı yönetmesi gayet enteresan olabilir diye düşünüyorum. zira, bir önceki turda real madrid manchester united'ı ingiltere'de elerken maçın hakemi cüneyt çakır'dı ve çakır'ın nani'ye gösterdiği kırmızı kart epey tartşılmıştı. olmazda, art niyetli bir ingiliz hakemi maçı yönetseydi sizce kim tur atlardı? türkler bizim elenmemize sebep oldu diye real lehine mi çalışırdı yoksa, real bizi haksız yere eledi diye galatasaray lehine mi çalışırdı? yada türklere ders vermek için tarafsız bir maç nasıl yönetiliri mi gösterirdi? 1-0 olsun bizim olsun.
  • bu iki takımın istatistiklere girmeyen bir de hazırlık maçı vardır. herkesin dilinde üç kez karşılaştık, ikisini kazandık muhabbeti vardır.
    (bkz: 24 ağustos 2011 real madrid galatasaray maçı)

    hatta süper kupa finalinde altın golle kazandığımızı hesap edersek istatistiklere berabere olarak bile geçmiş olabilir.

    ayrıca yıllardır avrupa arenasında olan bu iki takımın resmi maçlarda çok fazla karşılaşmaması çok şaşırtıcı. la iki kere eşleştik, ikisi de çeyrek final.
hesabın var mı? giriş yap