• "geymwoch" dioduk kucukken herhalde dogru yazilisi budur.. bu aletler el buyuklugunde, renkli menkli, icinde tenis, canavar oldurmece, yangin sondurmece, kiz kacirmaca, adam oldurmece gibi oyunlara sahip, 80lerin harikasi, dersde masa altinda oyniyanlardan dolayi hocalarin evinde koleksion yaptigi, daha sonra saatlere giren hatta hatta kaset gibi modullerle bir cok oyun oynamamiza olanak veren icatlardir.. son hali gameboy oldu.
  • ortaokuldayken sinif arkadaslarimin kolleksiyonunu yaparcasina onlarcasina sahip oldugu sey. oyunlari da cok basit ve uyuz olur. bi tek mavili falan bi renkli olani vardi, onu sevmistim. sonra arkadasim yokken kirdim onu. (bkz: entrye ani serpistirmek)
  • nintendonun kiler en guzelleriydi, genelde bi sagda bi solda tusu olurdu sonra gameboy cıktı...pek de cirkin bisi gameboy eski gamewatch zevki kalmadı..hala her toys'r'us a gidisimde bakarım acaba nintendo yeniden cıkartırmı diye
  • level atladikca hizlanir ve zorlasirdi ama yeni bisi katilmazdi oyuna (bkz: tekduze), skor yapma, yarisma, hirs gibi kavramlarla bizi tanistirdi, o kucucuk pili bitince uzulur fakat sonra unutur giderdik bi kosede
  • küçükken 'gamevaç' dediğimiz 2 tuşlu oyunlu saaatler, casionun dışındakiler yaramaz
  • küçüklüğümde "geymatç" denilmesine rağmen ısrarla atari dediğim oyuncak. tek sorunu pili içinde bıraktığınızda biterdi ve akardı, çıkardığınızda ise kaybederdiniz. ben ters çevirip takarak bu soruna çözüm bulmuştum kendi çapımda. atari firmasının "plane & tank" ı vardı bende.
  • donkey kongdiye bitanesi vardi. gorilin birini tepeden gelen varillerin üzerinden atlata atlata yukarı cikartip sevgilisini mi ne kurtariyodunuz. aletin rengi turuncuydu bu arada.
  • kimisi atari derdi bunlara..
  • bunlar atari öncesi bi jenerasyondu. casio'nunkiler en şahaneleriydi. sonra taklitleri çıktıydı. derslerin arasında gofret, bilye karşılığı oynanır, oynatılırdı. bir kere tatile çıkmıştık, gemmaçımı kapıcının çocuğuna bırakmıştım. ulan geri döndüğümde bi baktım mahallenin bütün esmer vatandaşları oyunu ezberlemiş, bir de hiscore da beni geçmiş, oyunu sıfırlamışlar. ilk kez orada gemmaçların sıfırlanabildiğini, kapıcı çocuklarının azmederse aya bile gidebileceğini farketmiştim.
  • "geymmaç" diye telaffuz edilmesi caiz olan küçük şirin oyuncaklar.
    bi tane gudik araba yarışı oyunu vardı adını hiç hatırlamadığım, standard "yolda git, karşıdan gelen arabalara çaprpma" temalı bir oyundu. ilerledikçe hızlanırdı. level nedir ne yapar ilk orada görmüştüm.
    ailecek bağımlısıydık yarışırdık filan. sonra bir gün 'la nası yapmışlar bunu?' temelli düşünceler ile kullanılmaz hale getirmiştim aleti de ailenin geri kalanı tarafından linç edilme tehlikesi atlatmıştım.
hesabın var mı? giriş yap