• sözlükte bulduğu boş matematik problemlerini çözen adam...
    (bkz: bir kelime bir islem) (bkz: matematik)
  • cgs'de manyetik akı birimi.
    10 000 gauss=1 tesla
  • gerizekalıymış.
  • matematiksel açıdan dehadır. bu iki kere iki dörttür. ayrıca iyi ki adamın her bulduğu ismiyle bilinmiyor diye sevindiğim kişidir. yoksa şu an anıldığından çok daha fazla anılabilirdi. misal karmaşık sayılar konusu, yakınlarda öğrendiğime göre, gaussun üniversiteyi bitirme tezidir. bugün lisede okutulmaktadır. gerisini siz düşünün. adam, kendisinden daha önce sittin matematikçi tarafından toparlanamayan bir konuyu baştan aşağı tek başına yazıyor ve tez olarak sunuyor, ve bu konu lise seviyesinde okutulacak kadar basit ve işlevsel. tam anlatamadım ama mucize gibi bir şey şu an olması.
  • portakal gaussla özel derste ortam feci şekilde gerilimli:
    g:lan hiçbişeyi bilmiyosun bari kütle nedir onu sööle
    p:eee, cismnin şeyi? uzayda kapladığı alan?
    g: ayıp lan ayıp lise 2 olmuşsun hala hacimle kütleyi ayıramıyosun
    g: hadi sööle
    p: .... *la sırasıydı şimdi kütlenin tööbe tööbe*
    g: hadi olm
    p:....
    g:bidaha sakın sallama , fena yaparım bak, ööle cismin içindeki madde mitkarı falan deme sakın
    p: muhahahahaha cismin içindeki madde miktarı evet evet bööle dedim ben
    g: lan allah karetsin ballı herif

    sonuncudan pek emin değilmin ben çoktan daalmıştım, kesin bi halt vardır gauss düseltir, o her şeyi bilir...
  • hani su matrix uclemesinin ilkinin sonunda basroldeki abi ajanlari salt rakamlardan ibaret gordu de sonra ucup gitti ya; gauss amca da hayati, dogayi, ve hatta duygulari rakamlari olarak goruyordu. onun yazdiklarina siz teorem dersiniz ama aslinda onlar bu amcanin gozlemleriydi. ha insan olarak nasil derseniz; onu romanya nin daglarinda cobanlik yapan baska bir dahinin onunu acmamasi nedeniyle basarili bulmam, o ayri...
  • günlük hayatta da karşımıza çıkabilen bir çok veri setinde bir değişkene bağlı dağılımın modellenmesinde kullanılabilecek fonksiyonu tanımlayan bilim insanı.

    (bkz: gaussian)

    gauss fonksiyonu kısaca çan eğrisidir. eğrinin genişliğine standard sapma, fonksiyonun peak noktasının x ekseninde denk geldiği yere de ortalama denir. pek çok veri setini istatistiksel olarak açıklamak için kullanılabilir ancak cauchy fonksiyonu ile karıştırılır çoğu zaman.
  • 18 yıldır entry yazmayan birinci nesil sözlük yazarı. son entrysini 2000 yılında yazmış. o da tıpkı vanzant ve gimeno gibi kayıplara karışmış.

    (bkz: ekşi sözlük arkeolojisi)
  • manyetik akı yoğunluğu * birimidir ve bir gauss santimetrekare başına bir maxwell olarak tanımlanır.
    manyetik alan şiddetinin asıl birimi ise oersted'dir.bir oersted birim manyetik kutpa * bir dinlik bir kuvvet uygulayan alan şiddetidir.
  • an itibarıyle en son 5 yil once entry girmiş görünen birinci nesil yazar...
hesabın var mı? giriş yap