*

  • hürriyet gazetesinin haberine göre kara kuvvetleri komutanlığı bazı kaymakamlıklara yazı göndererek kimi gruplar hakkında istihbarat toplanmasını istemiş. genelkurmay başkanlığı da haber üzerine bir açıklama yaparak "haber doğrudur" demiş. bu uygulamanın tuhaflığı şimdilik bir yana dursun sakıncalı görülen gruplar yelpazesine bir bakalım. yelpazi hayli geniş tutulmuş. haber şöyle:

    "

    kara kuvvetleri komutanlığı, kaymakamlıklara bir yazı yollayıp, "ab ve abd yanlısı kişiler ve yüksek sosyete" hakkında istihbarat toplanmasını istedi.

    kara kuvvetleri komutanlığı, askeri birlikler ve kaymakamlıklara gönderdiği istihbarat yönergesiyle ‘bölücü ve yıkıcı’ faaliyetlerde bulunan kişi ve kurumlar hakkında bilgi toplanmasını istedi. bunlar arasında ab ve abd yanlısı kişiler, sanatçılar, yüksek sosyete grupları, satanistler, masonlar, azınlıklar, internet grupları da yer alıyor.

    yazı kapsamında ab ve abd yanlısı kişilerin organize bir grup olup olmadığı, söz konusu devletlerle ilişkilerinin mahiyetinin ne olduğu araştırılırken biyografik bilgileri de toplanıyor.

    haber toplama planı'yla haklarında bilgi toplananlar ab ve abd yanlılarıyla sınırlı değil. istihbarat formunda yer aldığı şekliyle ‘azınlıklar ve kendini azınlık olarak görme eğiliminde olan (çerkez, roman, abaza, arnavut ve boşnak vb) gruplar’ hakkında da bilgi toplanıyor. ilgililerden bu grupların faaliyetleri, ekonomik kaynakları, yerel liderleri, propagandalarını yoğunlaştırdıkları bölgeler hakkında veri isteniyor. ayrıca yerel dil kursları, radyo, tv faaliyetleri olup olmadığının araştırılması talep ediliyor.

    yönerge metnine göre ‘yüksek sosyete grupları, sanatçıların mensup olduğu gruplar, zengin ailelerin çocuklarının oluşturduğu gruplar, tarikatlar, satanistler, klu klax (abd’de zenci karşıtı ırkçı örgüt ku klux klan kastediliyor), masonlar, internet grupları, cinsellik, uyuşturucu, meditasyon, ruh çağırma vb. grupları' da istibarat hedefleri arasında. bu grupların niyet ve maksatları, maddi kaynakları, eylemlerinin olup olmadığı, varsa topluma etkisi, tehdit ve şantajla bağlantıları araştırılıyor.

    komutanlık ayrıca ‘‘türkiye aleyhine çalışan yazar, düşünür, gruplar’’ ile ‘maksatları tam tespit edilemeyen düşünce grupları, felsefi gruplar, eylem grupları’nın istihbarat kapsamına alınmasını, medya gruplarıyla bağlarının irdelenmesini, türk silahlı kuvvetleri'ne sızma gayretlerinin bulunup bulunmadığının araştırılmasını talep etti.

    "

    genelkurmayın bu ülkede bu tür faaliyetler göstermesine alıştık, aslında alışmamak lazım ama alıştık. fakat bu liste iyice ilginç. şöyle bir bakınca kendi halinde bakkal dükkanı işleten ve siyasi görüşü olmayan esnaf dışında hemen hemen herkes bu listenin kapsama alanına giriyor. beni en çok etkileyen ise son bölümdeki "maksatları tam tespit edilemeyen düşünce grupları, felsefi gruplar, eylem grupları" oldu. burada zannediyorum naro filan kastediliyor. neyse ben buradan beyanda bulunayım, naro ile ilgim filan yok ama beni de maksatı tam tespit edilemeyen düşünce grupları içinde sayabilirsiniz sayın yetkililer. grup mrup yok ama tek başıma da olsam dikkate değerim. bir maksat bulamadım hala.
  • feng shui, reiki tarzı kurslara devam edenler yandı. ya da makedonya göçmenleri kültür derneği üyeleri de.boşnakların ne kabahati var o da belli değil. kendini azınlık görme eğiliminde olan kişiler var ki ben galiba bu grubun içine giriyorum. çünkü "fenerbahçe şampiyon olmasın diye beşiktaşın şampiyonluğunu isterken lucescu'un saçmalıkları yüzünden şampiyonluk yarışında artık trabzonsporu destekleyen karşıyakada ikamet eden galatasaraylılar" diye bir grubum olsun istiyorum. sakıncalıyım bel ki de çok sakıncalı
  • genelkurmay'ın bu yaklaşımından daha acı olanı, kimilerinin kalkıp "genelkurmay bizim için en güzelini düşünür. amirim be.." yaklaşımında olmasıdır. anlaşılan odur ki mesela genelkurmay kalkıp televole'yi yasaklasa "helal be.." denecektir. ortada suç varsa ve delil de varsa gereken yapılır. ama "bunlar sakıncalı işler" düşüncesiyle insanları fişlemek cunta dönemlerine özgü bir politikadır.
  • (bkz: sublime). askerde bir kere dinlerken yakalandık, albay "nnorrrrluuuyoooo orrrrda leennnn!!!" şeklinde gürüldemişti. kurmaydı kendisi, dolayısıyla tsk'ya yakın, ve tsk'nın sakıncalı bulduklarına vakıf olduğunu düşünüyorum. siz siz olun, ska türevi gruplardan uzak durun.
  • (bkz: manowar)
    (bkz: slayer)
    (bkz: type o negative)
  • gruplar hakkında düzenlenecek raporlarını ekine konutta kalanlara ait kimlik bildirme belgesi de eklenmesi yerinde olacaktır. böylece genelkurmay *, sakıncalı gruplar arasındaki alt ilişkiler konusundaki bilgilere de sahip olabilir.

    örneğin; zengin aile çocuğu x, evinde sık sık "sokak çocuklarını koruma derneği" üyelerini ağırlıyorsa meseleye başka, yok "ruh çağırma grupları"nı ağırlıyorsa başka türlü bakılmalıdır. ancak kombinasyon ve kombinazonlar çok kafa karıştırıcı çıkabilir. hele bir de zengin aile çocuğunun anne ve babası masonlarsa, off off... gel de çık işin içinden. *
    (bkz: dogan grubu medya dolmasi)
  • kendini azinlik olan goren gruplar (arnavut, bosnak, cerkes, gurcu vs.) gibi bir onermeyi anladim, cerkezce talebi gibi bir mevzuudan boyle bir noktaya varilabilecegi ihtimalini tahmin etmek zor degildi. satanist (ya da kedi kesmek, kariya kiza saldirmak icin bahane arayan) gruplar icin de "endise duyulmasini" anlayabiliyorum; turk medyasini nasil da mesgul etmisti, hala zinnur ismini duydugumuzda gozlerimiz daliyorsa elbet bir sebebi var. "klu klax" denen olusumun ise wasp, yani white, anglo saxon, protestan ogelerinden olustugunu bilmek zorunda degil sanirim tsk (ki hayret edeceksiniz, ku klux klan'in kisaltmasi da kara kuvvetleri komutanliginkine denk gelmesin mi?), naif bir sekilde bazi ne anglo-saxon ne protestan olan turklerin bu taraklara bez dolamaya heveslenecegini dusunmus; daha da hayret edilecek sekilde atiyorum klan'in da onlari kabul edebilecegi ihtimaline dertlenmis olabilir.

    ama ruh cagirmak? yani bildiginiz oturup fincana parmak koymak, en babasi ouija board'da "s.t.e.p.h.e.n p.u.s.o. double f"* mesajini falan almak. atiyorum bayramoglu'nda gece sikilinip yapilan bir aktivite olabilir en fazla. turk silahli kuvvetleri'nin buna tamah etmis olmasi benim kafamda ciddi sorular uyandiriyor, misal:

    - verdigimiz vergilerin %80'ini kiki'yle savasmaya mi gidiyor?

    madem bu hususta bir calisma yapilacakti, benim tavsiyem yasak listesine kalp cagirmak aktivitesinin dahil edilmesi yonunde olacak, cunku biliyorsunuz kalbi cagrilan kimse eger uyumuyorsa olur!
hesabın var mı? giriş yap