• dunyanin en buyuk akvaryumu olduklarini iddia etselerde o kadar da gozde buyutulecek kadar devasa degildir. ancak diger parklara gore daha dusuk giris parasi ( yaklasik 22 dolar) ve cok cesitli okyanus baligini gormek icin yolunuz duserse gorulmeye deger. bu arada isin garip yani bilgi brosurunu de 2 dolara satmaktalar.
  • kapının girişindeki görevlilerden karaborsa bileti gişedekinden daha ucuza alabileceğiniz bir mekan-ı cennet burası.
    "ben hayatımda hiç beyaz balina görmedin!" "beyaz köpekbalığı da neymiş ki la?" diyen birisi için muhteşem bir deneyimdir.
    yolunuz düşerse şiddetle gidiniz!
  • hakikaten büyük, gezilesi, görülesi bir akvaryum. ana havuzun ne derece devasa olduğunu görünce insan şaşırıyor. 6,3 milyon galon (yaklaşık 24 milyon litre) hacmindeki akvaryumda gezinen balina, görülesi bir canlı. 4 adet beluga balinası evsahipliği yapan akvaryumda yarattıkları ambiyans pek güzel. insanda, sesle iletişim kuran bu güzel yaratıkları biraz dinlese, dillerini çözecekmiş hissi bırakıyorlar.
  • 6,3 milyon galonluk hacmiyle pesinden gelen dubai aquarium'un neredeyse uc kati buyuklukte, 100 binden fazla deniz canlisina sahip, olmeden once muhakkak gorulmesi gereken yapay cennet.
  • atlanta merkezde yer alir. world of coca cola ve cnn center gibi diger atraksiyonlara oldukca yakindir.
  • annem gibi yüzen* bir su samurları mevcut. ayrıca kapanmasına 1-2 saat kala gidildiğinde yarı fiyata girilebiliyor.
  • hayvanları doğal ortamlarından ayırmaya tamamen karşı olan bir düşünce yapısına sahip olsam da, bir ikiyüzlülük sergileyip son derece etkilendiğim mekan.

    yunusların gösterisi en muazzamı idi. tam 'splash zone' sınırında oturarak biz de nasibimizi aldık tabii o kuyruklardan. yine de, şovdan evvel bir sürü video izlettirip "efendim biz yunuslara şöyle iyi bakıyoruz, böyle iyi bakıyoruz " vs ile bolca günah çıkartmalarından anlıyorsunuz ki; bu aslında yanlış birşey.

    görünce dumur eden bir diğer etkileyici olay ise; 'balina köpek balıkları'nın bulunduğu tank idi. devasalar. görevlilerden daha henüz bebek yaşta olduklarını ve daha sonra neredeyse iki katına büyüyeceklerini duymak da mevcut dumuru artırıcı oldu tabii.
  • deniz aslani gosterisinde cikanlar california'dan kurtarilan ve rehabilite edilen hayvanlarmis. bir tanesi sahilde insanlarin dibine kadar gidip yemek ararken yakalanmis hatta. hayvanlari gosteriler icin nasil kosullandiriyorlar bilmiyorum fakat cezalandirici yontemlerle yapmadiklarini dusunuyorum. egitmenlerin hepsi i$ini severek yapiyor gibi gozukuyorlardi.

    ote yandan metro atlanta bolgesi liberal bir bolgedir, akvaryumda etik di$i i$ler donse kokusu cikardi mutlaka. bu yuzden gosterdikleri videolarda anlattiklari seylere gunah cikartmaktan ziyade insanlarin onyargilarini kirma araci olarak dusunmek daha yapici olabilir. benim de onyargilarim vardi ama acip arastirmadigim, okumadigim icin.

    mesela bu akvaryumun bir sekilde baglantili oldugu arastirmalar $oyle:
    https://www.georgiaaquarium.org/…ps/published-works

    daha sitesinde zibilyon bilgi var bu konulara yaklasimiyla ilgili.

    neyse akvaryumun kendisi hakkinda konusayim biraz.

    ogleden once 11'e kadar biletleri biraz daha ucuzdur. tatil gunleri, haftasonlari falan ogleden sonra insan seli ba$lar, ne baktiginiz baliktan ne de dekordan zevk alirsiniz. boyle yerlere giri$lerin gunluk veya saatlik limitli olmasi gerektigini dusunuyorum. gec giderseniz insan icinde yurumekten bihaber medeniyetsizler yuzunden bir kosede oturup hepsinin baska yerlere gitmesini beklersiniz bazen. (bunlar genelde turist atlanta'nin yerlisi boylesine okuz degildir.)

    diyecegim o ki, sabah erken gidin keyif almak istiyorsaniz. otoparki da makul ucretlendirilmis. daha once world of coca cola'ya gittigimde bu otoparki kullanamamistim dolu oldugu icin. erken giderseniz yer bulursunuz ve cok rahat edersiniz. (4 saat $10, 4+ saat $15 bence cok makul)

    gitmeden once yunus ve deniz aslani gosterilerinin saatlerine kesin bakin. ozellikle yunus gosterisi cok cabuk doluyor. biz 45 dakika once gittik bekleme salonuna, yine de ciddi kalabalik vardi. beklemek istemeyenler icinde $5'a disney'in fast pass'leri gibi reserved seating imkani var.

    kafeteryasi biraz kazik. iceride uzun zaman gecirmek istiyorsaniz karniniz tok gidin derim.
hesabın var mı? giriş yap