• sonsuz maymun teorisinin ortaya attığı "bir primat klavyeye rastgele basarsa nasıl bir metin ortaya çıkabilir ki?" sorusuna cevaptır.

    edit: sonsuz maymun teorisi hatırlatması için entrynin sonundaki takma isime teşekkürler.
  • amerika'da olsa "vatan sevgisini scientology cemaatinde gördüm" diyebilecek bir kişinin fikridir.

    hayatının sonbaharına yaklaşan başyazarların böyle dine, duygulara yönelip, yeniyetme çocukça yazıları baydı artık.

    olayı da yanlış kavramış ya da öyle göstermek istiyor, cemaatte temel motivasyon vatanseverlik değildir, çok isterse araştırsın biraz daha;

    (bkz: hizmet)
  • kendini yükselen tarafa yakın göstermek için yazıldığını düşündüğüm serdar turgut yazısı.
    ''bir etkinlik düzenlenince kendisini ortaya atıyor ve ne gerekiyorsa o işi karşılığında hiçbir şey beklemeden canla başla yapıyor.'' demiş serdar bey.demek ki ben bu kadar zamandır yanlış anlamış yanlış görmüşüm dedim kendi kendime.bazı adamların bu kadar yükselmesinin,zenginleşmesinin nedeninin cemaate yaptığı karşılıksız(!) yardımlar sonucu olmadığını bana anlattığı için teşekkür ettim,rabbime şükrettim.
  • konu ile ilgili en güzel tespit çook uzun yıllar önce yapılmıştır.

    "kalkın ey felah-ı vatan dediler, kalktık, herkes oturdu biz ayakta kaldık." (herkes kadrolaştı olarak değiştirilebilir)

    (bkz: ziya paşa)
  • serdar turgut'un ücreti mukabilindeki yazısının başlığıdır.

    (bkz: parayı veren düdüğü çalar)
  • söz konusu vatanın abd olduğunu düşündüğüm yazı.
  • (bkz: he de geç)
  • "olan ülkeye oldu, türkiye bizim yüzümüzden çok vakit kaybetti, yazık oldu. neyse ki şimdi geleceği kurtarabilmek için bir şansımız var. bu arkadaşlar sayesinde benim içim de umut dolu artık. bir öteki olarak benim işim artık inanç ile vatan sevgisinin buluştuğu noktadaki bu hareketi anlamaya çalışmak ve anladığımı da sansürsüz, duygularıma ayar vermeden sizlere aktarmaktan ibaret."

    (bkz: bugün 23 nisan neşe doluyor insan)

    tanım yapmam gerekirse; tamamen içten gelen samimi duygularla yazılmış çok dokunaklı ve insanın vatani duygularını kabartan bir serdar turgut yazısı.
  • bunu diyen bunu da dedi: anamdan babamdan görmediğim insanlığı anaplı bi arkadaştan gördüm ben.
  • "vatan sevgisini" yeni öğrenmeye çalışsan bir zatın incisi. gülen cemaatini tanımak, serdar turgut'a 56 yaşında nasip olmuş fakat yeni nesil daha şanlı.
    biz lise yıllarında tanışıp hatta girdik o cemaate.

    eminim gazeteci kimliği ile bazı şeyleri daha fazla sorgulayıp, öğrenecektir. vitrinde duran eli ayağı düzgün, inançlı ve "saf" insanları değil de resmin tamamına bakacaktır.

    örneğin; komünizmle mücadele derneği, ılımlı islam projesi, büyük ortadoğu projesi falan... komik gelebilir ama bunları öğrenmemiş olabilir, gazetecide olsa da insanlık hali; görmemiştir, işitmemiştir!
hesabın var mı? giriş yap