• eskiden beyoğlu adliyesi, ondan da eskiden istanbul banyo'su, daha da eskiden dutluk, fi tarihinde ise hiçbir şey olan; şimdiki otel görünümlü yapının girişindeki meyhane küsüratı, melamin mekan..
    nevioğlu'nun son solunda ya da ilk sağında, tercihane melahat..
  • eskiden karadeniz'deki korsanların saklandıkları bir koy...çevresindeki ağaçların aksi denize vurur, denizin rengi yeşile çalar...etrafındaki lokantalarda balık da yiyebilirsiniz...
  • denizciler için cide ile kuruca$ile burunları arasında kertenez alınabilecek tek burnun ardına saklanmı$ sote güzellik.karayolundanda pek farkedilemediği için çoğu zaman es geçilen,ke$fedildikten sonrada vazgeçilemeyen,çocukluğum boyunca dünya kadar efsane vede hikayesini dinlediğim,son zamanlarda huzura ve içmeye gittiğim $ahane koy.içmeye gideceklerin karayolu yerine denizyolunu tercih etmesinde sağlıkları açısından fayda olan yer.
  • kapısuyundan cideye giden karayolunun 3.kilometresinde sola baktığınızda göreceğiniz muhteşem koyun yamacında balık yiyebileceğiniz saklı cennet. ağustos ayının sonlarında gidilip palamut yenilmesi tavsiye olunur.
  • nevizade'de oldukca pahali ve de arkadasin yarim saat icinde 3 defa tuvalete (bkz: wc)gitmesine neden olan basarisiz bir meyhanemsi.
  • gerek arabeske kayan müzikleri, gerek diskomsu atmosferi gerekse barındırdığı sap ve amele potansiyeliyle nevizade'ye yakıştıramadığım mekan. ayrıca başka yerde yer bulamadığımız için orada saf saf otururken birden sis makinesinin çalışması ve her tarafımızın sise bürünmesiyle dumur olup "abi biz nevizadeye değil de şirinevler'de gece klübüne mi geldik" sorularını sormamıza neden olan yer.
  • gittim, gördüm, paramla rezil oldum denilebilecek bi mekan, iğrenç müzikleri yetmezmiş gibi birde bir duman kaplıyor ortamı anlamsız...garsonlar dans ederek servis yapması şaşkınlığınıza şaşkınlık ekliyor..sap kaynamasının yanında yanınızda oturan kız arkadaşınıza yiyecekmiş gibi bakmaları da mide bulandırıyor...kesinlikle yanlış bir mekan,nevizadede o kadar yer varken benim orada bulunmuş olmam da ayrı bir mevzu tabi...
  • dünya icin sınırli uretilmi$ yerlerden, ak$am üstleri denize girerken koya demirlemi$ yuzlerce teknenin olmadigi doga harikasi.
  • kastamonu' nun cide ilçesine 12 kilometre mesafede bulunan küçük ve doğa harikası bir koy. yeşille mavinin buluştuğu muhteşem ve sakin "gizli liman". zamanında korsan gemileri bu noktada demirlerlermiş, cide ilçesi de adını bu gideros' tan aldı diye düşünüyorum.

    gideros koyu, ağzının çok dar olması sebebiyle neredeyse bir göl kadar dingindir, suyu zümrüt rengine yakın olup çam, selvi vs. gibi ağaçlar suyun dibine kadar büyümüşlerdir. vakti zamanında salaş bir balık restorantı vardı bu koyda, orada palamut+rakı kombinasyonu sonucu kendimizi denizde bulurduk gün batımlarında. gerçekten görülmesi ve korunulması gereken bir nadide yerdir gideros.

    bir de önemli nokta: kimi kaynaklarda burasının adı "gideros koyu" olarak geçmekteyse de resmi olarak da adı "gideros"dur.

    şuraya bakın yahu;
    http://www.sihirlitur.com/…deros_koyu/images/03.jpg

    http://img319.imageshack.us/i/gideros19uv.jpg/
  • meğer burası cennetten bir parçaymış.. eminim yazın daha başkadır lakin şu dönemde bile insana ayrı bir huzur veriyor. hanife hanımın balıkları da pek bi güzel.
    ayrıca virajları da çok sakat. aman diim gece arabayla gidenler dikkat etsin, alkol almasın direksiyon başında.

    saygılarımla.
hesabın var mı? giriş yap