• daha önceden gorillaz ve kings of leon ile sorun yaşadıklarını yeni öğrenmiş biri olarak şimdi de foo fighters istemezük demiş demek.

    http://www.dizboyudizi.com/…an-gleeye-izin-cikmadi/
    http://www.dizboyudizi.com/…ings-of-leonla-bozuldu/
  • 3x16 promosu beni, 7 hafta aradan sonra yayınlanan 3x15'ten daha çok heyecanlandırdı belirteyim. anlaşılan
    o ki süper dans şarkılarıyla, nefis bir disco disco bölümü ufukta olan dizidir.
  • --- 3x16 3x17 3x18 3x19 3x20 spoiler ---

    3x16 "saturday night glee-ver"

    bolum basligindan anlasildigi uzere saturday night fever ve disko temali bir bolum. jesse st. james'in vocal adrenalin'in kocu olarak geri donus yapcagi bolum ayni zamanda. the glee project'ten alex bu bolumde konuk oyuncu, vocal adrenalin'de yer alicakmis kendisi.

    bolumde yer alıcak şarkılar:

    you should be dancing (the bee gees) - blaine, brittany, mike
    disco inferno (the trampps) - mercedes, santana, brittany
    more than a woman (the bee gees) - finn
    stayin' alive (the bee gees) - new directions
    if i can't have you (yvonne elliman) - santana
    night fever (the bee gees) -
    boogie shoes (kc and the sunshine band) - wade ve wade'in glee kulübü (vocal adrenalin olsa gerek)
    how deep is your love (the bee gees) - rachel, finn

    3x17 "dance with somebody"

    bu bölüm whitney houston tribute bölümü. emma ve will'in düğün planları ve mezuniyet yaklaşmaya başlamışken new directions'ın bu sezon sonunda ayrılıcakları mckinley high'da glee kulübüne ne olacağından bahsedilecek ilk bölüm olsa gerek. kimin mezun olucağını kimin olamayacagini ogrencez ve gidecek olanlarla ve okula devam ediceklerin arasındaki veda hüznünün seyirciye ilk kez yansıtılacağı bölüm olacak bu bölüm. kurt ve blaine cephesinde ise kurt'un tavırları blaine'le ilişkisini riske sokabilirmiş. ayrılıklar ve yeni başlangıçlar içeren bir bölüm olcağı için şöyle bir senaryo var bu bölüm ilişkilerle ilgili: rachel ve finn ayrılıyor bu, ayrılık bu bölümden fazla zaman alabilirmiş, mercedes shane'den ayrılıp sam'e dönüyor. setlist henüz yayınlanmadı fakat bir whitney houston klasiği olan i wanna dance with somebody'nin bölümde yer alacağı bölüm isminden de anlaşılıyor.

    3x18 "choke"

    whoopi goldberg'in konuk olacağı bu bölüm nyada elemelerinin yer alacağı bölüm, tina'nın da sürpriz bir şekilde nyada olayıyla ilgili olacakmıs. puck için oldukça büyük bir bölüm, babası ziyaret edicekmiş. bu bölümde tina ve rachel'ın bir kelly clarkson şarkısına oldukça duygusal bir duetleri mevcutmus. setlist henüz yayınlanmadı.

    3x19 "prom-a-saurus"

    bölüm isminden anlıycağınız üzere mezuniyet balosunun yer aldığı ve yine isminden anlıycağınız üzere dinazorlarla ilgili bir bir şeyler içermesi muhtemel bölüm. blaine'in saçlarını jölesiz görebilcekmişiz baloda, bu tavsiyeyi de balo'nun başlarında brittany veriyormuş blaine'e. simdilik setlist'ten bazi sarkilar soyle;

    (one direction) what makes you beautiful - sam, mike, artie, rory & joe
    (kesha) d.i.n.o.s.a.u.r. - brittany& cheerios
    (selena gomez) love you like a love song - rachel, brittany & tina
    (top gun) take my breath away - santana & quinn

    3x20 "props"

    emma ve will'in düğününün yer alacağı bölüm. nyada'ya kimin gireceğinin belli olacağı bölüm ya bu bölüm oluyor ya da 21. bir sonraki bölüm, ya kurt ya da rachel girmeye hak kazanıcakmış.

    edit: 3x16 performansların kime ait oldugu eklendi.

    --- 3x16 3x17 3x18 3x19 3x20 spoiler ---
  • quinn'i niye böyle dışlandığını bir türlü anlamadığım dizi. bu kadar sevmiyorlarsa karakteri, çıkarsınlar diziden, anlayalım en azından. aaaaaaaaaa. ama bu bölüm çok eğlenceliydi. dizinin konusunu kastetmiyorum, danslar ve şarkılar çok güzeldi. yaşasın disko! :p

    --- spoiler 3x16 ---

    bu bölüm niye quinn yoktu? hm? biri bana bunun açıklamasını yapsın hemen! önceki bölüm iki şarkı söyledi diye değil mi? şimdi bir ay ortadan kaybolsa olur dediler dimi? sinir oluyorum ya, rachel danasını çok matah bir şeymiş gibi sürekli öne öne atıyorlar, ya ben lan neyse bir şey demiyorum.

    bütün şarkıları biliyor olmam beni dehşete düşürdü yalnız. benim diskoyla ne alakam var yea? bence hep adam garcia'nın suçu.

    --- spoiler ---
  • ---- spoiler ----

    son bölümüyle sıkmış dizidir. dizide de söylediği gibi disco sucks gerçekten. yine de disco inferno ve stayin' alive coverlarında eğlenmedim değil

    ----spoiler----
  • saturday night fever bölümüyle gördük ki bugüne kadarki tek eksiği bir drag queen olan dizidir.
  • whitney houston bölümünün (3x17) music videosunu yayınlamış dizidir. how will i know şarkısını acapella olarak dizinin en güzel sesli dört kişisi seslendirmiştir.

    linki burada;
    http://www.youtube.com/watch?v=jkht_w0cr6w
  • (bkz: #28177145)
  • 3x17--- spoiler dance with somebody spoiler --- 3x17

    baştan sona zevkle izlenen müthiş bir bölüm seyrettik. her ne kadar klaine storyline'larının olduğu bölümleri burun kıvırarak izlesem de whitney houston şerefine öyle güzel bir bölümle karşımıza çıkmışlar ki, onları bile bağrıma bastım.
    zaten kurt'ü sevmeme gibi bir durumum yok yanlış anlaşılmasın, sadece şu darren & kurt birlikteliğinden yeterli duyguyu alamıyordum ( o da ne demekse artık) darren monçiçisinin her bölüm solo söylemesine ve dizinin baş dinamiklerindenn biri olmasına kıl olduğum için (böyle olunca diğer favori karakterlerime yeterince yer ayrılmıyor) klaine'e soğuktum bu bakımdan. ama artık şöyle söyleyebilirim ki; sevgi pıtırcığı oldum. hepinizi seviyorum ulen.
    hem iyi bir konuya parmak basmışlar; mesajlaşmak bir çeşit aldatmak sayılır mı? önce kurt'e haksızlık yapıldığını düşündüm blaine tarafından. ama sonra blaine'e de hak vermedim değil hani. bilemiyorum karışık durumlar bunlar. bi de i have nothing performansında biraz gözüme toz kaçmış olabilir.
    esasen kurt'ün performanslarını özellikle beğenmem, çok fazla falsetto yapıyo. şarkıları o tiz söyleme şekli en ifrit olduğum şeylerden biridir. sevmem, sevemem ama i have nothing gerçekten çok güçlü bir parça. kurt hem bunun altından kalkabilmiş, hem de yürekten söylemiş. bunu çok şiddetli bir şekilde hissettirdi, helal olsun diyorum blaine'i de ağlattı iyi mi.

    gel gelelim asıl olayıma. kimi kandırıyorum, şu entry'i yapma sebebim brittany'nın i wanna dance with somebody (who loves me) performansına övgüler yağdırma isteğim değil de nedir sanki? uzuuun bir zaman aralığından sonra brittany'in ön plan olacağı bir performansın haberini aldığım günden beri; bu günü, bu bölümü beklemiyor muyum sanki? whitney'in en sevdiğim şarkısını dünyadaki en sevdiğim insanlardan biri yani hemo söylecek ve ben geceleri uyuyabileceğim ha. günlerdir bu bölümü bekliyordum.

    heather morris'e olan aşkım yine kendini gösterdi, bir kere bu kızın dünyayı geliş amacı=dans etmek. en baştan bunda anlaşalım, bir insanoğluna dans etmek bu kadar mı yakışır, onu dans ederken izlemek benim için tanrıyı görmek gibi. ''ooooo i wanna dance with somebody'' diye şarkısını söylerken onunla sahneye ben atılmak istedim. ''eveet evvet seninle ben dans etmek istiyorum brit!!!'' diye haykırdım ama duyan olmuş mudur emin değilim.
    santanacığım sevdiceğine-aşkısına negzel eşlik etmiş yine. bunlar ne böyle yahu, hayret ediyorum böyle bir aşkın muhteşemliğine,
    ümit yaşar oğuzcan'ın şiirini brittana için uyarlayasım var; iki kere iki dört elde var brittana, bundan böyle dünyada aşkın adı brittana olsun. milyon kere brittana demek istiyorum.
    böylesine saf sevgi, aşk, uyum.. hiçbir şey ama hiçbir şey brittana birlikteliği kadar harika görünmemişti gözüme. o yüzden klaine ve bilumum diğer storyline'ların ön planda olduğu bölümlere kızıyorum çünkü glee'nin en güzel birlikteliği brit & santi, ve onların ön planda olduğu bölümler daha sık yapılmalı! sözlük sana söylüyorum, dear ryan murphy sen anla!

    bölüme de adını veren bu performansın açık ara en sevdiğim performans olduğunu söylememe gerek kalmadı sanırım. hemo'ya çok daha fazla şarkı vermeliler, dans soloları artmalı. kendisi bir elmas gibi kıymetli benim nazarımda, şu performansta görüldüğü üzere çevresine yaydığı ışık ve kabiliyet...
    çok daha fazlasını hakediyor.
    santana'nın eşlik ettiği kısımlar da müthişti. naya ve hemo'nun sahnedeki uyumlarına ayrı parantez açmak gerekir. hem ses olarak, hem de dans uyumları fevkaladeydi. performansın en kudurduğum anları;
    1-başlangıçta bir ara brit'in piyonaya uzanışı ve o seksi hareketleri.
    2-brit'in cheerios kızlarıyla sahnedeki dans koreografisi, o olağanüstü dans hareketleri tanrımmm. sahnede ya da her nerdeyse farketmez brit dans ediyorsa eğer, ondan başkasını göremiyorum.
    3-şarkıya serpiştirilmiş naya'nın kahkahaları <3
    4- brittana'nın beraber dans ettikleri kısım.
    5-bitişte konfetiler eşliğindeki brittana sarılması.
    not: hemo'nun kalçalarını belirtmeden geçemiyciim, gerçekten çok güzeller.özellikle dikkat çekiciydi o gri, parlak ve dar elbisenin içinde dans ederken.

    saving all my love for you
    öncelikle bu performansı izlerken küçük bir kalp krizi tehlikesi atlattığımı belirtmek isityorum ve soruyorum; samuel larsen sen ne çeşit bir güzelliksin?
    rastalarını toplamış, burun piercingi, elinde gitarı, ayağında sandaletleri (tarzına bayılıyorum) bütün çekiciiğiyle quinn'le düet yaparken yanaklarımın pancar gibi kızardığını hissettim. egzotik ötesi bir hoşluğu var bu çocuğun, hayatımda gördüğüm en mükemmel yüz hatlarına sahip insan, bak bak doyamıyorum. samuel ile ilgili entry'mi şuraya girdim eklemeden geçemeyeceğim; (bkz: #28297212)
    şarkı çok güzel, quinn ve joe'nun ses uyumları muazzam, sonsuza kadar dinleyebilirim bu düeti. bıkmam ki.

    joe fizik tedavi esnasında quinn'le yakınlaşınca açıkcası bana sorarsanız çok sevimli anlar yaşandı. joe hristiyan okullarında okumuş, garibim ilk defa bir kızla bu denli yakın temas halinde olunca çadır havalandı.ihihihihih.iyi güldüm.

    so emotional
    pezberry düetiiii!! jesus hollaa!
    yaa bu çok güzel bir şarkı, avaz avaz eşlik edilesi, dinledikçe coşulası... tam tipik bi' 80'li yılların şarkılarından.
    ama yine de doğruya doğru, orjinalinden daha iyisi yapılan bir glee harikası daha çıkmış ortaya. ki glee bunu hep yapıyor.
    çok güzel aranje etmişler, 80'li yılların sound'uyla 2010'lu yılların müzikalitesini çok iyi bir şekilde harmanlamışlar. bir yandan nostalji yaşatıp, bir yandan da yeni bir şarkı dinliyormuş hissi yaşattılar. süpersiniz!
    santi ve rac'in koreografileri çok tatlıydı. aşkısı'larını kameraya çeken finn ve brit ayrı bir sevimlilikti. brit'in kamerayı santi'nin bacaklarına tutuşu.ahahahahah.

    bu arada rachel'ın tarzına bitiyorum, küçük okullu kız tarzı rugan ayakkabıları olsun, dizlerine kadar çektiği çorapları ve sade şık elbiseleri ona inanılmaz yakışıyor. glee'nin ta en başından beri değişmeyen en güzel şeylerden biri rachel'ın tarzı olsa gerek. geçmişte santana'nın rachel'in tarzı için ''babannesinin gardırobundan giyiniyormuş gibi'' lafı geldi aklıma.ahahahah demekki babanne kıyafetleri rachel'da güzel duruyor.:)

    it’s not right but it’s okay
    klasikleşmiş, marş gibi şarkıdır bu, öyle değil mi sevgili gleek'ler?
    ah blaine ah, sana ne kadar kızsam da (hoş bu senin suçun hiç değil, sadece gereksiz şekilde ön plana çıkarılmana bozuluyorum, çok fazla solo verilmesi her bölüm bazen iki-üç şarkıda olması vs) ama artık şarkıda da dedikleri gibi it's not right bu it's okay bebeğim. çünkü herşeyi çok iyi yapıyorsun hakkını yemeyeceğim. ol anasını satiyim her bölüm ol, her bölüm solon olsun, storyline'ların yürüsün gitsin. it's not right but it's okay, evet blaine'cim öyle.

    eyy bana zamanla blaine'i sevdiren yüce güç, acaba zamanla mercedes, tina ve sam'i de sevebilecek miyim merak ediyorum.pek hazzettiğim söylenemez de.
    yalnız blaine'in kurt'e doğru çatır çatır şarkıyı söyleyişi, kurt'ün ''noluyoruz'' bakışları ve diğer new direction elemanlarının kurt'e bakıp şaşırma ifadeleri çok eğlenceliydi. performansın show kısmını da çok beğendim whitney'in klibiyle benzer yapılmış. glee'de bu tür klip coverları her zaman için çok hoşuma gitmiştir. şarkıda tüm cast'in eşlik ettiği bölümler oldukça gaza getiriciydi. bu arada blaine'in gözleri..maşallah diyorum çok güzeller.

    how will i know
    açılış performansıydı, yine güzel olmuş. bu bölümün hiçbir performansını kötü eleştirmeye kıyamıyorum çünkü hepsi çok etkileyiciydi. how will i know acapella olarak iyi düşünülmüş. mercedes, santana, kurt, rachel hepsi iyi iş çıkarmışlar ama rachel sesiyle ve yorumuyla her zaman olduğu gibi bir adım öne çıkıyor. göz kamaştırıcı güzellik olarak santana ve denizkızı vari elbisesi just incredible...

    my love is your love
    bitişi en uygun şarkıyla yapmışlar. canım artie'cim döktürdü yine, artie'nin sesinin değdiği şarkılar bir başka güzel oluyor.
    herkesin teker teker sahneye gelişleri, sevgi seli eşliğinde ''your love is my love..my love is your love''...
    valla duygulanıyorum. iyiden iyiye mezuniyetin yaklaştığını hissediyoruz artık. zor olacak.

    son bir ekleme: #missyouwhitney

    3x17--- spoiler dance with somebody spoiler --- 3x17
  • ---spoiler---

    uzun zamandır tüm performansları zevkle izlediğim ilk bölüm oldu 3x17. senaryo da daha bir akıcıydı sanki. yalnız sue reyiz'in olmaması dikkatli gözlerden kaçmadı. gerçi son bi kaç bölümdür ne hallere soktular koskoca sue'yu. new directions'a katılmalar, beraber danslar falan. hamilelik ve hormonlarla açıklanamayacak saçmalıklara ulaşmışlardı. sue'yu o halde göreceğime hiç görmeyeyim daha iyi diyerek toparlamaya çalışayım.

    artık mezun oluyor bizimkiler, bir çoğu 4. sezonda da olacak biliyorum ama yine de garip bir hüzün var. özellikle şimdiki hallerini o en baştaki halleriyle karşılaştırınca. rachel'ın santana'yla konuşup fotoğrafını verdiği sahnede, o eski halleri geldi aklıma. nereden nereye. zaten dizinin en sevdiğim kısımları karakterlerin bu değişimlerini, olgunlaşmalarını yansıttıkları anlar.

    how will i know, dance with somebody, it's not right but it's ok hepsi çok iyiydi ama my love is your love finali bir başkaydı cidden. we are young ve here's to us performanslarıyla beraber bu sezonun en iyilerinden biri oldu benim için.

    ---spoiler---
hesabın var mı? giriş yap