• prof.dr. istanbul üniversitesi (çapa) tıp fakültesi öğretim üyesi.
    11.11.2005 tarihinde silahlı saldırı sonucu öldürülmüştür.
  • (bkz: öldürülmek)
  • istanbul tıp fakültesi göğüs cerrahisi ana bilim dalı başkanı. göğüs cerrahisi, periferik damar cerrahisi, genel cerrahi üstadı (idi).
  • fakülte otoparkında, bir hasta yakını tarafından 10 kur$unla öldürülmü$..
    http://www.hurriyet.com.tr/…/3508484.asp?m=1&gid=69
  • anacigimin akciger kanseri teshisinden sonra ameliyatini yapan cerrah. ameliyat sonrasi hastanede gecirdigimiz 1-2 aylik sure zarfinda inanilmaz tatli canayakin ve babacan bir tutum sergilemis; ameliyat, ve sonrasindaki emekleriyle annecigimin hayatta kalmasini saglamistir. imza:hasta yakini...
  • emekliliğine sadece 6 ay kalmıştı. öldürülmeden önce.
  • böyle bir şey nasıl olur ya? hocamızı yüzlerce kişinin önünde, 200 tane güvenlik görevlisinin olduğu bir fakültede kurşun yağdırarak öldürdüler ve ellerini kollarını sallayarak çıktılar hastaneden. türkiye'de bir profesörün nasıl zor yetiştiğinden, doktorluğun ne kadar özveri istediğinden, hocamızın alanının en öncüsü olduğundan ve bunun insanlık dışı olmasından bahsetmek ayrı bir kenarda dursun ve lakin aklım sırrım hala ermiyor o adam veya görgü tanıklarına göre adamlar o kadar insanın içinden ellerini kollarını sallayarak nasıl çıktılar? hocamızın ölümü kadar korkunç bir şeydir bu. bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılık mıdır, toplumsal duyarsızlık mıdır, can korkusu mudur ne isterseniz diyin ama korkunç bir şeydir.
  • göksel hocamızın ölümünde acı olan pek çok şey yanında,bizzat ölümünün getirdiği ve her değeri bilinmeyen insanda karşılaştığımız bir olay daha acı...o da yine öldükten sonra kıymete binme,değere binme hadisesi...gelin ölen kişinin kim olduğu yönünde bilgilerimi sizlerle paylaşayım...

    malum tıp okuyanlar ya da ucundan kıyısından tıp ilmiyle ilgili mürekkep yalayanlar bilir ki,bir dahiliyeci teoriğe önem verirken,cerrahlar genelde aksiyon adamıdırlar...hemen açıp bakalım felsefesinin yılmaz savunucusudur onlar... her zaman bu iki zıt kavramın ortada buluşmasıyla ideal bir doktor olunacağı gibi bir görüş savunulmuştur.işte o ideal göksel kalaycıydı...bir göğüs hastalıkları uzmanı,patolog ya da dahiliyeci kadar bilgisi vardı ve sözkonusu akciğer kanseri olduğunda bu dalın türkiyede en namlıları olarak anılan kişilere bile ayar verdiğini defalarca canlı gözlerle görmüşümdür. kendisi akciğer kanseri konusunda doğuştan bir yetenekti,bu amansız hastalığa dur diyebilmiş türkiye'nin değil,avrupanın sayılı doktorlarından biriydi.inanılmaz yüksek bir hayatta kalma oranı vardı hastalarının.üstelik radikal ameliyatlardan mümkün olduğunca kaçınır,hastanın en az doku kaybıyla ameliyattan çıkmasına uğraşırdı.

    sert bir mizacı vardı,ama babacandı... daha okuldayken yani tıp fakültesi öğrencisiyken lüks otomobillerle okula geldiği söylenirdi.bundan çıkaracağımız sonuç tabii ki bu işi para için yapmadığıdır. benim de çok yakından şahit olduğum pek çok amliyatından yoğun ısrara rağmen para talep etmemiştir.

    en acısı ise göksel hoca bir kaç yıl önce büyük uğraşlarla kalp ve damar cerrahisinden ayırıp başlı başına bir branş haline getirdiği göğüs cerrahisinde yeni gökseller yetiştiremeden hayata veda ettirilmiştir. türkiye için büyük bir kayıptır,abartıyorsun diyenlere ben de şunu derim:"beyin cerrahisi için gazi yaşargil neyse,akciğer kanseri ve göğüs cerrahisi için de o oydu"

    biraz daha dramatize ediym:öldüğü hafta ameliyat için sırada bekleyen muhakkak ki en az 10 hastası vardır.bu hastaların sizin yakınınız olduğunu düşünün ve ameliyatta başarı şansının bir anda en az %50 azaldığını düşünün...

    ona sıkılan kurşun kurtardığı binlerce onbinlerce hastaya ve yakınına sıkılmıştır...daha önemlisi ömrü yettiği sürece kurtaracağı daha binlercesine sıkılmıştır.bir kurşunla binlerce kişinin yaşamı ateşe atılmıştır. o nedenle eğer bulunursa failinin buna göre ceza alaması gerekir.

    bencil olmaktan,kendinden başkasını düşünmemekten,anlık duygularımızı-bu olayda intikam hissi gibi- tatmin ederken geride kalanları düşünmemekten,mesleki haklarımızdan söz etmeyeceğim bile... şu aşamada bir işe yaramayacağını biliyorum çünkü...

    huzur içinde uyu...elimizden gelirse yaptıklarına yakın bir şeyler yapmaya çalışacağız...
  • avrupa göğüs cerrahları cemiyeti (european society of thoracic surgeons) tarafından düzenlenen yarışma sonucunda en iyi araştırma ödülü'nü kazanan rahmetli prof. ölümünün ardından 8 ay geçmiş olmasına rağmen 400 avrupalı cerrah arasında en iyi cerrah seçilmiştir.

    bir hasta yakının fevri bir hareketi sonucunda kaybettiğimiz bu değer, daha bunun gibi alacağı bir çok ödül ve araştırmalarına yapılan atıflarla aramızda yaşamaya devam edecek.*
  • necip göksel kalaycı istanbul’da doğdu. 1957’de kabataş erkek lisesi ’ni, 1963’te istanbul tıp fakültesi’ni bitirdi. 1963-1964 arasında çardak, denizli’de hükümet tabipliği yaptı. 1967’de istanbul tıp fakültesi 2. cerrahi kliniği’nde asistan olarak göreve başladı. 1972’de genel cerrahi uzmanı oldu. 1980 yılında göğüs ve kalp damar cerrahisi anabilim dalı’ndan ikinci uzmanlığını aldı ve aynı yıl doçent oldu. 1989’da da profesör oldu. amerikalı tanınmış kalp cerrahı prof. dr. michael debakey’in yanında ihtisas yaptı. 1998-2000 yılları arasında genel cerrahi anabilim dalı başkanlığı yaptı. türkiye’de ilk akciğer nakli ameliyatını gerçekleştiren prof. kalaycı, 2001’da kurulan göğüs cerrahisi anabilim dalı’nın başkanı oldu.
hesabın var mı? giriş yap