• google'ın yeni işletim sistemi. masaüstü ve mobil cihazlar için geliştiriliyormuş.
  • pembeciklerin sevgisini taşıyacak, mavicikleri kıskandıracak işletim sistemi.

    fuşya ne lan?!?
  • erkeklerin de fuşya'nın ne olduğu hakkında fikir sahibi olabilmeleri için çıkarılacaktır.

    seksist değil realistim.
  • google'ın çeşitli insanları da formatlayabilmesini umduğumuz işletim sistemi.
  • şimdi microsoft düşünsün.
  • merakla beklediğim ama pc dunyasında tutacağını sanmadığım işletim sistemi lakin w10daki universal app gibi android uygulamaların pc versiyonunu yapmayı düşünürlerse belki tutabilir yada sağlam bi emülatörle windows programları çalıştırılırsa pekâla iyi bi pazar payı elde edebilir lakin kritik kısım son kullanıcıya hitap edebilmesi son tuketici lop et sever kemikli ete burun kıvırır o yüzden ne kadar sade ve basit olursa o kadar iyi.linux tabanlı olmaması bi artı çünkü linux kullanıpta terminal olmadan hiçbi iş yapılmıyor gel bide en baştan anneye babaya terminali kullanmayı öğret
  • google'ın microsoft'a karşı küçük hamlelerinden birisidir. pek tabi ki bu işletim sistemi, windows'u tahtından edemeyecek olsa dahi windows'un tekelini kırmak için bir deneme sayılabilir.
  • google fuchsia'yı pixelbooklarda test ediyor. bir yıldan fazla zamandır gizemli çalışmaları süren
    fuchsia'nın önümüzdeki haftalarda özelliklerinin paylaşılması bekleniyor'muş.

    kaynak
    türk telekom - avea mobil teknoloji haberleri

    android işletim sistemine oldum olası sıcak bakmadım. çok fazla açığı var ve güvensiz.
    geliştirilen uygulamalar adeta bir çöp yığınını besliyor. çünkü android mobil işletim sistemi cep telefonları için geliştirilmişti. daha sonra cep telefonları büyük bir satış patlaması yaşadı. ve özellikle bu cep telefonlarını çocuklar, -gençler de değil çocuklar- hatırı sayılır oranda kullanmaya başlayınca, android işletim sistemi de yüzdesel olarak bakınca, çoğunlukla 18 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanıldı.

    böyle olunca geliştirilen uygulamalar ciddiyetten uzak, laubali bir yapıdaydı.

    en basit örneği; (bkz: android) markete girince, uygulamaların isimleri, açıklamalar kısımlarında yazanlar, ilgi çekmek için 1 yıldız verdiğini söyleyenlerin saçma yorumları gibi şeyler.

    yani bakalım, artık bu android'in tekelinden çıkıp daha güvenli ve gelişmiş bir mobil işletim sistemi yapılırsa iyi olur. bana göre geç bile kalındı. bunun nedeni de basit, android marketin iyi gelir kaynağı olmasından ötürü üzerine düşmediler. ayrıca apple'ın (bkz: app store) isimli uygulama marketi varken android'i sonlandırıp yeni bir girişime girmeyi riskli buldular diye tahmin ediyorum.

    ama artık -ki gizli bir şekilde geliştirilmesi- app store ile mücadele edebilecek ve android'e göre daha iyi bir işletim sistemi olabileceğine dair umut vaat ediyor.

    düzeltme: yazının estetik görünümü, yazıyı göndermeden önce yapılamayan hizalamalar vs.
  • aslında kaynak olarak "türk telekom - avea mobil teknoloji haberleri" paylaşılan bir entry'i okumamam gerekirdi de dayanamadım, benim hatam.

    * açık konusu ve güvenlik:
    android: 1532
    ios: 1371
    aradaki 161 fark nedeniyle "çok fazla açığı var ve güvensiz" damgası yapıştırılıyorsa diyebilecek bir şey bulamıyorum..

    pazar paylarına bir göz atılmasına öneriyorum. ios'dan çok çok daha fazla kullanılan bir işletim sisteminde, rakibine göre fazladan 161 güvenlik açığı bulunması bence bir başarıdır. link vermekle zaman kaybedemeyeceğim ama android bu konuda oldukça da şeffaftır. bildirilen tüm güvenlik açıklarını ve durumlarını sitesinde mevcut.

    * "çünkü android mobil işletim sistemi cep telefonları için geliştirilmişti":
    ios macbook'lar için mi geliştirildi?

    * "çoğunlukla 18 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanıldı":
    türk telekom - avea mobil teknoloji haberleri okuyan birisinden kaynak istemek biraz abes kaçacak da bunu söylerken herhangi bir araştırma yapıldı mı gerçekten çok merak ediyorum (doğru olup olmadığıyla ilgilenmiyorum)

    yazının kalan kısmına bir yorum yapmayacağım. ya da yapayım en iyisi. play store app store'dan çok daha iyidir. kaynak: götüm

    not: her ikisi sistemi de kullanmış, 5 senedir android kullanan, bir daha android telefon almamaya tövbe etmiş bir yazarım. android savunmuyorum ama donanımhaber forumu kalitesinde entry görünce de dayanamıyorum..
  • chromebook'larda kullanılan chrome os'in mi yoksa hem android hem chrome os'in mi yerine geleceği henüz belli olmayan google'ın yeni işletim sistemi. eğer android işletim sisteminin yerini alması planlanıyorsa ve -android uygulamalarının sorunsuzca çalışmasının mümkün olup olamayacağını bilmiyorum ancak- android için hazırlanan uygulamalar kullanılamayacaksa sonu windows phone'a benzeyebilir. ayrıca böyle bir şey olacaksa google'dan neden android'i bırakıp yeni bir işletim sistemine geçtiğiyle ilgili tatmin edici bir açıklama beklerim çünkü android'e nefret besleyen bir kesimi bir açıdan haklı çıkarmış olacak bu gelişme.
hesabın var mı? giriş yap