• beyaz şişesiyle gönüllerde taht kuran belçika birası. sadece diğer biralardan farklı estetik şişesi yüzünden merak edilmişliği, sağda solda aranmışlığı, bulunmuşluğu, içilmişliği, ve rahatlanmışlığı vardır. yüzde 10.5 alkol oranıyla son derece ağır, dolayısıyla biraz acı bir biradır. soğuk ve yanında çerezle yavaş yavaş tüketilesidir kanaatimce.
  • üreticileri bu birayı biradan ziyade "barley wine" olarak tanımlıyor. 10.5 derece alkolü ve karakteristik tadıyla hakediyor zaar. ghent'in yerel birası olmasından mütevellit bu dünya güzeli şehircikte kanal boyundaki bistrolardan birinde, midye veyahut waterzooi ile tüketildiğinde maksimum hazzını yaşatır.

    hediyelik alınmalı, dostlar güzel bira görsün denilmelidir.

    ha bu arada 1998 yılında american tasting institute tarafından dünyanın en iyi birası seçilmiştir. esmer şeker, karamel, kahve tatlarının boğazınızda gezmesiyle festival ambiyansı yaşatır size.

    yiyorlar bizi vallahi bu ülkede. bira, esasen, budur.
    http://www.beeradvocate.com/beer/profile/48/155/
    http://www.ratebeer.com/beer/gulden-draak/3958/
  • bira seven kişilerin belçika veya hollanda'ya gittiğinde mutlaka denemesi gereken biralardan biridir. şişesi efes pilsen'in klasik tombul şişesinin beyaz ile kaplanmışı şeklindedir. %10,5 alkol içermesine rağmen içimi kolaydır. deneyin pişman olmazsınız
  • (bkz: en güzel bira)
    (bkz: #63363839)
  • dun gece kadikoy muhit no:30'da gordugumuz bira. tahmin edilecegi uzere uretildigi yerdeki gibi degildi tam olarak tadi ama yine de gayet tatmin edici oldugunu soyleyebilirim. fiyati* biraz dudak ucuklatsa da, euro fiyati ve ithal oldugu dusunuldugunde normal diyebiliriz. turkiye'de arayip bulamayanlar icin bu entry kayitlara gecsin.
  • the van steenberge brewery tarafından üretilen, 3 çeşit olan yüksek alkollü belçika birası. beyaz kaplamalı tombul şişedeki klasik versiyonu tavsiye edilir. %10.5 alkol oranı ile karamel ve çikolata aromaları içermektedir. (bkz: tripel)* belçika ale'dir. adını gent şehrinin de sembolü olan flaman dilinde altın ejderhadan almaktadır. yanında kırmızı et ya da tatlı yenmesi aromasını arttıracaktır.
  • az önce iki şişe gulden draak eşliğinde dört paket patos spice flavour yedim, pişman mıyım aslaaaa
  • günün her saati ben kendime bi gulden draak açayım da keyifim yerine gelsin diye yükselmekle geçiyor
hesabın var mı? giriş yap