• cehalet. almanya'ya niteliksiz eleman göçü oldu yıllarca ve bu niteliksiz elemanlar çoğaldı niteliksizliklerini çocuklarına aktardılar. almancılar arasında üniversite eğitimi görmüş olan çok küçük bir yüzde.

    şu habere göre almanya'da almancı türklerin üniversite okuma oranı yüzde 1,7. bakın yüzde 2 bile değil.
  • 1500-2000 euro kazanan anadolu çomarı buraya geldiğinde 7500-10000 lira paraya sahip olup krallar gibi yaşayabiliyor da ondan. sırf akp'ye oy verdikleri için evet, chp'ye oy verenler çomar değildir.
  • dolar ve euro üzerinden para kazanıp türkiye’ye gelince tl harcamaları.
  • intikam duygusu bence.

    bilinçli ya da değil intikam almaya çalışıyorlar hepimizden. şimdi bu arkadaşların pek çoğu tatillerinde türkiye'ye, ilçelerine, köylerine geliyorlar tatile. ve hepimizin bildiği üzere burada aitlik hissini yaşayamıyorlar. dışlandıklarını hissediyorlar ve zaman zaman dalga konusu oluyorlar. ve sanıyorum bu yüzden hepimizi cezalandırıyorlar.

    alın ulan sizin ağzınıza tükürecek bir yönetim için destek diyorlar. biz nasıl olsa burada insan gibi yaşıyoruz, hakkımız hukukumuz işliyor, özgürlüğü doyasıya yaşıyoruz, simdi siz düşünün deyip basıyorlar bence oyları.

    başka türlü bir açıklama getiremiyorum. aklım almıyor.
  • kesin dönüş yapmamaları için çok fazla sebeplerinin olmaları, böylece artık eskisi gibi ikilemde kalmıyorlar
  • türk lirası'nın değer kaybının devam etmesini istemeleri. orada sefil geçirecekleri birkaç yılla burada orta-üst sınıfa atlayabilme motivasyonu.
  • itlik olsun diye
  • 7 yıldır kanada’da yaşıyorum.

    ailemi ziyaret ettiğim her yıl duymadığım hakaret kalmadı.

    batan gemiyi önce fareler terk edermiş, gavurlarla gavur olmuşum, asimile olmuşum, cahilmişim, vatansızmışım, türkçe’yi unutmuşum, konuşmayı bilmiyormuşum...

    bak hala yurtdışında yaşayan türklere giydiriyorlar.

    it’s been a slice, fuck you guys!
  • bence yurt dışında yasayan ve belli bir sure (mesela 2-3 yıl) daha ülkeye dönmeyecek kişiler oy kullanamamalı. adam avrupa'da medeniyeti dibine kadar yaşıyor, euro kazanıyor ailesine yolluyor, mercedes'lere biniyor sonra gidip akp'ye oy veriyor biz burda o dallama yüzünden benzinli ve 4 tekerli herhangi bir vasıtaya binemiyoruz, özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, hayatımız pahalılaşıyor ama o kişi mukemmel hayatına kaldigi yerden devam ediyor.
hesabın var mı? giriş yap