• bu filmdeki unutulmaz sahnelerden bi tanesi van damme beyin benzin tenekesini tekmeliyip düşmanının kafasına savurması,ve zaman kaybetmeden tabancasındaki son kurşunu tenekeye sıkışıdır. motosiklet üstünde sörf misali duruşuysa unutulmaz film komiklikleri arasında yerini almıştır.
  • woo nun en gözardı filmi.
    'the most dangerous game' adlı filmin alabildiğine serbest yeniden çevrimi olan yapım- diye geçen 1993 usa yapımı..
    baş rollerini jean-claude wan damme, lance henriksen, arnold voslo gibi yüksek adamları barındıran edge action ..
    konusu insanları para için öldüren bunu bir tür zevk avına dönüştüren uyanık adamların günün birinde açık vermeleriyle olyların alyhlerine dönüşmesi sonucu bundan sıyrılmaya çalışmlarını anlatır..
    bir aile faciası, melodram, intikam arzusu gibi şeylere prim vermeyen ve işe tamamen profesyonel açıdan izleyiciye saygıyla yaklaşan bir film
    hikaye sadece denk adamların tesedüfen birbirlerine bulaşmasından kaynaklanır...
    öte yandan şehirdışı mekanlarda gerçekleşen sahneler aksiyonun tüm dizginlerini boşaltır...
  • john woo ve beyaz güvercin takıntısını gözler önüne seren bir filmdir. digiturk'un showtime kanalının repertuarında* yer alır.
  • john woo bu filmdeki bazı sahneleri sonradan face off'ta da kullandı. burada eskizini yapıp, face off'ta mükemmelleştirdi de denebilir.

    güzel film ama neticede. silahlı aksiyona ilaveten van damme tekmelerinden de bol bol var. hatta bazı sahneler sırf van damme tekme atsın diye düzenlenmiş. e tabi sene 93, van damme'ın van damme olduğu yıllar, seyirci uçan tekme beklentisiyle gidiyor vandaym filmine.

    şahsi favorim de vandaymın motosikletli elemanın kafaya döner tekme attığı sahne, müthiş bir aksiyon estetiği. kim ki duk izlesin de sanat nasıl yapılır, kadraj nasıl ayarlanır öğrensin. sanat filmi dediğin böyle olmalı bence...
  • van damme'ın bu filmdeki aslan yelesi saç modeli de türkiye liglerinde top koşturan nice topçuya ilham olmuş, van damme bu işleri bıraktıktan sonra dahi yeşil sahalardaki etkisi sürmüştür.

    günümüzdeyse bu bayrağı amatör küme kalecileri taşıyor...
  • florida'lı beyaz bir rapper.

    güzel bir şarkısı:
    http://youtu.be/vrcgg5xrcqq
  • bunun aynı konseptte 2016 yapımı bir devamı çekilmiş. (bkz: hard target 2)

    sevip sayıp bağrımıza bastığımız t-bag abimiz robert knepper kişisinin ilk filmdeki badass karakteri canlandıran lance henriksen e benzerliği ise güzel bir enstantane olmuş.
  • doksanlı yıllarda soluksuz izlediğim bir filmdi. o yıllarda benim gözümde dünyadaki en güzel filmlerden biriydi. akşam filmi izleyip sabahında da ortaokuldaki arkadaşlarıma filmi dakikası dakikasına anlatırdım. bazı filmler böyledir işte. çocukluğunda çok güzel izler bırakmıştır. aradan yıllar geçse de unutamazsın bu filmleri.

    yine bazı filmler vardır ki yıllar geçtikten sonra onlar hakkındaki acı gerçekleri öğrenirsin. küçükken cine5'te izlediğim joel schumacher'in çektiği batman filmleri mesela... hani şu george clooney ve van kilmer'ın batman'i canlandırdığı filmler. benim gözümde birer başyapıttı o filmler. zamanında o filmleri nasıl heyecanla izlediğimi, filmlerin efektlerine nasıl hayran kaldığımı dün gibi hatırlıyorum. yaşım büyüdükçe acı bir şekilde fark ettim ki bu filmler tam bir çöp filmmiş aslında. hatta o denli kötü kabul edilmişler ki sırf bu yüzden dünyayı kurtaran adam gibi kültleşmişler. allahtan buna benzer bir şoku jumanji için yaşamadım. bugün hala başım dik jumanji'nin muhteşem bir film olduğunu söyleyebiliyorum.

    "hard target" filmi için ise bambaşka bir şok yaşadım. bugün tekrar izledim ve hala muhteşem bir aksiyon filmi olduğunu düşünüyorum. hele de yönetmeni john woo olduktan sonra bu düşüncemden ötürü kimseden bir korkum yok. yalnız bu denli az biliniyor oluşu gerçekten üzücü bir durum. sanırım bunun sebebi baş roldeki jean-claude van damme yönelik küçümseyici yaklaşım. sadece bu film için de değil, diğer filmlerine de aynı küçümseyici tavır sergileniyor. adamın imdb'de 6'nın üstünde birkaç tane filmi var. sanırım şu ana dek en yüksek puan almış filmi türkiye'de çektiği sınav filmi. bu duruma güler misin ağlar mısın şimdi?

    şu filmin baş rolünde iyi kötü el üstünde tutulan bir oyuncu oynuyor olsaydı film her yerde hayırla yad ediliyor olurdu. nice filme hak ettiği değer geç de olsa verildi ama şu filme hala hak ettiğinin çok altında ilgi gösteriliyor. ama er geç değeri anlaşılacaktır.
  • hey gidi 90'larda bir van damme filmi olarak izlemiştik sinemada.john woo ilk kez duyduğumuz bir yönetmendi.konu sıradan olsada filme bir tarz ve karizma katmış woo.aslında john woo'nun ilk tercihi kurt russell'mış ama işlerinin yoğunluğundan filmde yer alamamış.işin doğrusu van damme'ın bütün aksiyon sahnelerini farklı çekilmiş olarak izlerdik herhalde.finalde atılmış mardi gras heykellerinin olduğu depodaki sahnelerden birinde kötü adam lance henriksen'in ceketi gerçekten alev almış,lance henriksen repliklerini (küfür,beylik laflar işte) söylerken ceketi çıkarmış sahne böyle çekilmiş olup senaryoda olmadığı halde filmde bırakılmış.çok da iyi olmuş.90'ların keşfedilesi aksiyonlarından hazır netflix'de gösteriliyorken.bu arada 90'lı yıllarda aksiyon filmlerinde hatunun konumunu şu tek sahne çok iyi anlatıyor görsel
  • jan kilod abinin iki metreden hasımlarına kurşun yağdırıp döner tekmeyle finish him yaptığı ultra saçma sahnelerle dolu ama kendini sevdiren bir john woo filmi.
hesabın var mı? giriş yap