• dünya tarihinde batırılan ilk uçak gemisi. ingilizlere aittir. bu işi becerenler de türktür, 27 aralık 1916*'da, 4 tane sahra topuyla toçu teğmen mustafa ertuğrul'un komutasındaki batarya birliği batırmıştır.
  • mustafa ertuğrul'un sulara gömdüğü dev gemi. kurtuluş savaşı'nda değil 1. dünya savaşı'nda meis adası önlerinde saf dışı bırakılmıştır.

    batırılışı savaş sanatında topçu'nun ve zekanın nelere kadir olduğunun ispatidır.

    ben bir türk zabitiyim adlı kitapta batırılış öyküsü mustafa ertuğrul'un kaleminden ve sağ kalmış mürettebatın anılarından hayranlık duyularak okunabilir.

    (bkz: paris ıı)
  • tam olarak, 11 ocak 1917'de, kaş yarımadası sırtlarında konuşlanmış mustafa ertuğrul kumandasında türk topçu birliğinin sahra topları tarafından vurularak batırılmış, dünyanın ilk uçak taşıyan savaş gemisidir.
    gemi aslında 1908 yılında inşa edilmişti ve ilk amacı irlanda-ingiltere arasında yolcu taşımaktı.
    zamanına göre çok büyük ve bir buharlı gemi için çok hızlı bir gemiydi. hatta kırdığı hız rekoru bir süre kırılamamış olarak kalmıştı.
    sonra savaş başladığında güvertesine büyük bir hangar yapıldı ve uçak taşıyacak hale geldi. tabi o zaman uçaklar gemiden havalanamıyordu. güvertedeki bir vinç uçakları karaya bırakıyor, oradan havalanıyordu.
    gemi birinci dünya savaşı sırasında çanakkale, ege kıyıları, filistin, süveyş ve kızıldeniz sularında görev yaptı.
    çanakkale'den geri çekilme sırasında kulanıldı.
    tarihte bir uçak tarafından bir geminin batırılmasının ilkine de bu gemi imza atmıştır. gemiden havalanan bir uçak bir türk yük gemisini vurmuş ve batırmıştır.
    gemi 1917 başında anadolu kıyılarına gelmiştir tekrar.
    bu sırada mustafa ertuğrul'un müfrezesi de kaş-antalya arasında aktif bulunuyordu.
    gemideki uçaklar da bumüfrezeyi arıyordu.
    ancak türk müfrezesi onları gafil avlamayı başardı.
    ben my chree bir pazar günü meis adasının sakin koyunda demirlemişti.
    gemi adadaki fransız garnizonuna erzak getirmişti.
    erzaklar kıyıya taşınmıştı. geminin bandosu kasabanın meydanında çalıyor, yunanistan'ın en doğu noktasındaki halkı batı ezgileriyle tanıştırıyordu o sırada.
    öğleden sonra 2'yi 10 geçe birden geminin yakınlarında bir patlama oldu. askerler ve meisliler önce bunun bir hava saldırısı olduğunu sandı. oysa bu türk topçusunun nişan alma amaçlı salladığı ilk mermiydi. hemen ardından top mermileri yağmaya başladı ve hedef vuruldu.
    ben my chree, hangarından isabet aldı ve hangardaki uçaklar, orada bulunan yakıtlarıyla birlikte yanmaya başladı.
    35 dakika sonra gemiden ümit kesilmişti, komutan gemiyi boşaltma talimatı verdi.
    gemide sadece bir kaç yaralı vardı, onlar sağlam kalan tek kurtarma sandalı ile sahile çıkarıldı. diğer mürettebat ve askerler ise yüzürek sahile çıktı.
    gemiyi en son terkeden ise komutandı.
    komutan yüzerek sahile çıktı. sahildeki yerli yunan halk ise ingiliz askerlere yardım etmek için çırpınıyordu.
    bu arada üniforması ıslanmış olan komutana da -kendisi istemese de- ilk buldukları paçavrayı giydirdiler zorla ve üniformasını kurusun diye astılar.
    ingiliz komutan, ki denizcilik tarihinde önemli bir yeri vardı, meis çarşısına üzerinde eski püskü bir kıyafetle girerken bu da bu olayın en matrak tarafı olarak tarihte yerini aldı.

    gemi battıktan sonra da türk bombardımanı devam etti.
    adadaki telsiz istasyonu da vuruldu. tabi bu arada evlerin içindeki askeri hedefler vurulurken yerli halk da panik içindeydi.
    bazı bambalar evlere de isabet etti.
    halk kasabadan uzağa, tepelere doğru kaçmaya başladı.
    tüm bu panik ve kargaşa içinde, bir de dedikodu kulaktan kulağa yayıldı:
    vurulan ingiliz gemisinden, içi poundlarla dolu büyük bir kasa denize düşmüştü!
    meis'in yaşlıları tepelere kaçarken, gençlerin hepsi bombardıman altındaki limanda suya dalmış ingilizlerin kasasını arıyordu!

    türklerin bu saldırısından ürken halk ve askerler meisin yerleşim bölümünü terkedip tepelerdeki kiliseler sığındılar. hatta halkın bir bölümü adanın etrafındaki mağaralarda yaşadı bir süre. adayı terkedip rodos'a ya da mısır'a gidenler bile oldu.
    bu korkunun nedeni bombalamanın ardından türklerin bir de devniz çıkarması yaparak adaya saldıracağına inanılmasıydı.
    fransız ve ingiliz askerleri de uzun süre bu ihtimale karşı organize olarak adada kaldı.

    oysa türklerin meis'e saldırmaya ne niyeti ne de hali vardı.
    dünyanın ilk uçak gemisini batırmaları bile inanılmaz bir hikayeydi.
    aslında karada kullanılan erhard marka 4 tane küçüt dağ topu vardı ellerinde.
    mustafa ertuğrul, yürümeye bile patika olmayan bu sert coğrafyada (ki 1950lere kadar kaşın yolu olmadı gerçekten de) bu dört topu insanüstü gayretle dağların, ormanların arasında mobilize etmeyi başarmış, ve meis'i güvenli bir liman sanan ve en değerli gemilerini orada kuzu gibi saklayan ittifak güçlerini şaşırtmayı başarmıştı.
    meis'te kimse kaş kaş kıyılarından bir top atışı beklemiyordu zira yolu olmayan o dik zirvelere topların, mermilerin çıkaracak bir çılgın olabileceğini asla düşünmemişlerdi.
    türk topçusunun ateş ettiği nokta öylesine yüksek ve uzaktı ki, meis'teki ingiliz ve fransız gemilerinden topçuya dodğru yapılan atışlar kesinlikle o noktaya ulaşmıyordu.

    neyse efendim. sonuç olarak ingilizler meis limanında efsanevi gemilerini yarısı batmış, yarısı suyun üzerinde kalmış bir şekilde bırakıp gittiler. ben my chree 4 yıl boyunca orada öyle yattı.
    1921 yılında ise gemi tekrar yüzdürüldü.
    ancak pire'ye götürülmek için... orada da hurda olarak almanlara satıldı.
    bir daha da ben my chree'den haber alınamadı.

    mustafa ertuğrul ise, çok zor şartlar altında teke yarımadasında dolaşmaya ve gavur gemisi batırmaya devam etti.
    sonraki kurbanları paris ıı ve alexandra isimli fransız gemileriydi.
  • batışı sırasında gemideki 250 asker ve geminin kedi ve köpeği dahi kurtulmuştur. dünyanın aynı zamanda personelinin tamamen kurtularak batan ilk gemisi olabilir.
  • uçak gemisi* değil deniz uçağı gemisidir.* deniz uçağı gemileri, uçak gemilerinden bir önceki teknolojiydi. bu gemilerin taşıdıkları uçaklar bir vinç yardımıyla denize indirilir uçak denizden havalanır, görevini tamamlayıp tekrar denize iniş yapan uçak gene vinç yardımıyla gemiye alınırdı.

    bu hms ben-my-chree. geminin arka kısmından çekilmiş resimde uçak hangarı görülüyor. bu da hms ben-my-chree'nin batışı.

    burada denize iniş yapmış bir uçağın kraliyet donanması'na ait bir başka deniz uçağı gemisi'nin güvertesine alınması görünüyor. bu gemi nispeten daha ileri bir teknoloji ürünü. uçakların denize indirilmeden havalanabildiği iki adet rampası var.

    buysa tarihin ilk deniz tabanlı hava saldırısını* çin'deki alman sömürgesi kiachow üzerine gerçekleştirmiş japon deniz uçağı gemisi wakamiya. iki kullanımda iki de rezerv toplam dört adet deniz uçağı taşıyabiliyordu.

    velhasılıkelam hms ben-my-chree bir uçak gemisi olmadığı gibi tarihte bir uçak gemisini batırabilmiş ilk ulus da türkler değildir. benim bildiğim kadarıyla savaş esnasında batan ilk uçak gemisi 1939 yılında alman u-29 denizaltısının torpido saldırısı sonucu batmış hms courageous'tur.
  • liman von sanders'in fünf jahre türkei(türkiye'de beş yıl) adlı kitapta anlattığına göre saldırı planının von sanders tarafından hazırlandığı uçak taşıma gemisi. osmanlı donanmasının aşırı zayıflığını fırsat bilen müttefikler çanakkale boğazını mayınlarla kapatır ve ege sahillerinde o koy senin bu koy benim dolaşmaya başlar. o dönemde ege kıyılarında komutanlık görevini icra eden mareşal von sanders, müttefiklerin izmir'e çıkartma yapmasından çok endişe duyar ve izmir körfezine mayın döktürür.

    müttefik tehditi edremit körfezine yoğunlaşmışken, bazı ingiliz savaş gemileri de ege kıyılarını taciz etmekten geri durmaz. hms ben-my-chree, bir uçak taşıma gemisi olarak bu tacizci arkadaşların keşif işini üstlenmişti ve 3 yıla yakın süredir kıyılardan en ufak saldırı gelmediği için rahat rahat dolaşıyordu. bu durum mareşal von sanders ve emrindeki türk askerlerin canına tak ettirmiştir, kıyıya çok yakın pozisyonda olan meis adasında konuşlu bu geminin batırılmasına karar verilir.

    fakat bir sorun vardır, eldeki topların menzili yetersiz olduğu için kiyinin en ucuna gitmek gerekmektedir, şüphesiz bu da türk topçularının kabak gibi ortaya çıkmasını ve ingiliz topçusuna kurban gitmesini sağlayacak bir tehlikedir. akıllıca çözüm türk subaylardan gelir, çeşitli noktalara top süsü verilmiş soba boruları koyulur.*

    esas atışın yapılacağı noktayı olabildiğince gizlemek için günler boyunca gece vakti çalı götürülür kıyılara. gece vaktinin seçilmesinde ingiliz gemilerine planı farkettirmemek hedeflendiği gibi şehirdeki rumların ingilizlere yaptığı istihbaratın olabildiğince bertaraf edilmesi de hedeflendi. acı ama gerçek, birinci dünya savaşında osmanlı toplumları farklı tarafları destekleyecek ve hatta birbirine kurşun atacak kadar düşmanlaşmıştı, bu da başka bir entry konusu olsun.

    velhasıl topçu ateşi başlar ve meis adasındaki ingiliz gemileri şaşkına döner. net hatırlamıyorum fakat von sanders'in yazdığına göre bir nakliye gemisi de batmıştır. hms ben-my-chree'nin savaş gemisi olduğu tespit edilir fakat gemi tipi bir türlü tespit edilemez türk subayları tarafından, kim bilir, belki de o güne kadar böylesine bir gemiyi ne duymuş ne de görmüşlerdir.

    son olarak türk subayların bulduğu soba borusu çözümü bir hayli işe yaramış, ingiliz gemileri bir yandan kaçarken bir yandan da umutsuzca alakasız noktalara atış yapmıştır.

    100 yıl önce üç beş gerizekalı yüzünden felakete sürüklenen bu millet uğruna ecel teri döken o insanların ruhu şad olsun.
  • dünya tarihinin ilk uçak gemisi olan ve isminin türkçe karşılığı ''kalbimin kadını'' diye söyleyebileceğimiz bu gemi bir ingiliz tersanesine üretilmiştir.1907 yılında kızağa alınıp denizcilik için kısa denilebilecek bir süre içinde 1908 yılında denize indirilmiştir.

    ilk üretildiği dönemde sivil amaçlarla ingiliz toplumuna hizmet eden bu buharlı 1915 yılında bir savaş makinesine dönüştürülmüştür.

    çok ilginçtir 1. dünya savaşı yıllarında 1917 yılının sonlarında yediği osmanlı tokadının altından kalkamayıp serin deniz suyunda tür tür balığa habitat olmuştur.

    ruhun şad olsun mustafa ertuğrul paşa.
  • dünyada batırılan ilk "uçak gemisi".
    olayının detaylı anlatımı:
    https://twitter.com/…kan/status/1047524704381227008
  • tarihin ilginç cilvesi olsa gerek, meis adası limanında batırılmış dünyanın ilk uçak taşıyan gemisidir. osmanlı topçu subayı mustafa ertuğrul ve taburu tarafından batırılmıştır.

    (bkz: mustafa ertuğrul)
  • batıran askerlerimizin ve komutanları mustafa ertuğrul'un ellerine sağlık, ruhları şad olsun ama daha önceki yolcu gemisi halindeki resimlerine bakıyorum da batırmaya değil güvertesine çizik atmaya kıyamıyorsun.kamaraları,salonları, gezi güverteleri falan o kadar güzel tasarlamış ki, çağının imkanlarına rağmen sanat eseri estetiğinde üretilmiş.
    birde o yıllarda buhar teknolojisi ile böyle bir gemiyi 1 ana 2 yardımcı buhar tribünü ile neredeyse 30 mil hıza çıkartmak nereden baksan muazzam olay.
    ee ingiltere gibi gerçek anlamıyla dünya lideri boşuna olunmuyor demek ki. akıl ilim tasarım teknoloji estetik,ne ararsan var adamlarda.
    maalesef en çokta bu hız olayı yüzünden ordunun el koyduğunu söylüyor wikipedia amca, gemiyi uçak gemisine dönüştürüyorlar, tabi sonra dünyanın değişik cephelerinde ölüm kusuyor.
    bizim türkler en sonunda 1917 de meis adası önünde biletini kesiyor.
    1920 lerde de enkazı kaldırıp kesmişler.
    edit: bu floodta hikayesi anlatılmış.
hesabın var mı? giriş yap