• hawaii dilinde işleri doğru yoluna koymak veya olayları düzeltmek anlamında kullanılan kelime. bu kelimeyi buraya yazmamın sebebi bana gelen maillerden birinde bu kelimenin geçtiği bir tekniğe rastlamış olmamdı.

    ho’oponopono tekniği tamamen bütün yaratılanların tek bir kaynaktan doğduğunu etrafımızdaki herşeyin bir olduğunu, dolayısıyla etrafımızdaki (hatta bütün dünyadaki) iyi ve kötü olayları bizim yarattığımız inancına dayanıyor. yani bir nevi what the bleep do we know'da bahsedilen şeyler.

    herneyse bu tekniğe göre yapmamız gereken şey çok basit: "sorumlu olduğumuzu kabul etmek". bunun anlamı; etrafımızda olan biten herşeyin gidişatına yön verdiğimizi kabul etmek demek. dolayısıyla eğer bunu kabul edersek olayları istediğimiz yönde değiştirme yetisini de kazanmış oluyoruz. bunu yapmak ise gerçekten çok kolay:

    ho'oponopono'yu çagırmak için yapmamız gereken tek şey olabildiğince sık bir şekilde kendimize

    "seni seviyorum"

    "özür dilerim"

    "lütfen beni affet"

    ve

    " teşekkür ederim"

    cümlelerini kullanmak. işe kendimizden başlamamız lazım çünkü biz düzeldikçe etrafımız da düzelecektir. çünkü varolan herşey insanın içinin dışa yansımasıyla oluşmuştur.

    çok basit bir örnek; iş yerinde birisi bize kötü davranıyorsa bu adamın problemi ne, niye böyle davranıyo diye onu suçlayacağımıza, acaba bu davranışa sebep olmak için ne yaptım dememiz gerekiyormuş. zira herşeyden karşı tarafı sorumlu tutarsak o problem aynı şekilde yaşanmaya devam edermiş.

    herkesin buna hemen inanması beklenemez elbette ama günde bi kaç kere kendine "seni seviyorum, teşekkürler, hatalarım için özür dilerim ve bu hatalardan dolayı kendimi affediyorum" demekten kimsenin bi tarafı eksilmez heralde.
  • joe vitale in zero limit isimli kitabında detaylı ve başarılı bir şekilde anlatılan iyileştirme yöntemi.
  • bu konuda e. victoria shook tarafından yazılmış ve türkçeye çevrilmiş bir kitap var. bu kitapta, bu tekniğin gerek hawaiililer gerekse de hawaiili olmayanlar tarafından aile ve grup çatışmasını çözme konusunda geçerli ve faydalı bir yöntem olarak görüldüğü belirtiliyor ve nasıl uygulandığı örnekleriyle gösteriliyor.
  • bugünden sonra türkiye'de popülerleşecek olan, ne de olsa ayşe arman röportajında çok sevdiğini dile getirmiş.

    http://haber.rotahaber.com/…in-kurtulun_268958.html
  • denedim % 100 çalışıyor.
    sabahları uygulandığında kısa bir tabirle "güne iyi başla" tuşu.
    kişisel gelişim ya da spiritüel olaylarla ilgilenmeyenlerin dahi dinlediğinde pozitif hissedebileceği bir müziğe sahip; lakin olay araştırılıp mantığı kavrandığında pozitifliğin yanına bir coşku da ekleniyor.
    olumlu gelişmeler yaşamak da cabası.

    edit: müzik demişim, o zamanlar müzikli bir versiyon bulup dinlemişim zağar. müziksiz hede. artık günlük pratiğim değil ama hala kullandığım bir yöntem, sorun oldukça tuşa basıyorum; hala çalışıyor inanır mısın? (26.03.2022)
  • bir arkadaşımın kafayı yemesine sebep olan felsefe.

    kız her gün, sabah ve akşam, günde iki kez facebook sayfasına şunu yazıyor:
    "hayatımdaki tüm enerjilere namaste!
    seni seviyorum... lütfen beni affet... özür dilerim... teşekkür ederim... (ho'oponopono)"
    bir yılı geçti, halen yapıyor bunu.
    bir de arada "evren bana bugün verdiğin iki güzel şey için teşekkür ederim" yazıyor.
    abartıyorsam gelin yüzüme tükürün.
    (bkz: yapma demiyorum hobi olarak yine yap)
  • hakuna matata'nın önünde diz çöker tövbe ister.
  • ayse armanın röportajında, eğiten kişinin sözlerinde tutarsızlık barındırdığını düşündüğüm tekniktir, şeydir..
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20485958.asp

    hem yalnızca kendimi temizlebilirim diyor, hem..

    ikisini altalta ekliyorum, şöyle ki;
    1)
    şimdi tabii benim bunu hemen anlayabilmem ve ikna olabilmem çok mümkün değil... baştan başlayalım: siz eğitmensiniz ve insanların problemlerini temizliyorsunuz, birkaç cümleyle...
    - hayır, ben sadece kendi temizliğimi yapabilirim. sadece kendi bilinçaltımı temizleyebilirim. başkalarını temizleyemem.
    2)
    akıl hastalarıyla da çalışmışsınız ve onları uzaktan tedavi etmişsiniz...
    - evet, çünkü onların o halde olmasından da ben sorumluyum.
    - nasıl yani? niye sorumlu olasınız, onları tanımıyorsunuz bile...
    - hayır, teknik olarak yaratılıştan itibaren tanıyorum. ben sorumluyum onların o halinden. dünyada olup biten her şeyden sorumluyum. onlar için de temizlik yaptım ve yıllar içinde çok büyük gelişme gösterdiler. zaten bu olay üzerine kitap yazıldı.

    bu bana bizdeki la havleyi anımsattı biraz ayrıca..
hesabın var mı? giriş yap