• 1897 de amerikanin tenesse eyaletinde dogan yazar..1955 de genc yasinda vefat etmistir..bu kisacik omrune "they shoot horses, don't they" isimli efsane kitabi sigdirmis..bazilari onun icin kelimeleri kursun kadar yaralayici demis..bazilar "negsel yazio ktiap kurdu falan oldum yane" demis..

    kiss tomorrow goodbye adindaki kitabida sanirim turkceye hoscakal yarin adi ile cevrilmis..bu kitabinda deniz gezmisin mucadelesini anlatan mccoy kitabinin berhan simsek in basrolunde oynadigi uyarlamasini gorememis..(tanrim cok yalan soyluorum ben)

    kendisi beat generation in baslangicini saglayan yazarlardandir ayrica..ozellikle no pockets in a shroud adli eserinde bir kac yil sonra kerouc gibi yazarlarin kullanacagi yazi stilini kullanmistir..
  • eleştirmenler bu yazarı dashiel hammett, lillian hellman gibi yazarlarla aynı kan grubundan sayarlar. yani gücün karanlık tarafına geçmiş yazarlardandır, büyük çöküş anlatıcılarındandır. bilinen eserlerinin dışında türkçeye kefenin cebi yok isimli romanı da çevrilmiştir. sağlamdır.
  • amerika'nın albert camus'u olarak düşünülebilecek yazar. devrin gazetelerinde spor sayfası editörlüğünden tutun taksi şoförlüğüne kadar yığınla işe girip çıkmış yine de 1955 yılında meteliksiz ölmüştür. öyle ki, eşi cenaze masraflarını, horace'ın kitaplığının ve caz koleksiyonunun bir kısmını satarak karşılamıştır; bu bağlamda bir romanının isminin kefenin cebi yok olması trajikomiktir. amerikan hayat tarzına karşı kendisine benzer bir çıkış yapan ve aynı zamanda bir kamyon şoförü olan chuck palahniuk üzerinde hissedilir miktarda etkisi olduğu söylenebilir.
  • güzel bir ponpon kız yüzünden zamanın basketbol yıldızlarından biriyle yumruk yumruğa dövüşünce çalıştığı gazeteden kovulmuş olan yazar.
hesabın var mı? giriş yap