• oyun devam ettikçe hanım kızımızın aslında başka bir çocuğa meylettiğini fark etmekle daha da bir dramatikleşen olay.

    şöyle ki kızımız parmak uçlarıyla narin pasları hep o dingile atmaya, saçını bir sağa bir sola atıp gülümsemeye, dingilin de ona karşılık olarak gönderdiği topa düşmesin diye son anda yetişirken cilveli ve minik "ay!" sesleri çıkarmaya başladığında dünya başınıza geçebilir.

    bu gibi durumlarda önce surat asılır, kıza "vay be, bana ha..." diye imalı imalı bakılır (kız bakmaz ama), son çare olarak dönüşüm geçirip payidar demir olunur, herifin kafaya kafaya smaçlar çakılır. ortam elektriklenir gibi olduğu anda ise son smacı da kızın kafasına çakıp "siz oynayın!" diyip basıp gidilir.

    "kız hemen koşarak arkadan gelip "dur, nereye gidiyorsun... neden böyle davrandın ki?" diye sorar. kıskandığını anlamıştır ve sana karşı boş olmadığını göstermek için gülümseyerek gözlerinin içine bakar" diye bitirmeyi çok isterdim ama genelde arkandan "gerizekalı" demekle yetinir sondaki "a" harfini inceltmeyi beceremeden...
  • sana pas atılması beklentisi büyüdükçe yanındakilerden birine atılmış bir topa müdehale etme olasılığın artabilir. kızın aslında hiç kimseye atmayı başaramadığı herhangi bir topu var gücünle koşarak ve uçarak karşıladığın an, karşılıksız aşkın tanımlarından biri olarak kullanılabilir.
  • kişinin danyal topatan'la oynaması gerektiğine işarettir.
    (bkz: danyal topatan)
  • bu top atmayan kişiler, ilkokul bahçesinde onu bekleyen karşı cinsi de kovalamazlar. gider başka bir karşı cinsi yakalarlar karşı cins kovalamaca oyununda.
  • her bunyenin kaldirabilecegi bir sey degildir.

    (bkz: allah dusmanima bile vermesin)
  • hemen kötüye yorumlanmaması gereken durum. o da boş değildir ama hoşlandığını belli etmek istemiyor olabilir. (bkz: gaz veren kanka modu)
  • bir de ters taraftan bakmanın gerektiği durum. hoslanılmayan kisi de sürekli size top atıp meyledebilir ki kurtuluş yoktur en fazla abanıp kafasına geçirmek istersiniz topu ancak hoşlandığınız kişi de ortamda olduğu için mal durumuna düşmek de vardır sonunda. bu durumda bir boka yaramayan voleybol (burda kastedilen sayıyla oynanan değil çember yapıp hop hop birbirine top atılan türü) oyunundan çekilip akıllı uslu futbol yada basketbol filan oynamak daha verimlidir. bu şekilde birkaç güzel hareketle istediğiniz kişinin gözüne girmeyi de başarabilirsiniz.
  • ellerin habire parmak pası yapar gibi ya da manşet atacakmış gibi bir pozisyon kalıp dakikalarca öylece beklememize sebep olan kabus...
  • "kızım bak vereceksen ver yoksa bizi uğraştırma."(bkz: tek kişilik dev kadro)
hesabın var mı? giriş yap