• 5 yıl boyunca açık öğretim fakültesinde okuyup paso alan ben son iki yıl aynı zamanda maltepe üniversitesinde örgün eğitim alıyordum ve son iki yıllık paso işlemlerim maltepe üniversitesi üzerinden yapıldı. sonuç olarak bu yıl mezun olmam sebebiyle maltepe üniversitesi ile bir bağım kalmamıştı. açık öğretimden de hala mezun olmamıştım. vize işlemi için iett nin web sitesi üzerinden bilgilerimi doldurdum. okulumu da açık öğretim fakültesi olarak seçtim. başvurumu yaptığımda başvurumun alındığını gösteren mailde öğrencilik durumum maltepe üniversitesi olarak gözüküyordu. aha şimdi bu onaylanmayacak ve ben uğraşacağım diye düşünürken kartıma kredi yükleme işlemi sırasında hesabımda -5 liralık bir bakiye olduğunu söyledi bayideki çalışan. dedim ki hemen çekin o 5 lirayı hemen. hiç ortalığı bulandırmadan vizemi 1 yıl daha uzatmış oldum. iett kendi içinde bir yanlıştan nasıl olmuştu da ilk defa kendi kendine dönebilmişti şaşırdım. sanırım ilk defa bir yanlışlığın peşinden bunu düzeltmek için uğraşan ben olmamıştım.
    tanım : yanlışlıklar içerisinde de olsa bir şekilde sonuçta doğruyu bulan vize uyglaması.
  • bazı kendini bilmez çalışan arkadaşlarımızın işin bug'ını keşfederek sömürdüğü uygulama.
  • ahmet yesevi üniversitesi öğrencilerinin mağdur edildiği uygulama. gata, gülhane, polis akademisi gibi kurumlarla aynı statüde olan ahmet yesevi üniversitesi'nin kapsam dışı bırakılırken kıbrıs üniversitelerine hatta açık öğretim fakültesine çatır çatır kart verilmektedir.
  • geçen sene mezun olan,şu anda öğrenci olmayanların da bu sene uzatabildiği gerçeği çok dillenirse iett uyanır diye endişe duyduğum uygulamadır.

    endişe duymamın sebebi artık öğrenci olmamam değil okul değiştirmiş olmamdır.eğer üniversite değişikliğimi ben bu vizeleme işlemi esnasında sevgili iett ye bildirseydim benden yeni kart çıkartmamı isteyeceklerdi.ben de üşenip yine eski okulumda öğrenci olduğumu belirttim.onlar itiraz etmeyince ben de içime kapandım ve bu konuyu unuttum. ulu orta konuşup adamları uyandırmayın arkadaşım!
  • onceki hafta yaptigim vize islemidir. online olarak vize islemini gerceklestirdikten sonra bayi ya da otomatik dolum makinasinda 5 tl karsiliginda 1 yillik kullanim icin vize islemi gerceklestirilir.

    edit: gelen sorular için: öncelikle şu adresten http://skart.iett.gov.tr/online-randevu.aspx?id=1
    işlemin yapılacağı yer seçilir. sonra tarih belirlenir. tarih belirlendikten sonra kart türü ve yapılacak işlem seçilir. bilgilerinizi girdikten sonra hâlâ öğrenciliğiniz devam etmekteyse vizeniz onaylanmıştır. yapmanız gereken bayi ya da otomatik yükleme noktasında vizenizi yaptırmaktır.
  • her sene son güne kadar 5 lirama kıyamadığım için ertelediğim en sonunda da 1,95 lirayı basıp koşa koşa yapmak zorunda kaldığım olaydır, hırsızlıktır. zaten belli orada benim kartımın son kullanma tarihi, zaten her gün milyonlarca insandan fazlasıyla taşıt ücreti alıyorsun, neymiş bir de vizelemeymiş ama şaşırmamalı bu devletin bunu da mantıklı görmesine.
  • iett'nin ve dolayısıyla akp'nin halka yeni kazığı. ne bir açıklama var, ne gerekçelendirme var, ne önceden adam gibi haber verme var. akılları sıra akbil'i biten yükleme yapamayacak o arada jeton olacak, bir de vize parası diye adam başına 10tl söğüşleyecekler. kasaba tüccarlarının global ülke vizyonuyla ancak buraya kadar gelinebileceği belliydi zaten.
    (bkz: haram olsun)
  • "bari buradan 5 tl alak belki 2-3 ayakkabı kutusunu daha doldururuz" mantığı sonucu ortaya çıkan şey.
  • 2015 için başlayıp başlamadığını merak ettiğim uygulama. şu linkte bilgilerimi girince kartınızın süresi uzatıldı diye bir şey yazdı ama bu kadar kolay olmamalı lan bu iş. bilen suserlar yeşillendirsin pls.

    edit: bugün paşa paşa 3 liramı kesti metrobüs.
  • iki gün önce sirkecide akbil dolum makinasında aldığım uyarıdır.iki sene önce çapada dükkanın birinde güncelleme işlemi başarısız olmuştu.eleman sordu abi öğrencilik devam ediyor mu diye yok dedim 1,5 sene oldu biteli.o zaman senin kart artık öğrenci tarifesi uygulamaz dedi.iyi dedik kurcalamadık fazla.
    sirkecide cihaz güncelleme yapalım deyince 5 tl istiyormuş iyi dedim yap bakalım zaten yeni kart alsam 6 tl hiç olmazsa üstünde resmimin olduğu eski kartımdan devam ederim.
    istasyona geldim turnike bi değişik öttü lan dedim yoksa öğrenci mi oldu bu tekrar.hakkaten de öyle olmuş.
    okul biteli 4 sene oluyor nasıl saçma bir sistem varsa akbil hala öğrenci olabiliyor.bi de verirken her kartın kendine has numarası var,mezun olunca otomatik olarak sivil akbile geçecek demişlerdi.
    aklıma kurt düştü ulan bi yerlerde hala kaydım mı var acaba,açık öğretim falan bir araştırayım bakalım.
hesabın var mı? giriş yap