• son zamanlarda artan hastalanma oranlarina bakilinca varilabilecek kani. ben 36 senelik omrumde bu son yillardaki kadar cok grip salgini gormedim. her sene daha da cogalarak ve daha da guclenerek geliyor. ilaclar iyice cagresiz durumda. ozellikle yeni nesil apartman ve site cocuklarinda kurulan alerjik alt yapi da bu sonu hizlandiriyor. yuvalar, kresler ve okullar osuruktan nem kapan ve birbirine paradoksal bir sekilde hastalik yayan cocuklarla dolu. allah yardimcimiz olsun.
  • havanın sonu gelmiş
    toprağın sonu gelmiş
    suyun sonu gelmiş
    ağacın sonu gelmiş
    hayvanların sonu gelmiş

    tüm bunlarda emeği geçen
    insanın sonu gelse çok mu? dedirtir.
  • insanlığın sonunu getirecek virüs değildir kesinlikle. bugüne kadar en sağlam vuran h1n1 diğer adı ile ispanyol gribi çok bulaşıcı olmakla beraber hastalığa yakalananların %2 ila %5'inin ölümüne sebep olmuştur. insandan insana bulaşamayan kuş gribi yani h5n1 de ise %15'ler civarında olan cfr oranı da soy tüketecek gibi değildir. büyük panik ve ekonomik buhran yaratır ama insanlığı bitirmez.

    mevcut veya başka türevlerinin mutasyon ile daha ölümcül olması ise grip virüsünün hedeflediği solunum sistemi reaksiyonları açısından çok mümkün değildir. genelde grip öldürmez, sebep olduğu vücut tepkisi (cytokin attack) veya ikincil enfeksiyonlar ölümcüldür, belki başka bir virüs sonumuzu getirir ama bu grip virüsü olmayacaktır
  • olası pek çok senaryodan biri. bunun dışında doğal afetler (mesela bir süpervolkan), dev bir göktaşı, uzaylı istilası, yapay zeka sıkıntısı, nükleer savaş ve şimdi aklıma gelmeyen bir sürü şey de düşünülüyor.

    fakat ortak nokta yok olacak olduğumuz. bu kesin lan.

    bence yapay zeka rocks dostlarım. robotlar ebemizi sikecek.

    ayrıca bkz: end day
  • ister dolaylı yoldan ister doğrudan olsun yapay zeka bizi bitirecek. umarım robotlara karşı onurlu bir savaş yürütebiliriz ama o da zor gibi. dev robotları belki alt edebiliriz ya da kendi tarafımıza çeebilirz ama nano robotlara karşı ne yaparız bilemiyorum. bir ihtimal vücudumuz da başarılı bir savaş verebilir ya da virüs der geçeriz işin ardındaki gerçeği göremeden ölürüz. her durumda da büyük bir savaş bizi bekliyor. savaş sonumuzu getirmeden biz savaşın sonunu getirmeliyiz.

    uyanın, uyanın théoden'in süvarileri! mızraklar savrulacak, kalkan parçalanacak; savaş günü, kan günü...!!!!
  • (bkz: captain trips)
  • grip virüsünden değil hapşururken ağzını kapatmayan görgüsüzlerden gelecek olan son.
  • katılmadığım varsayım. bizi siken kanser olacak.
hesabın var mı? giriş yap