• gençlerin ufkunu aydınlatacak tavsiyelerdir.

    --- spoiler ---

    no fan boy allowed

    --- spoiler ---

    neyse başlayalım biz;

    1-) efendim öncelikle alacağınız android işlemli cep telefonu veya tableti aşağıdaki internet sitesinden karşılaştırıyoruz.

    2-) ben bu örneğimde (bkz: htc one) ile (bkz: iphone 4s) i karşılaştırdım.
    kiyas.la

    3-) karar aşamasını da geçip artık fiyat araştırma aşamasına geliyoruz. onuda şu siteden yapıyoruz.

    4-) artık fiyatta da karar verdiğimize göre android işletim sisteminde ne yapmayı hedeflediğimizi belirliyoruz. örneğin " arkadaş ben telefona o kadar para veriyorum her bir yerini kurcalamak istiyorum " derseniz. üreticinin web sitesine girip boot unlocker yazılımlarını indirip telefonu rootlayıp allah ne verdiyse yüklemekte özgürsünüz. ayrıca şu siteden güncel haberleri ve faydalı karşılaştırma videolarını bulabilirsiniz.

    bunlar benim ilk etapta aklıma gelenler karar sizin.

    (bkz: make your choice)
  • (bkz: geçmeyin)
  • size ios markette her şey paralı yea androidde bedava derler. inanmayın.

    mesela aldığınız telefonun klavyesi o kadar sikiktir ki marketten klavye indirmek zorunda kalırsınız. uygulamaların hepsinin bedava sürümü vardır ama reklamla adamı çileden çıkarır. para vereyim de sussun derseniz appstore'daki uygulamala fiyatının 4-5 katını vermek zorunda kalırsınız.

    ki bu sadece klavye de değil. launcherı ayrı para, oyunları ayrı para, bedava sürümünde nefes alamadığınız uygulamalar ayrı para.

    ve bunların paralı sürümleri ios'ta çoğunlukla olduğu gibi 1 dolar falan değil. 3-4 dolardan başlıyor.

    bir arkadaş ulan 2 ayda 2 senedir ios'ta harcadığımdan fazla harcadım android için demişti. bu böyledir sizi yemelerine izin vermeyin.

    he whatsapp beleş bak. ios'ta 0.99 dolar.
  • dıııt! geçmeyiniz!
  • o kadar para vermek yerine jailbreak yapılması daha uygundur. boşuna vermeyin olm o kadar parayı... telefonunuzu dibine kadar kullanın işte ömrü dolana kadar, devir ekonomi devri. yoksa ios mu android mi tartışması bir ömür bitmez.
  • - iphone 5/5s için nano sim'i micro sim'e çeviren bir adaptör ya da nano sim kesiminden geriye kalan sünnet derisi gerekebiliyor önceden cihazın ne kullandığını araştırmak lazım.

    - imessage'ı geçişten önce kapatmak gerekiyor. aksi halde imessage kendi kendine expire edene kadar sms alamıyorsunuz.

    - google contacts ile senkronizasyon ayarı yapmak gerekiyor aksi halde icloud'a yedekli contact'ları android'e geri yüklemek zor. senkronizasyon sonrası google contacts web sayfasından "find & merge duplicates" seçeneğiyle mükerrer kayıtlar kolayca elenebiliyor. eğer google bir sebepten senkronize olmazsa http://icloud.com/ 'dan kontaktlar vcf olarak export edilebiliyor. tek dosyada tüm kontaktlar oluyor. export için ctrl+a ile tüm kontakları seçip -> export.

    - kayıtlı notlarınız varsa onları ayrıca kendinize maillemeniz lazım, notlar google ile senkronize olmuyor.
  • androidden tekrar ios'a gectiginizde kendinizi cokta harap etmeyin
  • düşünmeyin bile geçin...
hesabın var mı? giriş yap