• ankara'nın insanı kabadır, istanbul'un insanı kibardır.
    ankara'nın insanına kendini sevdirirsen canını verir, istanbul'un insanına kendini sevdiremezsin.
    ankara'nın insanı gardaş der, istanbul'un insanı kanka.
  • ikisi de insandır en başta. istisnalar her zaman olabilir, takılmayalım.
  • ikiside büyük şehir insanıdır.
  • istanbul'un piçi olur, ankara'nın çakalı.
  • insanını bilmem ama ankara kızları çok çok daha güzel
  • ankara taksicisinin arabasına binersiniz, taksimetre açılır, araba çalıştırılır, nereye gideceğinizi en son söylersiniz, en kabası hızlı kullanır arabayı.
    istanbul taksicisinin arabasına 15 metre kala 5-6 kişi üstünüze gelir, acayip aksanlarıyla nereye gideceğinizi sorar, orası çok uzak taksimetre açsam x lira tutar o yüzden taksimetre açmadan x liraya anlaşalım der. gideceğiniz yerin konumu yüzünden size kızgındır bu taksici. taksimetre aç derseniz dövecek gibi üstünüze gelirler, kimi sizi tutmaya bile yeltenir. yolun sonuna doğru da, x liraya anlaştık ama yol da uzunmuş x+y lira alacam der.

    ankarada bazı insanlar sıra bekler, azınlıkta olsalar bile.
    istanbulda sıra bekleyen aç, susuz ve yolsuz kalır, çünkü istanbul insanı vahşidir.

    ankarada ‘burdan sıhhıye dolmuşu geçer mi’ diye sorarsanız, ‘ben de sıhhıye bekliyom’ cevabı alınır ve itiş kakış o dolmuşa binilir. hatta soranın turist olduğu farkedilirse ilk binmesine yardım edilir, kendiniz dışarda kalcağınızı bilseniz bile.
    istanbulda adama sorarsınız taksim geçiyo mu diye, yok burdan yeşiköy geçiyo der. 10 saniye sonra gelen taksim sarı dolmuşunda son kalan yere oturur, siz dışarda kalırsınız.

    ankara dolmuşçusuna 100tl verince kızar, içinden küfreder ve para üstünü verir.
    istanbul dolmuşçusu verdiğiniz gıcır 100tl banknotu eski bir banknotla değiştirip geri gönderir, bu sahte bunu değiştir diye sizi kandırmaya çalışır

    sonuç olarak ankara insanı istanbul insanına göre daha naif, köylü ve temiz haldedir ve istanbul’da dikkatli olmalıdır.
  • istanbul'da dolmuşçuya 100tl verince sana bozuk yok diye sahtesini yolluyormuş ya, ankara'da dolmuşçuya 100tl verince mermi yeme ihtimalin var.

    iki şehir arasında ki fark bu yani.
  • ankara’da pazarcılar bile yol sorduğunuzda sonu “efendim” ile biten cümleler kurar.
    taksimetrede yazanı bir üste değil bir alta yuvarlar. örnek olarak 10 lira 40 kuruş için taksiye 10 lira verirsiniz. istanbul’daysa 10 lira 5 kuruş olsa bile sizden 11 lira alınır.
    ankara’da taksiciler en kısa yoldan gitmeye çalışır, hatta üst geçitle falan geçme şansınız varsa (aşti ve ankamall’a giderken çok yaşadım) “hocam şurda indireyim üst geçitle karşıya geç istersen” der, geçmem dersen senin bileceğin iş 3 lira fazla verirsin ilerden u dönüşüyle gelir önüne bırakır. istanbul’da bunu göremezsiniz money money money.
    parası olanın düdüğü çalması durumu iki şehirde de vardır elbet ama ankara’da zengin züppesi çok daha azdır. bu yüzden paranın kaynağı çalışılan yer ve sosyal statünün göstergesi olma durumu çok daha fazladır. istanbul’da topluma hiç bir şey katmamış bir gold digger sizden çok daha fazla değer görür.
    istanbul ankara’dan bir çok açıdan güzeldir, ama insan konusunda değil.
  • izmir insanı nın iksinide pataklayıp geçeceği insan türleridir.
  • ankara'da yaşam daha rahattır. iki şehirde de it kopuk bol miktarda bulunur ama ankara bir tık daha güvenlidir. ankara insanı banaldir. hafta içi beton binaların içinde hapsolur. haftasonu da beton avm'lerin içine hapseder kendini.
hesabın var mı? giriş yap