• istanbul'un ozellikle kisin kendine has bi kokusu vardir. bu koku egzoz dumani, sigara dumani, fabrikalardan cikan duman ve kar kokusunun karisimi gibi biseydir ama new york, san francisco, london gibi kalabalik dier sehirlerde bu kokuya rastlanmaz. istanbul'u istanbul yapan bi kokudur. istanbul'lu biri dunyanin obur ucunda bile olsa o kokuyu duydu mu kendini istiklal'de yururken hayal edebilir. buyuk ihtimalle sagliga zararlidir ama guzeldir, istanbul'a ozeldir.
  • (bkz: tütsü)
  • tami tamina 11 gun sonra cigerlerime cekebilicegim koku.
  • rutubet sıvalı boğaz kokusu. burna hoş gelsin diye üzerine sıvama çöplük, asfalt ve kömür kokusu giydirilmiştir. hanımeli kokusu özellikle bertaraf edilmiştir.
  • hiçbir zaman tam olarak tasvirini yapamayacağım, fakat istanbul'a her varışımda "aha işte bu" dediğim koku.
  • havaalanindan cikildiginda disari atilan ilk adimda gelen bir rutubet, havasizlik ve nem icinde daha da belirgin bir sekilde hissedilebilecek bir egzoz kokusu, kemerburgaz yolundaki simdi ustu kapatilan ve her daim patlayabilecegi korkusu icinde gecilen cop daginin kolonyali mendillerin bile paklamadigi kokusu, karli bir kis sokakta yururken burnunuza gelebilecek kestane kokusu, yazlari kimbilir nasil bir suda haslandigi belirsiz misir kokusu ve tabi ki pek nadiren gelen ihlamur ve yasemin kokusu
  • istanbul'a yeni yetme halde gelenlerin daha bi rahat alabildigi koku, degeri bilinmeyen. zaman gecip istanbul sadece oylesine yasanilan bir sehir olmaya basladiginda alinamaz olunur bu koku, yavas yavas yok olur bu duyu.
    altinin ustune getirildigi, gezilmedik tarihi ve kulturel bir yerleri birakilmazken, gunlerin yetmedigi gezmelerin arkasindan balkona cikinca alinabilen bir koku olmasindan dolayi olsa gerek artik alamadigim. belki istanbuldan ve bu akip giden garip hayattan biraz uzaklasirsam tekrar alabilecegimi umut ettigim, tarifi guc, istanbul'a has guzel koku.

    (bkz: istanbul hatirasi/#673372)
  • bunyesinde; bogazi, cayi, egzozu, teri, ormani, tarihi ve beyoglu'nu bulunduran kokudur, hasret yaratir.
hesabın var mı? giriş yap