• *bir zamanlarin en iyi dj i olan frankie wilde nin gercek hayatini anlatan komedi filmi. frankie rolunde paul kaye var. ayrica imdb ratingi 8.1 dir.

    trailer:
    http://www.apple.com/…ndent/itsallgonepetetong.html
  • 2004 yilinda michael dowse tarafindan cekilmis frankie wilde isimli bir dj'in hayatindan bir kesit anlatan film. oncelikle sunu belirteyim ki film bir mockumentary, sonra izleyip de vay vay vay adama bak yaw cosmus cilgin atmis gibi triplere girmenin bir alemi yok mamafih arattim tarattim ve bu isimde bir karakter bu filmin disinda hic bir kaynakta gorunmuyor.

    film ingiliz mizahini nakis gibi isleyerek izleyiciye sunuyor, biraz trance muzik seviyorsaniz, az da club ortamlarindan keyif aliyorsaniz tam bir seyir zevki haline geliyor.

    filmin adi it has all gone wrong deyisinden geliyor, filmde ayrica tiesto, van dyk gibi isimler sanki film documentary havasindaymiscasina no dj ever done that tarzi laflarla izleyiciyi gazliyolar. sirf frankie'nin menejerinini oynayan max'in, frankie'nin bir gece performans sirasinda sicmasinin ardindan yaptigi konusma icin bile izlenesi film ayni zamanda.
  • (bkz: frankie wilde)
  • truman show tadinda, kah gulduren kah huzunlendiren, eternal sunshine of the spotless mindden bu yana en cok keyif alarak izledigim film.
  • izlenesi bir film...
  • eglencelik birseyler izleme beklentisiyle gittigim ama beni bambaska birseyle karsilastirip, yuzlestiren, bu yuzden cok etkileyen, son 24 saattir gaza gelip cevremdeki muzige derin sevgi besleyen herkese izlettirmeye cali$tigim film.* sembolizm, foreshadowing hersey ama hersey cok tadinda ve kivamindadir. icerdigi mesajlar bakimindan gayet saglam bi film olmasina ragmen, mekanin ibiza ve protagonistin frankie wilde olmasi cerezlik film gibi rahat izlenmesine neden olmakta. film bi flashbackle baslar ve seyirci kitleleri pe$inden surukleyen dj+showman frankie wildein hayatinin derinliklerine 90 dakikalik bi yolculuga cikar. bu yolculuk film boyunca zaman zaman frankie'nin ic dunyasina yapilan yolculuktur: oyle ki seyirci de onunla birlikte muzigi duyamaz... filmde bazi ho$ detaylar da var, bir kac ornek vermek gerekirse, frankie'nin filmin ba$inda klube isa kiliginda girmesi kendini muzik ugruna feda ettiginin gostergesi, i$itme duyusunu tamamen yitirmeden once, fonda calan moonlight sonata*ise onun ba$ina geleceklerin habercisidir. kokain aldiginda yuzlestigi pelu$ hayvan-canavar kari$imi yaratigin elinde bir sihirli degnek, sirtinda ise minik melek kanatlari olmasi vay be ne guzel du$unulmu$ dedirten bi detaydir.
    (bkz: reality vs. appearance)
  • filmin adinda cockney rhyming slang ile wrong sozcugu yerine pete tong sozu kullanilmistir.
  • hayatımda izlediğim en iyi film.
    eğlenceli ve inanılmaz da komik, hem de süper müzikleri olan, sulu zırtlak görünürken inanılmaz bir derinliğe sahip, çok tatlı bir film. sadece dans müziği sevenlerin değil, hayatla dalga geçmeyi seven ama bunu yaparken derin bağlarına ve gerçek değerlerine onları bularak sımsıkı tutunmayı erdem bilen herkesin izlemesi elzem bir film.
    gerçek bir oyunculuk gösterisi olmasına rağmen (paul kaye inanılmaz bir herif) sadece bundan geçinmeyen bu film ince mizahla örülmüş süper bir senaryo ile süper bir soundtracke sahip.
    bundan çok daha önce, almanya'da yaşamış bir arkadaşla aramda geçmiş olan, tüylerimi diken diken etmiş çok tatlı bir sohbeti de bana anımsatmış olan bu film, o yüzden de nazarımda çok özel bir yere sahip.
    almanya'da techno klüplere gelen sağır clubberlarla ilgili bir sohbetti bu. arkadaşın anlattığına göre kulakları duymayan müzikseverler vardı ve subwooferların yanında titreşimi hissederek eğleniyorlardı klüpte. sağır ya da dilsiz değilim ama beni çok etkilemişti bu duyduğum, dünyada ne kadar harika insanlar olduğunu düşünmüş, hayranlık duymuştum.
    işte bu film o film.
  • bu nedir? ne ye benzer? diye pek birşey beklemeden ufak bi merak kırıntısıyla başlayıp ta daha ilk saniyelerinden itibaren sarıp sarmalayan canavar gibi film... deli... başroldeki eleman manyak zaten süper...... kokainle kullanımıyla ilgili sürreal ortamlar, yarı belgesel havası...... manyak..... çok çok iyi film.......
hesabın var mı? giriş yap