• ablamın ben 11 yaşındayken bak bu grubun hep böyle güzel klipleri oluyo diye izlettiği californication klibinden kafama giren, ilk crush'ım, çocukluk aşkım, sorunlu adam, büyük gitarist.

    red hot chili pepperstan ilk defa ayrılmadan önceki yılları tam bir douchebag olup, geri döndükten sonra da jesus olmuştur. bu ayrılık esnasında uyuşturucu bulabilmek için gitarlarını sattığı, bir dealer'ın kendisini öldürmemesi için arkadaşlarından borç para istediği, dişlerinin teker teker döküldüğü, ölümlerden döndüğü, evi yandığı, yanan evinden atıldığı düşünülürse reborn ile beraber niye tekrardan mtv'lerde görünmek istemediği bir nebze anlaşılıyor sanki. flea, ona bi şans daha vermezsek ben de giderim gruptan diye atar yapmasaydı şu anda genç iken uyuşturucudan ölen dahi müzisyenler listesinde adını görüyor olacaktık. şimdilerde rhcp'den ayrılalı neredeyse on yıl olmasına rağmen durup durup inşallah evinde yogasını yapıyodur, bişiler içmiyodur diye düşünüyorum. (bana niyeyse)

    kollarındaki izler sanıldığının aksine evi yandığında kaçarken değil, iğnelerden dolayı kalan yara izleridir. (bkz: scar tissue)
  • kendisinin 90'lı yılları nasıl bir fiziksel ve psikolojik durumda geçirdiğini görmek için youtube'dan bu belgesel izlenebilir.
  • (bkz: wayne) ve (bkz: before the beginning) adlı enstrümental şarkılarıyla beni benden almış tek kelime etmeden bir insana bu kadar farklı duyguyu bir anda yaşatabilen nadir müzisyenlerdendir. ayrıca yavuz çetin ile birbirlerine hem müzik hem de tip olarak benzetmişimdir. umarım sonları benzemez.
  • her geçen gün daha fazla özlüyorum
  • "ı hate when people compare john to jesus. ı mean, he’s great and all, but he’s no frusciante."

    işte biz bu kadar çok sevdik bu adamı..

    tanım: aşmış solo canavarı.
  • çok özledim.
  • yazar olduktan sonra buraya uzun uzun yazacağım, ama şimdilik:

    (bkz: hayatımın anlamı)
  • bu adam yüzünden küstüğüm, kenara bıraktığım, 3 yıldır elime almadığım gitarımı tekrar çalmaya başladım.
  • cok seviyorum. dinleyemiyorum. her sarkisi yetim kalmis bir rhcp sarkisi cunku. hic eski sevgilinizi baska bir ulkede baska biriyle baska bir gulerken gordunuz mu? ben gordum. saskinliktan neye uzuldugumu bile anlamadim. bu adami dinlerken de oyle oluyor. sanki john'a jest olsun diye girisi ona vermisler ama birazdan davullar baslar girecekmis, anthony sarkiya baslayacakmis gibi geliyor. baslamiyor. ne yeni rhcp tat veriyor ve john'un yeni sarkilari. buna da uzulmeyeceksek yasamayalim be kardesim.
  • 4 5 gündür sürekli gitar çalıyorum. işe gidiyorum, geliyorum gitar çalıyorum. yemek yemeyi unutuyorum kahve sigara tüketiyorum sadece. bütün performanslarını izliyorum, sonrasında takıyorum kulaklığı onun çıkardığı sesleri birebir kopyalıyorum. insan mutlu olur mu bi şarkıyı 20 kere arka arkaya çalmaya çalışarak, işte bu adamın yaptığı müzik mutlu ediyor anasını satayım. o kadar güzel ruhu var ki sen klavyede tellere basınca hissediyorsun adamını duygularını. dünyanın en güzel ruhlu insanı.
hesabın var mı? giriş yap