• erkeklere tepki olarak doğmuş, ünlülerden destek alan feminist hareketmiş. sorun şu ki, metroda böyle otursam durakta inip eve yürümeye korkarım burası türkiye manyağı çok ülke. sapık bi adama tecavüz için aradığı gerekçeyi vermiş olurum.

    edit: alıngan sözlük erkekleri tarafından mesaj yağmuruna tutuldum. sözlük erkeklerine sapık dediğim, ayrıca bu hareketi desteklediğim anlamını çıkaranlara hayatta başarılar diliyorum. sapık olmasalar bile okuduklarını anlamaktan acizler anlaşılan.

    kadınlar yayılıyor hareketi
  • kafamı kaldıramıyorum metroda, bir şeyler okuyorum ama bir an kafamı kaldırdığımda bile pek de hoş şeylerle karşılaşmıyorum.

    hemcinslerinizi uyarmak en çok size düşer türk erkekleri. ..

    özellikle toplu taşıma araçlarında görülen bu duruma da tepki almış ünlüler. ne kadar etkili olur bu fotoğraflar o da ayrı tabi...

    kadınlar yayılıyor

    edit 1: arkadaşlar burada haberi koyarak ironi yaptığımı düşündüm ki verilen pozlar engellemekten ziyade tahrik edici idi.

    edit 2: erkeklerin o pozisyonda oturması sadece yer işgali değil bakış açınızı da değiştirmenize de neden olmaktadır. sürekli başım yerde oturmak zorunda kalmaktan dem vurmuştum. sonuçta o pozisyon çok da masum durmamaktadır.
  • yanlış harekettir, daha etkilisi vardır bacaklarını yayarak oturmuş erkeğin diz kapaklarını tutup hızlı şekilde kapatmak.
    denenmiştir.
  • erkeklerin yediği her boku yiyerek mesaj verme kaygısına düşmüş hanımlarımızın yeni gözdesi. tutmaz diyorum, zira kekoluğu kekolukla giderme çabası genellikle umursanmamak ya da başarısızlıkla sonuçlanmak arasında gidip gelmiştir.

    bacak açma olayı onayladığım bir şey olmamakla birlikte bir erkek olarak anladığım bir şey; zira fizyolojik olarak bacakları kapalı tutmak kimi zaman çok rahatsız edici olabiliyor. mutlaka vardır yanındaki kadını taciz etmeye çalışan ya da sırf maçoluğuna yakıştırdığından öyle oturan, hatta bunlar çoğunlukta bile olabilir. ama yine de bu herkesin size değdirmek gibi bir amacı olduğu anlamına gelmiyor işte. insan gibi uyarırsın, bacaklarını toplamıyorsa zırhını kalkanını o zaman kuşanırsın. ben de iş yerimde çoğunluğu kadın olan arkadaşlarım her sabah odayı oje kokusuna boğuyor diye oje sürüp mü dolaşayım örneğin? bunun kime neye yararı olacak?

    kadınların başkaldırısını anlamak, haklı bulmak ve çoğu zaman da desteklemekteyim ama daha etkili ve daha orijinal şeylerle gelmelerini yeğlerim, böyle gülünçlüklerle değil.
  • toplu taşıma sapıklarına gündoğar başka bir yöntem bulsalar keşke.
  • doğru mesajı vereceğine inanmadığım hareket. keşke verebileceğine dair küçücük bir umudum olsaydı. paylaşılan haberde, erkek okuyucu yorumlarından bir kaç seçme yapmak istiyorum ki durumun vahimliği ortaya çıksın. erkeklerin bacaklarını açarak oturmasına ne kadar uyuz olsam da çok daha vahim problemlerimiz var gibi gözüküyor.

    -erkekler, fiziksel sebeplerden ötürü tam olarak bayanlar gibi bacakları kapatarak oturamaz, otursa da rahatsız bir biçimde oturur , bu hareketi başlatanlar bunun bilincinde değiller mi acaba?

    en sevdiğim bahane...ah kadınlar siz yok musunuz? çok anlayışsızsınız! yaa bu minnoşların üstüne çok gidiyorsunuz! adam kapatamıyor bacağını engeli var, pergel gibi sonuna kadar açmazsa sıkışıyo! yaptığınız çok ayıp!

    -bu harekete kesinlikle katilmiyorum, efendim kadin kadinligini bilicek! hem kadinlarimizi bu yola surmenin ne anlami var? kadin saygili ve oturmasini kalmasini bilendir, lutfen kotu ornek olmayalim!

    kadın kadınlığını bilecek, öyle erkeklerin oturuşuna falan karışmayacak, tacize falan uğrarsa susup, acaba ben ne hata yaptım diye düşünecek, oturmasını kalkmasını bilecek lütfen kötü örnek olmayalım! erkek saygılı olmasa da saygılı olacak, bacağını falan açarsa allah muhafaza "bu yola" sürülebilir, üstüne üstlük her şeyi kendine hak gören paşa hazretlerinin kızına, kızkardeşine falan da kötü örnek olmayacak, bir de çevresindeki pipi meraklısı annesi, ablası, karısı falan gözünü açar da konforu bozulur, "errrrrrkeeekkkk", "paşam", "oğluşum" ünvanları elinden falan alınırsa ne yapar bu adamcağız... harekete kesinlikle katılmıyormuş, zaten cinsiyet değiştirmediğin sürece katılamazsın şekerim, dükkanın önünü kapatma...

    -avratın göğüsleride meydanda kaç erkeğin göğüsleri meydanda geziyor.

    alakaya maydonoz... dam üstünde saksağan vur beline kazmayı! memeyi görünce beyin yanmış, yazık garibim ya...

    bu kafanın böyle hareketlerle değişmesi imkansız! şimdi odaklanılması gereken gelecek nesiller bence. kadınlar ve aklı başında adaletli erkekler, oğullarınızı erkekliğin üstün bir özellik olduğunu vurgulayarak yetiştirmeyin lütfen... şu yorumlara bakınca manzara hiç hoş görünmüyor.
  • yahu bu bizim ülkemizde işe yarar mı ki ? haberi okuyunca anladım yaramayacağını. evet istanbul metrosunda çok karşılaştığım bir durum ama çok şükür ki ankara'da belki bir iki tane kendini bilmez görmüşümdür bu şekilde oturan, burda zor çünkü herkes tersleme potansiyeline sahip. yani uyarmak daha doğru düzeltmiyorsa şeklini o zaman rezil edersin , ama kadınların da aynısını yapması bence boku sidik ile temizlemek gibi bir şey.
  • bacak arası boş olanlar ne de güzel atıp tutmuşlar.
    nasıl kapansın lan o bacak, adamı hasta etmeyin.
  • kasitli olarak yapiliyor ise yanlis harekettir.

    fakat şöyle bi sey var; boyunuz 185 uzeri ve omuzlariniz geniş ise kucuk bir cocuk gibi koltuga sinerek oturamiyorsunuz. ben cogunlukla yanımdaki insani rahatsiz etmemek icin bacaklarımi koridora cikariyor, koltugun yariisna oturuyorum. zira omuzlarim genis, ve koltuga tamamen yerlessem yanımdaki insan rahatsiz olacak.

    bacaklari açma konusuna gelirsek dar pantolon giyen bir erkegin bacaklarını tamamen kapatip durmasi imkansiz. kadin ile erkek farkli organlara sahip arkadaslar. her sekilde ne olursa olsun yanimdaki insana temas etmeden yolculuk etmeye calisiyorum.

    not: koltukta camis gibi yayinlanlari desteklemiyorum. yanlis anlasilmasin. ama kadin ile erkek de ayni oranda bacak acma ihtiyaci duymaz.
hesabın var mı? giriş yap