• gün itibariyle kenter tiyatrosunda ağzımız açık izleyip çok beğendiğimiz oyundur. oyuncu : kathryn hunter. tiyatro : young vic theatre company (united kingdom).
  • franz kafka'nın akademi için bir rapor isimli öyküsünden uyarlanan tiyatro oyunu.
  • tiyatro festivali kapsamında izleyip sahnede devleşen oyuncuya hayran bırakmış kafka uyarlaması oyun.
    metin zaten haliyle fazlasıyla iyi, ancak sahneye yansıtılışı da bir o kadar başarılıydı.
    hele ki oyuncunun (bkz: kathryn hunter) başta doğaçlamalarla seyirciyi oyuna katışı ama en çok da dil ve beden dili ile başardığı içiçe geçmişlik/ikilik, gerçekten etkileyiciydi.
  • ingiltere'nin young vic theatre company imzalı performans oyunu. kathryn hunter'ın inanılmaz beden kullanımı ve performansı dakikalarca ayakta alkışlanası -ki öyle de oldu zaten. ayrıca franz kafka'nın 10-12 sayfalık öyküsünün, böylesi bir yaratıcılıkla, bir sahne eseri haline getirilmiş olması da çok etkileyici. serde yaratıcılık ve ustalık olsun yeter ki azizim, her şey mümkün olur o zaman.
  • oyun sonrası kathryn hunter ile gerçeklestirilen röportaj zaman ayırıp okumaya değer

    http://www.bugunbugece.com/…ar/detay/kathryn-hunter
  • bu yılki tiyatro festivalinin şahika tekand ın oyun undan sonra en iyi oyunu. özellikle herkesin belirttiği gibi oyuncunun performansı mükemmel. doğaçlama göndermeleri de oyuna daha bir neşe kattı. mutlaka görülmesi gerek.
  • insanı kendinden alan haller sergilemiş muhteşem bir oyuncuyu izleme şansı yaratmış tek kişilik oyun. hele de o yüksek performans sonrası selama çıktığı anki mahcubiyeti, kendini küçültme çabası daha da büyüttü kathryn hunter'ı.
  • ben ankarada oynanan oyuna gittim kafka'nın maymunu yöneten altan alkan oynayan doğukan soykök . başta fade sahnesine girişte yapılan tablo makyaj ve oyunculuk harikaydı. çok gerildim aynı zamanda çok etkilendim. belli bir zaman sonra bu utanma ve ağlamaya dönüştü. velhasıl şiddetle tavsiye ediyorum. oyuncunun maymun profili inanılmaz gerçekçi maymunsunsu eller , bağırışlar aklınıza gelebilecek herşey.. başta doğukan genç yaşında böyle yetenekli , girişken ve sanata değer verdiği için tebrik ediyorum. zor bir oyun oynuyor herkes oynamayamaz çünkü bu oyunu. birde doğukan beyin çıkışta her geleniyle ilgilenmesi ve güleryüzüne hayran kaldım süpersin oyunculuğuna ve insanlığına bayıldım.dakikalarca ayakta alkışlandı ki bütün ekip dahil bu alkışı hakettiler . iyi ki gitmişim. teşekkürler ??????
  • fade stage&coffe'de sahnelenen altan alkan'ın yönettiği, doğukan soykök'ün oynadığı oyun..

    franz kafka'nın "akademi için bir rapor" isimli öyküsünün oyunlaştırması olan bu oyun, etkileyici bir metne sahip.. 5 yıl önce insan olan bir maymunun; maymun döneminlerindeki yaşadıklarını, insanların o'na yaşattıklarını, insanlara bakış açısını, insanların acımasızlığını ancak ve ancak insan olduktan sonra yine insanlara anlatabilmesini izliyorsunuz oyunda.. insan nedir? hayvan nedir? bu ikisini birbirinden ayıran sadece konuşma ve düşünme yetisi midir? konuşma ve düşünme yetisi olan insanın, kendi cinsini zevk için öldürmesi ne kadar insanidir? vb. birçok şeyi düşündürüyor ve sorgulatıyor.. ayrıca, sinevizyonda gösterilen fotoğraf kareleri ise, oyunu apayrı etkileyici kılan bir diğer unsurdu benim için..

    bu harika metni gayet güzel bir performansla oynayan genç oyuncunun selamlama aşamasında da gözleri dolu dolu oldu.. emeğine, sesine, içindeki tiyatro sevgisine sağlık.. "gözleri dolan birini görünce gözleri dolan insan" olduğumdan benim de hemen gözlerim doldu..

    velhasıl kelam; oyunu pek beğendim.. eli, emeği değen herkesin ellerine emeklerine sağlık..
hesabın var mı? giriş yap