• uzun zamandır izlemek için doğru anı beklediğim anımasyondu, sonunda ağlattı mutluluktan.
    genel olarak, çizimleri ukiyo-e sanatından esinlenildiği için ve bana olağan üstü geldi film. klasik öğeler ve mitin, modern usluple birleşip ukiyo ile çizilmesi. hokusai, hiroshige ya da utamaro bir araya gelmiş ve bu filmi yaratmışlar gibi. o kadar güzel, o kadar büyülü. şu dunyada bu filmden daha naif ne olabilir bilmiyorum. ha tabi filmde geçen parçada ayrı bir koyuyor. ne güzeldin sen bea bambu.
  • sinirime dokunan anime.

    --- spoiler ---

    ay ahalisinin, buddha'sının falan yere indiği sahnede çalan müzik beni sinir etti. ciddi ciddi sinir etti. çok güzel bi müzik olmasına rağmen o güzelliğin içinde pis bi sahtelik varmış gibi geldi, sahnenin ağırlığı dolayısıyla.

    ve anlaşılan sadece beni sinir etmemiş ki bugün youtube'da şöyle bir versiyonunu buldum:
    moon asshole music
    aman dikkat, spoiler içerir.

    ayrıca o angut kaguya, sutemaru'yu pazarın ortasında kucağında tavukla gördüğü zaman mal mal bakacağına arabanın içine alsaydı, şu an onlar evli mutlu çocukluydu, biz de başlıcam şimdi buddha'sına da (o elemana da ayrı bi ayar oldum, hissiz şey) nirvana'sına da diye sövmüyorduk.

    --- spoiler ---

    neyse, görüldüğü gibi etkileyici bi film. ve keyifli. yine de sinir olmak istemiyorsanız izlemeyin. bu kadar sinir olacağımı bilsem ben izlemezdim mesela. zaten japonlar hep böyle. illa ki insanı bi ömür gıcık edecek bi şeyler yapıyorlar hikayelerinde. diğer örnekler için:
    (bkz: final fantasy vii)
    (bkz: naruto)
    (bkz: digimon)
    vs vs...
  • yaklaşık iki buçuk saat süren anime. başlarken çok mu uzun diye düşünüyordum ama çabucak bitti. bir halk masalından alıyormuş konusunu. bütün masallar gibi güzel ve derslerle doluydu. çizimler ise bana yer yer ando hiroshige 'yi anımsattı.
  • uzun zamandır bir şey izlemeye yetecek konsantrasyonu kendimde bulamıyordum. öyle internette dolaşırken denk geldi açayım dedim. iyi ki de açmışım. bugüne kadar ruhuma en çok dokunan animeler listesinde ilk üçe oynadı. asla sıkmadı. yüzüme mutlu bir tebessüm oturttu içinde barındırdığı hüzüne rağmen. çizimleriyle, müzikleriyle, her şeyiyle mükemmel olmuş bir anime.
  • ısao takahat tarafından çekilen güzel, epic bir anime. zaten anime izleyicisi olduysanız, klasik hollywood filmleri sizi doyurmamakta. duygulara, prenses kaguya masalı kadar dokunabilen bir hollywood filmi varsa çıksın meydanee! çok beğendim gerçekten. film bittikten sonra kozmik bir hüzün çöktü içime.
    --- spoiler ---

    imaj ve zenginlik kaygısının, insanlığı içten içe çürütmesini ne de güzel yansıtmışsın üstad isao.
    --- spoiler ---
  • ne kadar methetsem o kadar güzel olan film. izlerken aralarda görüntülerin fotoğraflarını çekip kendime sakladım. şiirini her yerde paylaşıp güzelleştim. ruh dinginliği mi dersiniz, görsel şölen mi.

    --- hayata dair spoiler ---

    kuşlar böcekler hayvanlar
    otlar ağaçlar çiçekler
    nasıl hissedeceğimi öğretin bana
    --- hayata dair spoiler ---
  • 1 kez izlerken uyuyakalarak 2 seferde bitirdiğim film. animelerin üzerimde uyutucu etkisi var. gerçi masaldı bu değil mi? masal dediğin uyutur zaten.

    --- spoiler ---

    sutemaru'nun evli çocuklu olduğunu öğrendiğim sahnede ağlayacaktım allahsızlar :(
    --- spoiler ---

    https://www.youtube.com/…cxlzvbxpa&feature=youtu.be neyse ki bu müzik film sonundaki duygu durumunu toparlıyor. çok tatlış.
  • geçen sene izlediğim eser. bazen aklıma prensesin evden kaçış sahnesi geliyor. son sürat koşması uzaklara.. histerikti. koşmak güzeldir, uzaklar da öyle.
  • hayatımda izlediğim en güzel animasyon film... film bitti müziğini bilmem kaçıncı kez dinliyorum.
    bitmesin istedim...
  • muazzam bir animasyon-film.

    seyrettikçe iki dizesi dönüp durdu turgut uyar'ın aklımda:

    "el ele gittiğimiz bir yolda sen git gide büyürsen,
    benim içimde çok beklemiş, çok eski bir yer kanar."*

    bu dizelerin aklımda neden dönüp durduğunu açıklamak için filmden iki kare paylaşmam lazım; brace yourselves, spoiler is coming:

    --- spoiler ---

    ilk kare: http://3.1m.yt/9nu2n9u.jpg

    ikinci kare: http://3.1m.yt/hs6aego.jpg

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap