• hakikaten, nasıl yapacak? benim de merak ettiğim sorunsaldır.
  • diploma olmadan, 20 yıldır yönetilen ülkede ilginç çıkışlar... ben istanbul’da bir dönem vekil öğretmenlik yapmıştım ve müdür kekeme idi... vallaha!
  • çok haklı bir soru. çocuğunun öğretmenleri kekeme olsa ve konuşamasa gelip buraya "çocuğuma ders anlatılamaması rezaleti" diye başlık açacak adamlar rica ediyorum bana konuşma özürlü birinin, tüm işin konuşarak ders anlatmak olduğu bir mesleğe atanmasını savunmasınlar.

    yalnız, bu kekeme arkadaşlara öğretmenlik yaptırılması doğru değil ama işlerini daha iyi yapabilecekleri başka kadrolarda değerlendirilebilirler.

    edit: arkadaş, başlık açıyorsanız bir de kaynak koyun.. merak etmeyin kaynak koyanları zkmiyorlar.
    https://t24.com.tr/…dan-hicbir-mudahale-yok,1007727

    edit 2: aşağıdaki entry'lere baktım da, adam gelmiş "ben de kekemeyim ama şöyle ders anlatırım, böyle sunum yaparım. uçarım, kaçarım" diye anlatmış da durmuş. dostum, bu iş öğretmenlik. yani sen istediğin kadar anlattığını düşün, karşıdakine bilgiyi geçiremedikten sonra istersen sabaha kadar anlat. karşındaki muhatap seni anlıyor mu, o önemli...

    otur sabaha kadar japonca konu anlat mesela. bu önemli değil ki.. sen kendine göre iyi anlattığını düşünebilirsin ama sen ağır derecede kekemeysen; mesela bir matematik dersini, bir fizik, biyoloji ya da bir türkçe dersini nasıl anlayacak öğrenci?
  • bunu mülakatla elenen kpss'de derece yapmış kişiler için mi söylemiş?
  • o zaman yönetmeliğe, öğretmenlik yeterliliklerine veya kanuna bunu eklersin. kekeme olan da mülakata girmez. boşu boşuna yıllarca okul okuyup kpss'ye çalışmaz. insanların hayatlarıyla oynamak bu kadar basit olmaz, olamaz, olmamalı.
  • liseyi dahi bitirdiği şüpheli olan bir güreşçi nasıl banka yönetim kurulu üyesi oluyorsa öyle yapacak.

    ülkeyi yönetenlerin üslup problemi var. en tepesindekinden bakanlarına, bürokratlarına kadar.

    edit:imla
  • doğru ifade falan değildir. saçmalamayın artık ya. türkiye cumhuriyetinin yasalarında veya öğretmenlik kanununda kekemeler öğretmen olamaz diye bir kural veya kaide var mı? kekeme bir insan öğretmenlik görevini ifa etmekte zorlanabilir, benim buna karşı bir şikayetim yok ama kekemelik ilgili artık terapi ve tedaviler var. tamamen düzelmese de büyük oranda düzelmesi mümkün bir rahatsızlık için bakan çıkıp da bu türden bir açıklama yapamaz. bugün bunu diyen yarın yöresel ağız özellikleri baskın bir insan için de aynı şeyi söyler. eğer bir yasa veya kanunla belirtilmemişse bu büyük bir haksızlık. bu insanlar ne demeye sınava hazırlanıp günlerini, saatlerini çöpe atıyor? ya bu insanları öğretmen olarak alır tedavi ve terapileri için bir imkan sağlarsınız ya da bu insanları meb'in merkez kadrolarına atar bu insanları daha fazla mağdur etmemiş olursunuz. yola çıkıldıktan sonra kural uydurmak da yeni moda oldu.

    ekleme: pisa skorları bile bizim içinde bulunduğumuz durumu net olarak göstermekten uzak. türk milletinin çok çok çok büyük kısmı okuduğunu anlamıyor.

    kimse kekemeler de öğretmen olmalı demiyor, sen bu insanlara daha yolun başında bu durumu tebliğ edip insanların bu duruma göre aksiyon almasını sağlayacaksın. x kişisi günde 7-8 saat çalışıp alanında atanmaya müsait bir puan alıp mülakatta “kardeş sen kekemesin o yüzden atanamazsın” cevabıyla karşılaşmamalı. kurumlar ve bakanlar kafalarına göre kural ve kaide uyduruyor. bu örnekte yanlış olan bu ve bunun yanlışlığının farkında olmayan bir bakan.
  • bakanın eğitimsiz olduğu bir ülkede kekemeler için hak istemek ne büyük ütopya! valla yazar arkadaşın hayal gücüne hayran kaldım.
    ama bak dini bütündür bakanımız! ağzından allahı düşürmez. öteki tüm bakanlarımız gibi! e çok şükür layıktır cumhurbaşkanımıza.
  • o zaman en başta belirli nitelikleri olan adayları alacaksınız bu bölümlere.
    özel eğitim öğretmenliği bölümünde görme engelli insanlar var. özel eğitim başlı başına zor bir bölümken görme engelli bir birey bu mesleği nasıl icra edecek? en başından almayacaksınız bu insanları. o kadar emek verip sırf bu sebeplerden elenince insanın psikolojisi bozulur. insanlara baştan umut vermeyin.
  • ilk entry'i yazan arkadaşımıza katılıyorum. diğer yazarlar ise bakan gibi çok basit düşünüyor.

    (bkz: scatman john) nasıl kekemeliğinin üstünden gelip hepimizden daha güzel şarkılar söylediyse, o öğretmen adayları da destek görürse bunları senden bile daha iyi yapabilir. bu sorunu yaşayan arkadaşların şevki, bakanın açıklamalarını okuduğunda kırılmasın. açıklamasını "eksik" yapmış.
hesabın var mı? giriş yap