• gittiği konserin zevkini çıkartacağı yerde, arkadaşlarına ileride 'bak oğlum ben buradaydım' deme sevdasıyla cep telefonuyla konser kaydı yapan, anılarla yaşamak için 'an' ını yaşamayan gereksiz insan. der siebente kontinent in kendisine, a clockwork orange da alex'e uygulanan film izleme tekniğiyle izletmenin lazım geldiği yaşam formu.
  • o kaydı muhtemelen hiç dinlemeyecek olan, fakat yine de bundan haz alan insan.
  • 28 mayis 2006 starsailor odtu konserinde stadyumun ateşböcekleri ile doluymuş gibi görünme sebebi.
  • konsere cok gitmek istedigi halde evde kalip bebek bakmak zorunda kalan karde$ine o anlarin tadini biraz olsun hissetme firsati vermek isteyen du$unceli abla oldugu durumlar da gorulmu$tur, tarihte en az bir kere.
  • her daim yardımda bulunmamız gereken insan. cep telefonunun şarjı bitince kendi cep telefonumuzun bataryasını ona vermemiz gerekebilir. böyle şeylere hazırlık olmamız şarttır.
  • bu tip arkadaşlar kendilerini youtube'a adamış kişilerdir. bir an evvel cep telefonun da ki gerekli gereksiz görüntüleri siteye aktarıp insanlara bir nevi hizmet ettikleri hissiyatına kapılırlar. haşır-huşur sesten ve görüntü kalitesizliğinden bu da yetmiyormuş gibi şarkıya eşlik edeceğim derken eşşek gibi anırmalarından hiç bi şey anlaşılmaz.
  • kendi adına tüm konseri piç ettiği gibi, ertesi gün de dostlarının kulak zarlarına tecavüz eden insandır. öyle iğrenç bir çekim yapılmıştır ki, video izlenirken beyin fokurdatan bir uğuldama dışında hiçbir şey duyulamaz. zaten bu durum konseri çeken tipin sikinde de değildir. "ben ordaydım, siz yoktunuz, makaranın mına koyduk" imajı vermek, onun için yeterlidir.
  • ben, şahsen, bizzat kendim.

    tarihte sadece bir kere 20 haziran 2006 roger waters istanbul konserinde yaptığım ve konser sonrası elimde kalan tek şeyin bir takım çığlık ve uğultular olduğunu fark ettikten sonra "hay kafamı sikeyim" diyerek bir daha kalkışmadığım işti bu. roger waters'tan azer bülbül sesi çıkar mı, çıkıyor işte.
  • bu davranisin 3 nedeni olabilir.
    - bu kisi elindeki cep telefonuyla daha once hic ses yada video kaydi yapmamis, yaptiysa da izlememistir.
    - konserde oldugunu birilerine ispat etme cabasi icindedir.
    - yogun baskilar sonucunda bu girisimde bulunmustur. ornegin kiz arkadasinin hadi ceksene sunlari biraz demesi gibi. (bende 20 haziran 2006 roger waters istanbul konserinde annemin kolumu cekistirip durmasi sonucunda girisimde bulunmustum. hatta birde bu bske yaramaz kaydi e-mail atarak gereksiz yere interneti mesgul etmistim.)
  • aslında başlığı 'bütün konseri cep telefonuyla videoya çeken insan modeli' olarak açıcaktım ama sonradan insanları modellememem gerektiğini hatırlayıverdim. bi de benzer konular işlenmiş ama üstünde durduğum bu terbiyesizliği cep telefonuyla yapmak. neyse efenim.

    gittiğim her konserde görüyorum bu hareketi. bi bakıyorum, sanki ateş böcekleri sarmış etrafı. herkesin telefonunun ekranı havada parlıyo. insanlar alıyo eline cep telefonunu video çekiyo. e arkadaş adam gibi izlesene konseri. göt kadar ekrandan izleyip nasıl zevk alıyosun. hayır çektiğin videoda kalitesiz. bi işe de yaramaz. üç pikselllik telefondan nasıl bi video bekliyosun ki. tek amacın video izlemekse aç youtube'u istediğin grubun istediğin şarkısının videosu vardır. boşu boşuna konsere gidip hem kendine hem başkalarına eziyet etmenin ne anlamı var. ama dersen ki benim telefonum kaliteli olm hd kalitesinde çekiyo. sana yine de 'hassiktir lan' derim. istersen 720p kalitesinde olsun. sen oraya konser izlemeye gittin. video çekmeye değil.

    millet pogonun, headbangin dibine vuruyo. eğğlencee eğğlencee diye bağırıyo. sen orda sik gibi dikilmişin hiç kıpırdamadan video çekion. bi de elini kolunu kaldırıon arkadaki adamın görüş mesafesini kesiyosun. hadi benim boyum uzun* ben görebiliyorum ama ya göremeyen varsa? hiç düşünüyo musun bunları ? yok. tek amacın bütün konseri kaydetmek. yaptığın terbiyesizlik. bakın burda sevdiği bi kaç şarkıyı videoya çekenleri tenzih ederim. o kadarı olabilir. çok seviyodur. konsere gelemeyen arkadaşına sevgilisine göstericektir vs. ama bütün konseri kaydetmek saçmalıktan başka bişey değildir. sen git o kadar para ver bilet al. sonra konseri adam gibi izleme bile. ahaha komik olm. sırf videoya çektikten sonra o atmosfere dahil olsan nolcak.

    bunun altında hep sonrasını düşünmek yatıyo aslında. ben bunu izlerim ki sonra diyip ya da sağa sola gösterir hava atarım mantığıyla o anlık zevkten heyecandan mahrum bırakıyolar insanlar kendilerini. ama söyliyim size yanlışlardasınız. gidin adam gibi izleyin konserleri. zevk alın. sonrasını düşünmeyin. carpe diem!!!
hesabın var mı? giriş yap