• sıfıra yakın eğitimle sadece al-sat ve aracılık yaparak 15-20 bin tl kazanmalarıdır.

    hatta yeni zamları olduğu gibi fiyatlara yedirip enflasyonu da birebir son tüketiciye yansıtarak 25-30 bin tl bandına çıkmak istiyorlar diye düşünüyorum.

    bence bakkal, berber, manav, kasap, nalbur, pideci, butik hamburgerci, çiğ köfteci vs. bunların asgari ücretten en fazla %10 yukarıda kazanması lazım.

    doktor, öğretmen, mühendis maaşlarına bakınca çok ciddi bir adaletsizlik var.

    edit: sözüm meclisten dışarı. vergi kaçırma durumları da çokça oluyor. ben bunlardan alışveriş yapınca %80'i fiş bile kesmiyor.

    çalışanlardan direkt kesiliyor. buyrun bir adaletsizlik daha.
  • bu sayılan meslekleri yapmıyorum ama o kadar kolay para kazanılıyorsa sen de aç saydığın dükkanlardan sende kazan ? zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış.
  • lafa bakar mısın kabul etmişiz, nerden biliyorsun kabul ettiğimizi..

    vergisini verse küçük esnaf o kadar kazanabilir mi,

    asıl sorun bu ülkede dürüst, onurlu, haysiyetli adamın para kazanamamasıdır. gerisi hikaye
  • boş tespit.

    aramızda boş konuşmanın kitabını yazanlar var.
  • küçük esnaflık babadan oğula geçmiyor. üzerinizdeki egoyu ve aşağılık kompleksini yavaşça yere bırakarak hemen başlayabilirsiniz.
  • öyle bir dünya yok lan. valla bak. şu an küçük esnaf olarak kafası rahat olanların sayısı %10’u geçmez. çoğunun vergi kaçırmasına ve çalışan haklarını sömürmesine rağmen diyorum bunu.

    özellikle son 10 yılda öyle küçük bir dükkan açarım kafam rahat devam ederim olayı bitti. isteyen denesin tutan yok. çok düşük miktarlarla e-ticarete başlayabilirsiniz.
    (bkz: aha dayıya sor)
  • üniversite sınavında ilk bine girmiş zeki bir mühendislik öğrencisi olarak doğruluğuna bizzat şahit olduğum durum. okuyup da kenar mahalle esnafı kadar dahi paralar kazanmak yıllarınızı alacak. okudukça daha fakir bir hayata merhaba diyeceğiniz ülkemiz simülasyonunda herkese başarılar.

    bizim kampüsün etrafındaki tüm esnafların aylık cirosu 40 bin lirayı geçkin. masrafları da çok yok. net karları 25bin civarı. türkiyenin en zeki öğrencilerinin okuduğu bu okuldaki öğrencilerin bu kadar zengin bir geleceği yok maalesef.

    ben aşırı zeki olduğumdan dolayı her türlü para kazanıyorum. kripto borsaları için yazdığım bot ile sadece bir gecede 340 bin lira kazandığım bile oldu. ama okuyan diğer gençlere üzülüyorum
    (bkz: #131372992)
  • vergisini veriyorsa helali hoş olsun
  • (bkz: pilotların aslında şoför olması)

    (bkz: 4 ayda yazılımcı olunabilmesi)

    olm sende ol sen de yap, kazan
  • arkadaşımın tekel bayisi var belki bundan çok daha fazla kazanıyordur ama sabah 6-7den gece 1 e kadar açık dükkan, tatil diye bi şey zaten yok. saat hesabına vurduğunda memur maaşı daha iyi bile olabilir.
hesabın var mı? giriş yap