• emir ve yasaklarına acayip uyuyorum. mesela ahzab suresinde çağrılmadıkça peygamberin evine gitmeyin deniyor. ben de gitmiyorum. peygamber eşleri ile perdenin arkasından konuşun deniyor, ben konuşmuyorum bile.
  • ara sıra bana düşündürüyor, "hz. muhammed'in evinde misafirliğinizi fazla uzun tutmayın, karısına muhammed öldükten sonra göz koymayın" demesi, gravitonlarin ve süpersimetrinin varlığını mı müjdeliyor? veyahut sicim teorisi üstüne şifreli ip uçları mı veriyor?

    ya da "yahudilerle, hristiyanlarla filan arkadaş olmayın" derken, heisenberg belirsizliği ile kaos teorisi arasındaki bağlantıyı mı kurdu?

    1400 küsür sene öncesinden hem de!!!!!

    ~

    p.s. huri memeleri zamanın yer çekimine göre bükülmesini temsil ediyor olabilir mi?
  • diyanet işleri başkanlığı sitesinden türkçe meali indirilebilir. meal pdf ve doc olarak iki dosya türünde hazırlanmıştır. birkaç gün önce bir ayete bakmak için doc formatında olanını indirdim. sanırım okurken yanlışlıkla bir harf silmişim ki, kapatmak istediğimde word'ün değişiklikleri kaydetmek istiyormusunuz penceresiyle karşılaştım. bu ironik soru karşısında gözlerim evet, hayır, iptal butonunun yanında haşa butonunu aradı.

    http://www.diyanet.gov.tr/kuran/default.asp
  • default olarak her 20-30 ayette bir; "siz hic dusunmez misiniz?", "akil etmez misiniz" diye soran kutsal kitap... okuyanlar bilir...
  • bilinen en eski yazılı kur'an ayetlerini içeren sena scriptlerinin incelenip günümüz kuran'ı ile karşılaştırılması ile tarihsel süreçte değişime uğradığı kanıtlanmış kitaptır.

    iddia edildiği gibi "bir harfinin bile değişmediği" doğru değildir.

    1972 yılında yemen'in başkenti sena'da bulunan ulu camiinin onarımı sırasında tavan kısmında gizli bir bölme keşfedilmiş ve bir çok eşyanın yanısıra sena scripti denilen 12.000 civarında parşömenden oluşan el yazmaları da bulunmuştur. 1979 yılına kadar kimse ciddi olarak bu scriptleri incelememiştir. camiinin restorasyonu için davet edilen bu alanda uzman alman dr. gerd rüdiger puin yazmaların önemini farketmiş (sena scriptleri arasında bulunan kur'an'ın ilk örneklerinin günümüz kur'an'ını tutmadığını farketmiştir) ve daha sonra bu belgelere ileride bir daha erişim şansının olmayacağını düşünerek bunların 35.000 civarında mikrofilmini çekmiştir. 1985 yılında ülkesine döndükten sonra bunlar üzerinde çalışmaya başlamış, çok ilginç ve şaşırtıcı sonuçlara ulaşmıştır. sena kur'an'ında günümüz kur'an'ından farklı olarak o zaman ait çok sayıda aramice kelime de bulunmaktadır (süryanice ile birlikte o günlerde bölgeye hakim ikinci dildir).

    tarihlendirme yapıldığında 7.yy sonlarından 10.yy'a kadar uzanan geniş bir aralığa sahip parçalardan oluşmuş olduğu ortaya çıkmıştır.

    sena scriptlerine karbon 14 testi uygulandığında içlerindeki en eski parçalarında iki farklı tarih ortaya çıkmıştır: ilki 660-690 yılları arası diğeri 710-715 yıllarına tarihleniyor. 660-690 tarihleri parşömenlerin tarihleri iken (derinin oluşma tarihi) 710-715 ise üzerindeki yazıların tarihlemesidir.

    bu yazmalardaki ilginç bir diğer bulgu ise bu dünya üzerindeki en eski örnek olan bu kur'an'ın 1000'den fazla ayrı sayfa ve yazı karakteri ile yazılmış parçalardan oluşması. yani tek elden bir araya getirilmiş bir yapıda değildir. bu da kur'an için en mantıklı teori olan "heretik bir hiristiyan mezhebine ait yazmaların toplanması ile oluşturulmuş toplma bir kitap" tezini güçlendiriyor.

    nedir bu tez?
    heretik ve deforme olmuş bir hristiyanlık mezhebine ait geçmişten gelen hikayelerin, masalların, mezhepler arası din tartışmalarının, isa ve hristiyanlık ile ilgili notların, yazıların, vaaz notları, tartışma notları, şiirler, öyküler ve dinle ilgili değişik yazıların 8. ve 9. yüzyıllarda bir araya getirilmiş halidir.

    notlarda, yazılarda isa'dan adıyla değil de hep muhammed (övülmüş) olarak bahsedilmesinden dolayı sonraki nesillerde muhammed sanki ayrı bir kişilik, başka bir insanmış gibi algılanmış. bu mezhep, hiç yaşamamış hayali bir peygamberle beraber, 200 yıllık bir süreçle müstakil bir dine dönüşmüştür.

    9. ve 10. yüzyıllarda abartı dolu milyonlarca hadis uydurulmuştur.
    10. yüzyılda son halini alan bu kitap ve bu din, uydurulmuş milyonlarca hadisle kuşaktan kuşağa aktarılmıştır.

    6, 7 ve 8. yüzyıllarda ortadoğuda, başta bölgeyi paylaşmış olan pers ve bizans imparatorlukları olmak üzere hiç bir toplumun kayıtlarında muhammed adlı biri, islamiyet diye bir din görünmemektedir. muhammed diye birinin yaşadığına dair en ufak bir kanıt bile yoktur.

    sena kur'an'ının farklı kişilerce yazılmış yüzlerce parçanın bir araya getirilmesiyle oluşmuş olması aynı zamanda sureler arası ve içi, konudan konuya atlama, tutarsızlık, belli bir başlangıç ve bitişin, ana konusunun olmaması gibi bir çok absürdlüğü açıklıyor.

    sena scriptlerinden bazı kur'an örnekleri aşağıdaki linklerden görülebilir:

    http://i.hizliresim.com/mj4rjq.jpg
    http://i.hizliresim.com/qmgyj3.jpg
    http://i.hizliresim.com/x4plzr.jpg
    http://i.hizliresim.com/v47yvr.jpg

    http://i.hizliresim.com/1d07ld.jpg
    http://i.hizliresim.com/l30gw1.jpg
    http://i.hizliresim.com/r9vyom.jpg
    http://i.hizliresim.com/7vzqrv.jpg

    http://i.hizliresim.com/l1r4dp.jpg
    http://i.hizliresim.com/vyrb7r.jpg
    http://i.hizliresim.com/nroyda.jpg
    http://i.hizliresim.com/v47ydd.jpg

    http://i.hizliresim.com/1d07ob.jpg
    http://i.hizliresim.com/l30g6z.jpg
    http://i.hizliresim.com/r9vydz.jpg
    http://i.hizliresim.com/7vzqlr.jpg

    http://i.hizliresim.com/pmzgvb.jpg
    http://i.hizliresim.com/gorbgq.jpg
    http://i.hizliresim.com/zdrnpa.jpg
    http://i.hizliresim.com/o7lyr2.jpg

    http://i.hizliresim.com/l1r46k.jpg
    http://i.hizliresim.com/vyrb1v.jpg
    http://i.hizliresim.com/nroy3g.jpg

    gerd-r. puin ve karl-heinz ohlig araştırma ve bulgularını 2 kitapta yayınlamıştır.

    1) 2007 tarihli kitap: "karanlık başlangıç: erken islam tarihi ve kaynağı üzerine araştırmalar"
    ohlig, karl-heinz; puin, gerd-rüdiger (2007) (in german). die dunklen anfänge. neue forschungen zur entstehung und frühen geschichte des islam [the obscure beginnings: new research on the origin and early history of islam] (3rd ed.). berlin: verlag hans schiler. isbn 978-3-89930-128-1. lccn 2006374620. oclc 173644215.

    2) 2009 tarihli kitap: "islam'ın gizli kalmış başlangıcı: erken tarih üzerine yeni araştırmalar"
    ohlig, karl-heinz; puin, gerd-rüdiger (2009). the hidden origins of islam : new research into its early history (1st ed.). amherst, ny: prometheus books. isbn 978-1-59102-634-1. lccn 2008049316. oclc 179808111.

    kitapların biri almanca diğeri ingilizce. biliğim kadarıyla türkçe çevirileri yapılmadı.

    ***

    sena yazmalarındaki kur'an ile günümüz kur'an'ının detaylı karşılaştırmaları elisabeth puin'in kitabında vardır.

    şimdi sena kur'an'ı ile günümüz kur'an'ın karşılaştırmasına dair bazı örnekler verelim:

    aşağıdaki örnekte renkli gösterilen yerlerde:

    - ilk satır günümüz kur'an'ı (stt yazan satır)
    1a yazan satır: sena kur'an'ında yazılıp silinmiş kısım (en orijinal kısım)
    1b yazan satır: sena kur'an'ında düzeltilmiş kısım

    sena kur'an'ında hem ilk orijinal kısımlar hem de bunların düzeltilmiş kısımları günümüz kur'an'ından farklılıklar gösteriyor.

    renklerin anlamı:
    mavi renkli bölgelerdeki metin parçaları sonraki satırlardakinden farklı demektir.
    yani bu bölgede yer alan metin parçası şimdiki kur'an'dakinden kesinlikle farklıdır.

    mor renkli metin parçaları ise, 1a satırında olmayan ama şimdiki metne eklenen metin parçası anlamına geliyor.

    örnek inceleme:
    http://i.hizliresim.com/bbr9pd.jpg

    "bu resimli örnekteki ilk mavi renkli bölgede yer alan metin parçasının çözümü şu şekildedir:

    3. satır (1a satırı) silinmiş yazının orijinal halini veriyor. bu satırda “vav, elif, dal” harflerinin ayrı ayrı yazıldığı görülüyor. burada “elif” harfinden sonra “kaf” harfi gelmesi gerekiyordu. bu unutulmuş.

    2. satır (1b satırı) silinmiş yazının üzerinde oynandıktan sonraki halini veriyor. bu satırda ise “vav, elif, kaf, dal" harflerinin bitişik yazıldığı görülüyor. ama bunu bir sonraki (stt) satıra bakmadan okuyabilmek için güçlü bir arapça retoriğine ihtiyaç var.

    1. satır (stt satırı) yine şimdiki kuran'ın yazısını (stt-satırı = standart text) gösteriyor. bu satırdaysa “vav, elif, kaf, dal” harflerinin 1-b satırındaki gibi bitişik şekilde “ve lekad” olarak yazıldığı görülmektedir.

    gördüğünüz gibi “ve lekad” kelimesinin yazımında satırlara göre çok büyük hata yapılmamıştır. fakat 1a satırındaki 2. mavi renkli bölgedeki harfler 1b satırındakilerden kesinlikle farklı olup, burada ilkinden farklı olarak yani mavi renkten mor renge geçerken bir morarma sözkonusudur."

    değişikliklere dair diğer örnekler:

    http://i.hizliresim.com/mlzrbr.jpg
    http://i.hizliresim.com/ejm2oa.jpg
    http://i.hizliresim.com/jnrazr.jpg
    http://i.hizliresim.com/2z4paq.jpg
    http://i.hizliresim.com/b2ggyg.jpg

    http://i.hizliresim.com/zdrn4a.jpg
    http://i.hizliresim.com/o7lyvm.jpg
    http://i.hizliresim.com/l1r4lx.jpg
    http://i.hizliresim.com/vyrbdn.jpg
    http://i.hizliresim.com/nroyn0.jpg

    http://i.hizliresim.com/ejm2xz.jpg
    http://i.hizliresim.com/jnra9m.jpg
    http://i.hizliresim.com/2z4pda.jpg
    http://i.hizliresim.com/b2ggqp.jpg
    http://i.hizliresim.com/zdrn8g.jpg
    http://i.hizliresim.com/o7lybb.jpg

    edit: sena kur'an örneklerine ait linkler yenilendi
  • . allah'ın değişik surelerde 20'den fazla ayette bildirdiğine göre, kuran-ı kerim: "biz insanlar tarafından kolayca anlaşılması; anlaşılıp düşünülmesi; düşünülüp yorumlanabilmesi için apaçık olarak indirilmiştir, ki kolayca anlayabileceğimiz de bir kitaptır." http://sozluk.sourtimes.org/…uran-ı kerim&kw=apaçık

    . dinci tüccarlara göre ise aynı kuran-ı kerim: "islam alimleri olmadan anlayamayacağımız, anlattıgı evrensel hakikate asla ulaşamayacağımız bir kitaptır."

    yani allah/tanrı: "kuran-ı kerim çok açıktır, çok kolayca anlaşılabilir bir dil ve ifadededir. okuyun, düşünün, anlayın, öğüt alın, ki evrensel hakikate yani bana ulaşın!" diyor.

    dinci arsızlar ise: "kuran-ı kerim apaçık değildir, okuyunca anlaşılmaz, mana ve mecazları birebir alınamaz, alınırsa evrensel gerçeklere ulaşılamaz!" diyor.

    ~

    ben müslümanım diyen, kendini imanlı addeden bir insanın içinde bulunduğu öğretiye göre girebileceği en büyük günahlardan biri de allah'a şirk koşmaktır, ki bu halde yapılan da işte tam olarak budur!*
  • 600 yılı için içki içmeyi, domuz eti yemeyi çat diye yasaklayabilirken, iş kadın haklarına gelince "ya ama o zamanın durumu böyleydi" falan diye savunulur. çok ilginçtir mesela her şeye gücü yeten, zamandan bağımsız tanrı iş kadın haklarını savunmaya gelince bir anda insanların "alışkanlıkları, gelenek-görenekleri" karşısında eğilip bükülüvermiştir.

    bir tanrı varsa kardeşim ve kitap gönderiyorsa eğer ve de bu tanrı senin iddia ettiğin gibi mükemmel adalet sahibi bir varlıksa; 1 tane kitap gönderir "aha herkes eşittir, siz de bunlara ya uyarsınız ya da sonuçlarına katlanırsınız" der. ona buna yaranmaya çalışmaz. ya şimdi onlar birden bu kadar değişemezler, isteğim follower sayısına ulaşamam diye de kıvırmaz.

    hayır arkadaş insanoğlu bile "insan hakları evrensel bildirgesi" gibi bu kitaptan binlerce kat daha adil ve dürüst bir şey oluşturabilirken "kuran-ı kerim" midir bu über tanrının yapabildiği en güzel şey?

    ya deget bir "allah'ını" seviyorsan.
  • hakkaten mucize bir kitap. şöyle ki; bir ortamda kuran okunmaktadır. hoca nağmeli okuduğundan olacak, bir grup türk çoşup ağlaşmaya başlarlar. bu duruma şaşıran bir arap şöyle der:

    - neden ağlıyorsunuz ki? zekattan, vergiden bahsediyor!
  • -kuran mükemmel bir kitap, iyilik doğruluk falan var içinde
    +ama bak şöyle şöyle kötülükler var
    -sen onları cımbızla çekiyorsun ayrıca malsın
    +lan cımbız mımbız, sen mükemmel diyorsun ben de sana mükemmel olmadığını gösteriyorum
    -malsın sen ühü ühü
  • bu kitap üzerinden ''köleliği, kadın dövmeyi, tahakkümü çat diye yasaklayıp başarısız mı olsaydı'' diyen var. böyle düşününce çok kudretli oluyor hakikaten . stratejik rabbim benim.
hesabın var mı? giriş yap