• yeni zelandalı halterci. olimpiyatlarda yarışacak ilk çift cinsiyetli sporcu olması bekleniyormuş:

    https://www.bbc.com/news/world-asia-57549653
  • tabii ki kadınlar kategorisinde yarışacaktır bu testosteronlu, erkek fizyolojisine sahip şahıs.
    (bkz: transseksüel sporcuların kadın sporunu mahvetmesi)
    tahmin ettiğiniz üzere daha önce erkekler kategorisinde yarışmış başarısız bir sporcudur.
  • eşcinsellik bir hastalık değildir ama cinsiyet değiştirme ameliyatı cinsiyet disforisinin tedavi yöntemidir. yani bir trans birey, cinsiyet disforisiyle mücadele için cinsiyet değiştirmiştir.

    buradaki ahlaki sorun da şu; bu tedavi yöntemi kişiye sporda büyük bir avantaj sağlıyor. bununla birlikte göğüs kanseri tedavisinde kullanılan tamodex aldığın zaman doping yapmış sayılıyor; yarışamamayı geçtim tüm spor hayatın mahvoluyor.

    nasıl ki tamodex'in yasaklanması kanser hastalarına yapılmış bir ayrımcılık değilse; trans bireylerin tedavi sonrası cinsiyetlerinde mücadele etmelerini engellemek de ayrımcılık olmamalı. lgbt gibi önemli bir konuda hassas davranılması doğru olsa da yıllarca emek veren onlarca kadın sporcunun biyolojik olarak asla mücadele edemeyecekleri kişilerle aynı kefeye konmaları; asıl büyük ayrımcılık budur.
  • kadin 35 yasina kadar erkekti gencliginde su an kadinlarin en basarili olduklari donemlerde kaldiramadiklari kilolari kaldiriyordu.

    simdi 43 yasinda, eskiden kaldirdigi kilolar kadar kaldiramasa bile gayet rekabetci bir sekilde olimpiyatlarda yarisacak. cin rusya canavarlarindan dolayi altin mumkun degil ama bronz ve gumus bildigin imkanlar dahilinde.

    bronz gumus filan alirsa sen gor cumbusu..
  • kim ne derse desin, bu vatandasin olimpiyatlara katilmasi dogustan kadinlara haksizliktir. kadinla erkek halter gibi dogrudan kuvvete dayali bir bransta nasil mucadele edecek?
  • reise helal olsun kızlara karşı yarışıp madalyaları kapacak.

    buna karşı çıkmayan kızlara da yazıklar olsun. savunun haklarınızı. koca adamın ne işi var kız müsabakasında anlam veremiyorum.
  • umarım tüm rakipleri yarışmayı boykot ederek yarışmazlar.
  • kategori 87+ oldugu icin ust sinir yok o yuzden laurel biraz sansli (kazanmak icin degil, goze batmamak icin) cunku rakibi 150kglik cinli bir azman. steroidi lavasa sarip yemistir. laurel de cok iyi bir kaldiris yapmazsa bir ihtimal gecilebilir. bu translarin kadinlarla yarismasinin asil etkisi ara kademelerde gorulecek.

    ek: durumu surada daha detayli aciklamislar:

    https://twitter.com/…tatus/1419228595306868736?s=21

    laurel hem yas hem siklet hem de kapasite gibi nedenlerle muhtemelen gecilecek ama bu translarin kadinlar kategorisinde yarisilabilmesini hakli cikarmaz.
    bu arada o katilinca olay bizim turk’e patlamis, melike gunal adli bir kadin olimpiyatlara katilamamis.
  • birazdan müsabakası başlamak üzere, bakalım neler olacak.

    koparmada 0 çekerek elendi. ikinci kaldırışı başarılı olmasına rağmen hatalı olduğu gerekçesiyle 2 kırmızı 1 beyaz ile geçersiz sayıldı. belki de herkes için en iyisi bu oldu.
  • neyse ki 0 çekmiş ve haksızlık kendi kendisine ortadan kalkmış, yoksa ucu temel biyolojiye kadar giden dünyanın en gereksiz tartışmalarından biri başlayacaktı.
hesabın var mı? giriş yap