• hayatta görülebilecek en pozitif ve komik kadınlardan bir tanesi. olaylarla, başkalarıyla ve özellikle kendiyle dalga geçmeyi seven, kendine has laflarını çaktırmadan sokan, ancak 10 dakika sonra anladığınızda ve kendinizi bi garip hissettiğinizde bile "keşke biraz daha dalga geçse benimle de gülsem" diye içten içe dua ettiğiniz leyla abla. kendiyle barışık insan modeli, turkcelllerin en güzeli, gönüllerin birincisi.

    edit: bu entryde bahsedilen leyla sahin'in turban davasindaki kisi ile isim-soyad benzerligi disinda hicbir alakasi yoktur.
  • türban davasını aihm'e taşıyıp davayı kaybeden müslüman zat.
  • türban ile ilgili temyiz başvurusu da avrupa insan hakları mahkemesi tarafından reddilmiş olan kişidir. artık bu tür davalar bu mahkemeye çıkamayacağı gibi akp hükümetinin de bu konuda güttüğü politikanın, uluslararası alanda da kabul görmemesi sebebi ile, bir sonu geleceği düşünülmektedir.

    ama huylu huyundan vazgeçmeyeceği için; dışişleri bakanı abdullah gül, konu ile ilgili şu açıklamayı yapmıştır.

    --- spoiler ---

    “bildiğim kadarıyla bu yasakları savunan bir şey değil. bir kurumun uygulaması, o kurumun yetkisi dahilinde diyor. bu yasakların devam ettiği anlamı çıkmaz. bunun ötesinde bu türkiye'nin kendi sorunudur. bu tip yasaklarla türkiye'nin bir yere gitmesi mümkün değildir. türkiye'de azınlıkların dini hakları, özgürlüleri söz konusu olurken, çoğunluğun hak ve hukukuyla ilgili konularda eğer kısıtlamalar varsa, bunlar savunulacak işler değildir. ama bunlar kendi meselelerimizdir, kendi dinamiğimiz içindedir. kendi sorunlarımızı kendimiz çözeceğimize inanıyorum. muhakkak ki bunların bir süresi vardır. kimse de çıkıp yasaklarla övünmesin. yasakları savunmak, yasaklarla övünmek kimseye şeref getirmez, kimseye de onur kazandırmaz. o açıdan hep beraber günü gelecektir ki, bunların hepsi kendi inisiyatifimizle temizlenecektir”

    --- spoiler ---
  • ülkedeki tek gerçek müslüman..
  • siyasi dindar.... dini kendi politik goruslerine alet eden insanlardan nefret ediyorum ve bu kızımız da bunlardan biri işte...

    nice dindarlar tanıyorum ben, devletin kuralları boyle diyerek saclarını açıp namuslarıyla calisiyor/okuyor ve hayatlarını sessiz sedasız surduruyorlar... bunlar kafir de leyla sahin mi dindar..

    (bkz: bi siktirin gidin)
  • kimlerin nereden tanıyıp da hakkında yorumda bulunduğu, dinî inancını, bu inancının seviyesini, açtığı davadaki samimiyeti sorgulamasına hakları olduğunu pek güzel merâk ettiğim bir hanım. benim birkaç saat öncesine kadar leyla şahin hakkında bütün bildiklerim şunlardı:

    "türkiye'de başörtülü bir şekilde -türban da denebilir.- yükseköğrenim göremediği için aihm'e başvurmuş, bu başvurusunda bir şekilde haksız bulunmuş, bunun üzerine tekrar temyize gitmiş -yasal haktır. herkes gider.-, bu başvurusu da reddedilmiş bir kadın."

    bu kadar bilgiyle birinin kendisinden/annesinden/babaannesinden daha az müslüman olduğunu, ikiyüzlülük sergilediğini, politik bir kimliği olduğunu, başörtüsü takmayanları tekfir ettiğini iddia etmek kişilik bozukluğuna dalalet eder. tez vakitte bir doktora görünmek, bu çıkarımların sahipleri için yararlı, görünülecek doktor için müşkilâtların en büyüğü bir gerekliliktir.
  • inanclari geregi en basitinden televizyona cikmamasi, mahkemeye basvurmamasi veya universiteye gitmemesi gereken bir sahistir. cunku kafasina taktigi turban ve onu her yerde kafasina takmak icin talep ettigi "ozgurluk", aslinda bu sahsin, bir kadin olarak halihazirda sahip oldugu diger ozgurlukleri ortadan kaldirmaktadir.

    nasil mi?

    - erkege 4 kadin ve sinirsiz cariye ile evlenme hakki verilmistir. (nisa 3)
    - erkege karisini dovme hakki verilmistir. (nisa 34)
    - erkekler kadinlara gore bir derece ustundur. (bakara 228)
    - erkek karisini uc talak ile bosayabilir. kadinin karsi cikma hakki yoktur. ancak bu durumdan pisman olunursa hulle gerekmektedir. (bakara 230)
    - kadinlarin sahitligi erkelerin yarisidir. (bakara 282)
    - miras hakki soz konusu oldugunda kadin erkegin yarisini alir. (nisa 176)
    - kadinlar tarla gibidir. erkekler onlari istedikleri gibi surerler, ekerler. (cocuk yapmak icin.) (bakara 223.)

    neden televizyona cikmamali?
    seytan icadidir da ondan...

    neden mahkemeye gitmemeli?
    bir erkek karsisinda onun soylediklerinin bir degeri yoktur da ondan.

    neden universiteye gitmemeli?
    turlu kufrun yasandigi, evrim teorisinin ogretildigi, seytan icatlarinin kullanildigi bir yerdir. kadin ve erkekler ic icedir. hem de tip okuyup doktor cikacakmis. vay anam vay. erkeklere dokunacak falan... gunah yahu...

    aslinda bu sahsin yapmasi gereken evinde oturup kocasina esik, cocuklarina annelik yapmaktir. dini ve inanclari bunu emretmektedir. bu kurallari kabul ettigini de basina taktigi ve bayrak yaptigi o turban soylemektedir. kisaca evinden cikip diger insanlarla hele bir de erkeklerle iletisime gecmesi gunahtir, yasaktir.
  • siyasal islamcı oportunistliğini anlamamızda turnusol kağıdı olmuş cinsi latif. mahkemeye başvuruyor iseniz yargı yetkisini kabul etmişsiniz demektir. tamam devlet zaten kabul etmiş de siz de bireysel olarak başvuruyor iseniz çıkacak karara laf etmemeniz gerekir. yoksa işinize geldiği şekilde mahkeme ile de hukukla da oynayamazsınız. eğer kararı tanımayacak iseniz en azından saddam hüseyin kadar onur beklerdim sizden. adam baştan kendini yargılayan mahkemenin kararını kabul etmiyor. öyle böyle, zalim malim ama bu duruşu onurlu bir duruştur. mahkemeye başvurup da istediğiniz karar çıkmayınca su koyvermek onur anlayışınızda nereye oturuyor bilemem.

    edit: 12.11.2005 tarihli hürriyet'te benzer temada bir yazı çıkmış. yazıdan haberim yok. bir dost "bazıları alakası olmadığı halde intihal diye atlayabilirler şerh düş" dediği için böyle bir şerh düşüyorum. şimdi o yazıyı arayıp bulmaya mecalim yok ama bir ara bakarım.
  • belki köprüyü geçebilirim diye ayı saydığına dayı deyip, köprüden itilince sen zaten ayıydın diyen şaşkın.
  • (bkz: fadime sahin)
hesabın var mı? giriş yap