• vucudu küçük fakat kafası kocaman, sevgi dolu köpekçik , kedicik, kaplumbağacık vs. markası.
    ideal sevgililer günü hediyesi.
  • türkiye'de çocuklar arasında minişler diye anılır. bir ayaklarının altı mıknatıslıdır, pembe işaretlidir. bu ayakları ile çeşitli aksesuarları örneğin kapaklı dolabı vs. açabilirler. bir de bunların elektronik tamagotchi benzeri oyuncakları vardır ki çocuklarımız onlara elektrominiş der.
  • istanbul sathında bulunmayan şey. bi buldurtturun be.
    edit büdüt: bulamadığımız şey eviymiş lan. hayır yani tepemde bir moderatör var o bakımdan..
  • migrosta mincik bir şeyi 8 liraya satılan oyuncak. kasanın önüne koyuyorlar. çocuk da istiyor. içinden çıkan şey 8 lirayı bırak 80 kuruş etmez.
  • astronomik pahalı oyuncak. tırnağımın yarısı kadar şeye 15 tl istiyorlar. 5 tane ceviz kadar olanlardan alayım dersen 129.90 tl.
    sizin ben ceddi cibilliyetinizi diyorum.
  • minişler adıyla anılan oyuncaklar. dolap uygulamasında önüme düşmesi nedeniyle biliyorum ve bunları alanlar hakkında sosyolojik, psikolojik analiz yapmadan duramıyorum. keşke maaşlı işim bu olsaydı ahah

    tamamen bunları satan hesaplar var. binlerce satış yapmışlar. fiyatlar korkunç. boyu serçe parmağım kadar ya var ya yok diyebileceğim köpek, kedi, tavşan vb. oyuncaklarda (takım değil, tek parça olarak üstelik) yazan fiyatların en insaflısı 150 lira iken, 300 ve 400 lira olanlar da çok fazla. ve neyin kafasını yaşadığını anlamadığım yurdum anaları kapış kapış bunları sepete ekleyip "ıldım ni zımın kırgıyı virirsiniz?" yazıyor.

    hiçbir faydası olmayan, çocukların bir kez alıp yüzüne bile bakmayacağı, oraya buraya saçılacak, mobilyaların altına kaçıp bulunmayacak saçma sapan 1 parça minnacık hayvan figürüne 400 tl ha? zaruri değil, bir eksiği gidermiyor, eğitici bir yanı yok. sadece tüketim çılgınlığını körüklüyor. çünkü zibilyon çeşit miniş var. bunlar o kadar denyo insanlar ki bir tane alıp durmayı bile bilmezler. sonra çocuklar neden mutsuz, neden tatminsiz, kredi kartları neden patlak, bu oyuncakları üretip ihraç edenler neden zengin, biz neden sürünüyoruz?

    bana da yazıklar olsun bu kadar salağın içinde hâlâ hedef kitle belirleyip bir şeyler satmaya başlamadım. belki de salaklarla para için bile muhatap olmak istemiyorumdur gerçi. olabilir.
hesabın var mı? giriş yap