• edit: olum entry girmeyin diyoruz, ısrarla entry giriyorsunuz. bu trollere destek veren sizsiniz amk. sazan gibi atlıyorsunuz başlığa.

    cübbeli ahmet müridi birinin açmış olduğu başlıktır. entry girmeye gerek yok. eksi verip engelleyin.
  • aynen naptı sanki?
    ülkeyi mi:
    -kurtardı
    -kurdu
    -yenileştirdi
    -kalkındırdı
    -bilim yapın
    dedi.

    oysa bir dogma bulup körü körüne itaat etmeliydi.

    anırın bakalım belli süre daha. nasıl yok ediyoruz sizi:)
  • doğrudur zira sizin zan'larınızın çok ötesinde, algılarınızın alamayacağı kadar büyüktür.

    kudurmaya devam.
  • malın verdiği kaynak no1;

    --- spoiler ---

    mustafa kemal, osmanlı devleti’nin birinci dünya savaşı’na katılmış olduğunu, 27 ekim 1913’ten itibaren ataşemiliter olarak görev yaptığı sofya büyükelçiliği’nde öğrenmiştir. bu durumu, “bir felaket” olarak değerlendirmiş; aktif görev almak amacıyla başkomutanlık vekâleti’ne başvurarak rütbesine uygun görev istemiştir.
    --- spoiler ---

    dünya savaşına katıldığını öğrendiğinde savaşta aktif görev için başvuran bir kahraman.

    evet canım bak gerçekten de senin zannettiğin kadar değil. çok daha büyük bir komutan ve vatansevermiş.

    kaynak 2;

    --- spoiler ---

    cemal paşa’nın beceriksizliği sebebiyle filistin elden çıktı. 27 ekim 1917’de ingiliz general allenby, gazze’ye hücum etti. bi’rüssebi’de miralay ismet [inönü] bey’in kumanda ettiği birlikler 10 gün içinde yenildi ve gazze düştü. artık osmanlı birlikleri için çekilme safahatı başlamıştı. 9 aralık’ta kudüs düştü.

    enver paşa, bu mağlubiyetten mersinli cemal ve mustafa kemal paşaları suçladı. bi’rüssebi üzerinden sina’ya taarruz etmesi emredilen kemal paşa bunu dinlememiş; üstelik bunun lüzumsuzluğuna dair istanbul’a 20 eylül tarihli bir de rapor göndermişti. bunun üzerine azledilmiş; ama sert bir disiplin muamelesi ile karşılaşmamıştır. (ş. s. aydemir, tek adam)
    --- spoiler ---

    bu enver paşa (90 bin!) neocelalin uyarısıyla (teşekkür ederiz) burayı düzeltiyoruz. onbinlerce türk askerinin donarak ölmesine neden olan paşa değil mi yau?

    son edit: kaynak ekrem buğra ekinci bu arada. ekşi jargonunda kaynak götüm diye bir tabir var; bilirsiniz. heh işte ondan hallice!..
  • bir şeriatçı sıçmığı olan ifade.
  • çanakkale cephesindeki başarısı okullarda ders olarak okutulan birine laf edecek kadar cahil olan birinin saçmalamasıdır.

    (bkz: #144438750)

    çanakkale savaşıyla doktrinlere girmiş adamdır atatürk.
    sorsan sadece yarbay. ha bu arada evet kendisi tümen komutanıdır. tümen komutanı dediğimiz rütbe tümgeneral seviyesidir. zaten çanakkale cephesindeki en büyük birlik de tümen seviyesindedir.
  • görsel
    aynen knk
  • çok ilginç. siyasetle işim yok. siyasetle geçen zaman, kayıp zamandır.

    kendi içimde kemalist'im. buna göre yaşarım. kemalist biri için günlük hayat kolaydır aslında. tek mesajı vardır. işini doğru yap. herkes gibi benim de bir işim var. kemalist olarak ne yapıyorum, hatalarımla sevapları la işimi dürüstçe ve doğru düzgün şekilde yapmaya çalışıyorum. bu kadar basit. bir gözüm komşumda değil.

    nutuk okursun, herkes farklı yorumlar, farklı sonuç çıkarır. benim çıkardığım sonuç bu kadar. muhammed'in dediği gibi herkes kapısının önünü temizlesin.

    ulan bir bakıyorum, atatürke karşı çıkanlar, benim gibi azılı bir kemalistten bile daha yüksek bir yere koyuyorlar atatürk'ü.

    sözğm size atatürk karşıtları. atatürk tarihi bir kişilik olarak tabii ki büyük biri. ama o kadar da değil lan. abartmayın bu kadar. bakın bir kemalist olarak yazıyorum. o sadece bir insan. iyisi ile kötüsü ile. altı üstü insan. hemen peygamberleştirmeyin. böyle yaparsanız söylediklerini anlayamazsınız. ne demek istediğini kaçırırsınız. aynısını islam'a ve muhammed'e yapanlara bakın. muhammed'in sözlerinin altına imza atarsın. ama islam coğrafyasının haline bak.

    insanları gözünüzde bu kadar büyütmeyin. kimseyi büyütmeyin. insanı diğerinden ayıran cismi değil fikirdir. fikrinizi geliştirin. bilgiye aç olun. insanlara bu kadar takılmayın. elbette sizin sandığınız kadar büyük değil, burada hem fikiriz. ee? sonra?

    sakin olun. panik yapmayın. ne diyor allah sana, "oku".
  • önceki entrylerinde savunduğu görüşlere bakılırsa ciddiye alıp cevap vermeye değmez bir sarıklı-şalvarlı beyanı. engelle geç.
    silerse diye
    görsel
hesabın var mı? giriş yap