• tarih kitaplarimizda yer alan ilginc iddialardan biri. malumunuz sozlukte en bilinen basliklardan biri almanya yenilince biz de yenilmis sayildik basligidir. bu baslik tarih dersi kitaplarindaki kliselesmis laflardan biridir. bir digeri ise bu baslik kadar kisa yazilamayacak olan bir baska savdir.

    "bulgarlar ve macarlar hristiyanligi benimsedikleri icin ozlerini, turkluklerini yitirmislerdir. "

    bilindigi uzere bu sav hunlarin batiya dogru olan yuruyuslerinden yola cikmistir. iddiaya gore batiya giden hunlar orada buyuk bir imparatorluk kurmuslardir. (bkz: bati hun imparatorlugu) hatta bu imparatorlugun avrupa 'nin iclerine dogru yuruyuslerinden dolayi oranin yerel kavimleri (bkz: ostrogot) (bkz: vizigot) goc etmis bu da zincirleme olarak diger kavimlerin goclerine neden olmustur. (bkz: kavimler gocu) hatta bugunku avrupa milletleri bunun sonucunda ortaya cikmistir. yani bugunku avrupa milletleri varliklarini bati hunlarina borcludur. bir diger deyisle turklere ! her neyse konumuz bu degil. bati hun devleti zamanla cok guclenmis hatta attila zamaninda roma 'ya bile girmislerdir. lakin bu gucun nedeni orta asya'dan batiya dogru olan goclerdir. zamanla orta asya 'dan gelen gocler kesilince bati hunlar orta avrupa'da azinliga dusmus ve zamanla zayiflamislardir. bunun neticesinde de zamanla kimliklerini yitirmisler. ve turk olduklarini unutmuslar ve hristiyanlasarak kimliklerini yitirmislerdir.
    macarlarla ilgili iddia budur. hatta bu iddia ayni zamanda bulgarlar ve finliler icin de soylenmistir.

    simdi dusunuyorum da acaba hem macarlarin hem de bulgarlarin tarih kitaplarinda ne yaziyordur. soyle bir sey olabilir mi ? "biz hristiyanlasarak kimliklerimizi - turklugumuzu yitirdik ! ah biz ne talihsiz bir milletiz !!!" yahut tam tersi olarak soyle bir iddia da kitaplarda olabilir :

    "batiya goc eden hunlarin bir kismi hazar denizi 'nin guneyinden iran 'a , azerbaycan topraklarina ve anadolu 'ya girip devletler kurmuslardir. ancak zamanla arkalarindan gelenler olmayince zayiflamis ve arap kulturunun egemenlige girirerek muslumanlasip asillari olan hunlugu [macarligi] unutmuslardir."
  • "bu tarih bir aydınlar ocağı prodüksiyonuydu," cümlesiyle tamamlanır bu iddia.
  • http://www.hunmagyar.org/ 'da macar pan turanistlerinin bu konu hakkında ne düşündüğü açıkça görülebilir, bilgi arttırılır, bünye rahatlatılır, ondan sonra ne sallanacaksa sallanır efendim.

    sonra anlam karmaşasına düşmemek için turancılık başlığı sadece ekşi olanında değil bütün sözlüklerde ansiklopedilerde araştırılır, hun neymiş, türk neymiş, macar neymiş öğrenilir, yarım bilgiyle fikir sunulmaz.

    demek ki neymiş? macarların unuttuğu bişey yokmuş efendim. nasıl da hatırlıyorlar gördünüz mü?

    kaçırdığımız nokta şudur, bana göre ona göre ebenin örekesine göre tarih yoktur. bir olay gerçekleşmiştir, olan odur. milliyetçi yorumlar her birine katılır, antrolopojist iddialar her bi boka sürülür, ama olan olay bir tanedir. di mi canlar?

    ayrıca, "türk derken, turani'yi kastedenleri anlamamak, her bir boka türk aslında bu demek kadar saçmadır." demekten kendimi alıkoyamıyorum sayın seyirciler.

    edit:

    şimdi efendim, meluncanların atalarının osmanlıdan göç etmiş denizciler olduğu anlaşılınca, elvisin de meluncan olduğu anlaşıldığında, sadece düz mantık uygulayan bir gerizekalı, duydun mu elvis aslında türkmüş der, işte güzel bir hürriyet gazetesi başlığı olur.

    veyahut da macarların hun soyundan geldiği iddia edildiğinde, turani bir ırk olduğu söylendiğinde, olayı bazı salaklar daha iyi anlasınlar diye macarlar da türkmüş denir, sonra bazıları, iyi amına koyim o da türk bu da türk, şu aslında türkmüş diye yorum yaparlar, güya dalga geçerler.

    hangi ciddi tarihçi macarlar aslında türkmüş der? asla böyle bişey demez, adam der ki, macarlar ve türkler taa ortaasyada kurulan büyük hun imparatorluğundan gelmişlerdir.

    sonra söylediklerini baside ingirdemek için, biz türkler olarak deriz ki, aaa onlar da bizdenmiş, onlar da türkmüş.

    aynısını bir macar da yapar. aaa onlar da macarmış, onlar da hunmuş der.

    özbek de bilir soyunun nereden geldiğini kazak da. ama bir özbek ben özbek türküyüm demez, ben özbeğim der. dilim özbek türkçesi demez, özbekçe der. ama biz onlara siz türksünüz dediğimiz de yalan söylemiş olmayız, zira biz kavimin geniş adını kendimize seçmişiz, kendimize direk oğuz devleti de diyebilirdik ki yanlış olmazdı. biz de türklerin oğuz boyundayız işte. "aaa ne kadar komik. lan oğlum duydun mu türkiyeliler de türkmüş ahahuaehauhea, amına koyim bunlar da herkes aslında türkmüş diyolar ekiekieki...."

    şimdi bu durumda dalga geçilecek ne var? yok amına koyim ağaç kovuğundan mı çıkmış macarlar? yerden mi bitmişler? işte araştırılmış adamlar ortaasyadan gelmiş, eski türkçeye benzer bi dil konuşuyorlar, antropoloji haritaları çıkıyor, ve ben nereden geldiysem oradan gelmiş işte. bunun milliyetçi tarihle felan ne alakası var anlamıyorum. anlamak da istemiyorum. milliyetçi sayılacak diye tarih de mi araştırılmasın?
  • ben gecende kendilerine hatirlattim turkluklerini. etkilerini yakinda gorebiliriz diye umuyorum.
  • dogru bir önermedir. macar halki çok unutkandir. hatta içinden biri macar oldugunu bile unuttu, gitti fransa'ya baskan oldu.
  • hristiyanlaştıkları doğrudur ama türklüklerini kaybettikleri konusu tartışılır.
    (buradaki türklük, ural-altaylılık anlamında, günümüz türklüğüyle alakası yok, ki olmasın da zaten)
    zira osmanlı'da türk demek hala bir aşağılama anlamı taşırken (bkz: etrakı biidrak), macar kökenli bilim adamları tarihin ilk türkoloji çalışmalarını yapıyorlardı. dilden kültüre, müzikten (bkz: bela bartok) antropolojiye kadar bir çok ilk bilimsel çalışma müslüman anadolu türkleri tarafından değil, macar bilim adamları tarafından gerçekleştirilmişken kalkıp onlara hristiyanlıklarından dolayı türklüklerini kaybetmiş demek komik oluyor tabie.
    olsa olsa islamlaştığı için türklüğünü unutan, hatta türklüğüne sahip çıkan topluluklara (bkz: aleviler) tarihte görülmemiş zulümler yapan (bkz: kuyucu murat paşa) osmanlıların sonradan yarım yamalak türk milliyetçisi geçinirken ortaya attığı bir saçlamalamadır.
  • sonrasında macar salamını yaptılar.
  • samanist turkler muslumanlasarak turklesirken demek ki hristiyanlasinca macarlasiyorlarmis.
hesabın var mı? giriş yap