• iskambilde ve kağıt oyunlarında kağıdın yanlış dağıtılmasına verilen ad.
  • zouk machine'in la musique dans la peau adlı şarkısının daha bilindik adı.
  • tuz markası.

    tuzu, yemekleri lezzetlendirmek için kullanıyoruz ve seviyoruz. peki, bir tuz tek başına da lezzetli olabilir mi? eğer maldon ise o tuz, evet!

    ben ingiltere'ye gittiğimde paket paket taşıyorum buraya. bazıları içki taşır ya, ben maldon taşıyorum, çünkü burada akıl almaz derecede pahalı. halbuki orada paketi 1.80 pound.

    maldon varsa, yaptığım en sıradan yemekler bile daha lezzetli oluyor.
  • (bkz: nusret tuzu)
  • kristal pramitimsi yapısı ile elde kolayca ufalanan özellikle et ürünlerinin üzerine serpmek için tercih edilen bir ingiliz tuz markası. sade ve tütsülenmiş olmak üzere iki çeşidi vardır. ben bu tuzu özellikle barda kokteyl bardaklarına gerdan yaparken kullanıyorum. arasına tercihinize göre pul biber, karabiber, lime kabuğu rendesi katarak margarita, bloody mary gibi kokteyl bardaklarının dış kısmına 1cm kalınlığında gerdan çekerseniz hem görüntüsünü hem lezzetini bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
  • flake sea salt olarak geçer. özellikle et için ideal bir deniz kaynaklı tuzdur. gün kurusu değildir, ısıtılarak buharlaştırılır ve lezzet olarak çok çok iyidir. ayrılamıyoruz efendim.
  • roma imparatorluğu zamanından beri tuz üretilen essex bölgesinin maldon şehrinde, 137 yıldır hep aynı metodla, deniz suyu buharlaştırılarak elde edilen deniz tuzu. kristal taneciklerini corn flakes'in minik boyuttakileri olarak düşünün, ya da minik piramitler gibi. tadı piyasa tuzları gibi metalik değil, mineralimsidir. bol sodyumlu sofra tuzunun keskin tadına alışanlara hafif gelir ama deniz kokusunu neredeyse hissedersiniz. baş ve işaret parmağınızla bir tutamını alıp ufalayarak serpersiniz. ingiltere başta olmak üzere dünyanın meşhur şefleri, maldon kullanır. sadece şeflerin değil halkın da sevdiği bu tuz ingiltere'de bütün marketlerde bulunur ve paketinin fiyatı 2 poundun altındadır. ne yazık ki ülkemizde ancak büyük şehirlerin iyi şarküterilerinde ya da metro gibi grossmarketlerde ve yüksek fiyata bulabiliyoruz.
  • entersan bir şekilde şok marketlerinde var, fiyatı 20 tl civarı.
  • kaliteli deniz tuzu. sıcak etin üzerine dökün tereyağı gibi erimeye başlar ayrıca etin lezztini patlatır.
  • son zamanlarda lezzetli tuz bulamadığımdan aranırken şokta denk geldiğim ve 3 liralık billur tuz varken 20tl e alınır mı ki deyip almadığım sonra biraz araştırınca koşa koşa kaptığım tuz.

    ekşi maya bir köy ekmeğini kızartıp tereyağının üstüne serpince yada et yapınca hatta avucunuza alıp yalayınca tuzun, uzun yıllar sonra, tekrar tadını aldım.
hesabın var mı? giriş yap