• aksaray-havalimanı seferini yapan "hafif metro"da başıma gelen bir olaydır bu.(araç aksaraydan yola çıkar)
    makinist anons yapar:sayın yolcularımız teknik bir arızadan dolayı emniyet-fatih durağına kadar 30 km hızla gideceğiz.
    3-4 dk sonra emniyet-fatih durağından yola cıkılmıstır.
    makinist anons yapar:sayın yolcularımız teknik bir arızadan dolayı topkapı ulubatlı duragına kadar 30 km hızla gideceğiz.
    ve bu durum sanıyorum ki nerdeyse bakırköy duragına kadar devam etti.30 dk süren yol oldu 50 dk.
  • metro tünelinin duvarlarindaki eti reklamiyla ilk karsilasma aninda herkesin gözlerini pencerelere dikip reklam bitince birbirlerine saskin saskin bakmalaridir.
  • ankara da metronun acildigi haftasonu bedava olmasi nedeniyle haftasonu eglencesi hiper market gezmek olan ankaralilarin metrolari tikis tikis doldurmasi, ve asti dikimevi arasinda tur uzerine tur atmalari...
  • konak'tan üçyol'a dogru gidilirken konak'tan yaklasik 200 metre sonra metronun bozulmasi ve metro tünelinin içinden konak'a kadar tek sira halinde yürümek. kendini ninja kaplumbaga gibi hissetmek.
  • bazen bütün metro ahalisini gülme krizine sokan olaylardır..

    yürüyen yer mi orası artık adı neyse orada bi kadıncağızla torunu üstlerine doğru gelen tarafa biniyo yanlışlıkla. koşu bantındaki gibi yani terse gidiyolar.. kadının kızı bantın yanından yaya olarak eşlik ediyo onlara gülerek.. ve taa 100 metrelik bantı o şekilde bitiriyolar geri dönüp doğru taraftan gitmek varken. torun kıs kıs gülüyo, kadıncağız da ne gülüyosun velet diyerek çantasını çocuun kafasına kafasına vuruyo. bütün metro da onları seyredip pek bir eğleniyo.
  • tarihini tam hatırlamamakla beraber sanırım üniversitedeki üçüncü yılımdı. ankara metrosunda uygulanan sigara içme yasağının cezası bir anda on katı kadar artıp, herkesi hayrete düşürmüştü. iki hafta sonra, ceza miktarı halkın tepkisini çekmiş olacak ki, yarı ölcüsü nisbetinde azaltıldı. bu olayın akşamında tiryaki bir arkadaşımla beraber kızılaya gitmek için metroya bindik. ilanı gören arkadaşım, hararetle cebindeki pakete sarılıp bi tane sigara yakmaya kalkıştı. bende duyarlı sazanımya hemen uyardım.

    blianst: abi ne yapıyorsun, burda sigara içilir mi?
    arkadaş: içilir olum, baksana %50 indirime girmiş bu fırsat kaçar mı?

    bütün günün yorgunluğu ile afalayan ben.*

    blianst: nasıl yani?
    arkadaş: yedin demi lan... zuahhahah

    (bkz: kafalaniyorum muntazaman)
  • fatih durağına gelinmiştir ve kapılar açılır sonrasında bir bayan tarafından yapılan anons duyulur "sevgili yolcular lütfen aynı kapıdan binmeye çalışmayalım trende 16 kapı daha var" o sırada benim bulunduğum vagona kimsenin girmediğini farketmem sonucu acaba gerçekten de herkes aynı vagona mı yöneldi düşüncesi kafa karışıklığı yaratmış yol boyunca bunu düşünerek güzelce vakit geçirilmiştir.
  • tehlikeli olmasından mütevellit dumurlara koşturabilir bu olaylar kişiyi. 4. levent- taksim metro hattında şimdi hatırlamadığım bir duraktayım. temizlik görevlisi amcam çöpte bir tane neredeyse su dolu bir şişe bulmuş hani şu yarım litrelik olanlardan. yani nerden bulduğu kısmı muallak tabi ben görmedim de gördüğüm olay o su şişesini hani türk filmlerinde, kahramanımız susuzluktan geberirken onun karşısındaki kötü adam suyu yavaş yavaş yere döküyor ya, aynen o eda ile suyu, etrafta raylarda ölümcül derece de yüksek elektrik barındırdığını belirten uyarılara baka baka raylara dökmesi idi. bir an için etrafın mangal kokusuyla dolacağını, kargaşayı canlandırdık gözlerimizin önünde. iyi ki plastiğin elektrik geçirmediği gibi bir kavram var bu dünyada da amcaya bir şey olmadı. biz de ağzımıza kaçan sineklerin kekremsi tadıyla yetindik.
hesabın var mı? giriş yap