• kötü marka, kötü ve kalitesiz ürünler, bilinçsiz müşteri kitlesi. bu muhteşem üçlünün birleşiminden doğan binlerce sikayetvar.com yorumu, facebook yorumları ve ekşi'ye yazılanlar.

    şimdi efendim başta şunu söyleyeyim; bir marka sırf yerli diye o markayı övmenin anlamı yok. işini kötü yapan firmaya kötü derim ben. ölü pikselli bilgisayarlar havada uçuşuyor, donanım anlamında kağıt üzerinde çok şey vaat eden bilgisayarı performans anlamında sönük kalıyor. kurumsal diye adlandırılan yapıyı hiç beceremiyorlar. birimlerinin birbirlerinden haberi yok. birisi ak derken diğeri kara diyor.

    bir diğer konu ise kullanıcı kitlesinin gerçekten bilinçsiz ve bağımlı olması. kusura bakmayın ama driver güncellemeye bile uzaktan bağlantı isteyen, ''abra'' diye adlandırılan müthiş kalitesiz seriden bir bilgisayar alınca (ortalama fiyat şuan 8-9 bin tl ki bu da günümüz türkiyesinde cidden az bir rakam oyun bilgisayarı için) kendini kral sanan bir kullanıcı topluluğu. yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. 2000 lira fazla verin asus alın, msi alın. eliniz gözünüz kalite görsün.

    ''oynayamadığınız oyun olursa anında iade'' meselesine değinmeden de bitiremeyeceğim. benim saf vatandaşım. sen o oyunu 3 fps ile oynuyor olsan bile bu adamlar sana ''ee bak açıyor işte oyunu'' diyecekler. 8 bin tl kıytırık bir bilgisayara verdin diye 200 fps alacağını sanan vatandaşlar da düşüyor hoop diye oltaya. ayrıca o iade süresi ilk 15 gün bilginiz olsun. harika bir bilgi daha vereyim mi size? bilgisayar ölü pikselli geldiğinde ürün değişimi falan hayal ediyorsunuz ya hani, hayal etmeye devam edin çünkü sadece panel değişimi yapıyorlar. ahahah.

    bir de o teknik servis sırası neydi lan öyle kadıköy'deki? nihahahaha.
  • kendi çapında bilgisayar kullanan, sorunlarını kendi çözen, en azından bir sıkıntı çıktığında o sıkıntının nereden, neyden, ne için olduğunu anlayan bir insanım.. müdahale etmesi, kolay donanım güncellemesi vs sebebiyle de favorim her zaman masaüstü olmuştur.. laptop kullanırken beni afakanlar basıyor..

    tabi pc ile ilgim iş falan değil sadece oyun..

    performans canavarı olan ve laptopta oyun denilince aklıma ilk gelen alienware oluyor. bildiğim kadarı ile ilk zamanları kendi çözümleri ile masaüstü bileşenlerini bir şekilde laptopa sokuyorlardı tabi karşılığında kocaman bir oyun laptopunuz oluyordu ama performansı isteklerinizi karşılıyordu.. bu arada alienware'in masaüstü çözümleri de vardı ki.. cidden bu firmanın hem masaüstü hem de laptopları uzay üssü gibiydi.

    yine yanlış bilmiyorsam laptop kapağına ilk ışıklı logosunu koyan da alienware..

    tabi her gencin rüyasını süsleyen bir laptop olunca ve cpu ve gpu dünyası da laptop kullanımına uygun işlemcileri piyasaya sürmeye başlayınca her marka bu işe girmeye başladı.. asus ve msi en iyileri.. monster ise anca casper'in excalibur'una rakip olur.

    bir kaç hafta önce kendisi elime geçti elime geçme sebebi ise şirket sahibinin bir tanıdığının bu laptopu alması inanın hangi marka hangi model hatırlamıyorum abrasını hatırlıyorum bir tek. (google da driver için aratmışım monster abra a5 v16.6 )

    laptop önüme geldi bana gelme sebebi freedos olması ve bende de şirketin üzerine oem lisans olması yani win 10 yükleyeceğim..

    yükledim, güncellemeleri, sürücüleri kurdum ve ortalama bir laptop hissiyatı edindim.. bana göre ortalama bir laptoptan tek farkı rgb klavye ve kapakta ki rgb logo..

    9 bin tl civarına almışlar.. benim pandemi başında 7.500 tl ye topladığım kasanın çeyreği kadar performans verirse iyi bana göre.

    arkadaşlar size tavsiyem oyun oynamak için laptop almayın.. hele ki oyun laptopu denilip 10 bin liradan satılanlara bakmayın bile.. onlara göre candy crush oynanan her şey oyun laptopu...

    neyse benim şahsi düşünceme göre laptopta oyun oynanmaz.. oynanmamalı..
  • 6 ayda bir ücretsiz bakım, temizlik hizmeti var hem de ömür boyu, ayrıca müşteri hizmetleri gerçekten çok ilgili. kötüye kötü iyiye iyi derim her zaman.

    illa her şeyi kötüleyeceksiniz diye bir kural mı var anlamıyorum ki ?
  • yeni laptop alacakların aynı gün ücretsiz bakım vaadine inanmaması gereken firma. artık teknik serviste bir avuç insan bile çalışmıyor. bu pandemi döneminde kuyrukta 1 saat kadar beklemek zorundasınız. teknik servisin önü ana baba günü gibi. birkaç ay önce 2 saat içinde bakımı yapılan ürünleri teslim alırken şimdi cihazı bir gece orada bırakıp ertesi gün teslim almamızı istiyorlar. victor gaming machinesde son demlerinde böyle hareketler yapıyordu. sözün kısası artık hiçbir cazibesi kalmamış ve uzak durulması gereken rezil firma.
  • bir tane gaming notebook aldık bu ay başı, işte geldi, geldiği gün servise gitti. telefon trafiği, dersimizi anlatamama, her farklı kişiye dert anlatma, sikayetvar.com ve 10 gün üstüne neyseki problemi giderilmiş şekilde bilgisayarımıza kavuştuk.
    başta bilgisayar kalas gibi gaming olduğu için zaten beklenti yüksek değil, gövde kalitesi resmen yerlerde, ısı problemleri de mevcut.
    birkaç gündür kullanıyoruz, oyun oynuyoruz. normal günlük ve iş için kullandığım bilgisayarım macbook pro 2019 kendisiyle allaha şükür hiçbir problemim yok, muhteşem bir ilişkim var.
    şimdi esas meseleye geliyorum.
    ben macimden şaka yapmıyorum sadece 3 kere fan sesi duydum ve bunlara sebep olan olaylar da birkaç sonsuz döngü problemiydi, normal şeyler.
    aga ben bu monster notebookta her an bu fan sesini duyuyorum bu şaka mı ya? ulan oyun açıyoruz tamam en nihayetinde notebook da bu ciddi mi daha lobide 80 dereceyi aşıyor ısı. evden helikopter mi kaldırıyoruz.
    oyunu kapattın abiciğim windows ekranında ben neden arkadan fanın döndüğünü hissediyorum neler oluyor. ilkten bunun normal olmadığını düşünüyordum, sordum soruşturdum, kullanan dostlara danıştım. bu böyle aga.
    kısaca demem o ki bu bilgisayarın başında kulaklıksız durulmuyor.
  • ‘oynayamadığınız oyun olursa napiim’ şeklinde internette dalga geçilen marka.
  • foruma çevrilmiş konu, arada bende bir şey sorayım, 2016 yılında şirketim hp marka bilgisayar almıştı, ağırlıklı autocad ve solid kullanıyorum. sorunsuz şekilde 5 yıldır götürdü. geçen gün bilgi işleme yeni bilgisayar alınması talimatı verdim, monster v11.2 17.3 ekranlı bir notebook tavsiye ettiler, 3dsmax'te kullanmak istiyorum, nasıl sonuç alırım. tavsiye ve önerilerinize açığım.
  • 3 gün önce elime ulaştı ve henüz yeni inceleyebildim. led ekrandan kaynaklı alt ve üst kısımlarda bir miktar ışık sızması var. performansı vs gayet iyi bir laptop ancak ışık sızması olmamasını tercih ederim elbette. özellikle 4:3 filmler izlerken can sıkacak gibi bir miktar. ekran paneli değişimi yapmış olan suser varsa ve mesaj atarsa çok makbule geçer. şu an durum o kadar kötü değil ama ekranı değiştirmek için verirsem daha iyi şekilde teslim alır mıyım aklımda soru işaretleri oluştu. ilerleyen zamanlarda bu entry kendisini editleyecektir.
  • iyi hoş tamam güzel aletler de teknolojiden pek anlamayan bireyler için kulağa çok iddialı ancak gerçekte keriz silkelemekten öteye gidemeyen bomboş bir sloganı var. oynayamadığınız oyun olursa anında iade sözünün olayı en düşük ayarlarda bile olsa oyunu açabilmesi. yani sen git minimum 10-15 bin tl bayıl, lowest ayarlarda açamadığı oyun olmasın öyle mi? vay amk kanki adamların verdiği garantiye bak yeaa adamlar yapmış abiiee. ulan piyasada 4-5 bin liraya satılan en dandik notebooklar bile lowest ayarlarda neredeyse her oyunu oynatıyor zaten.
    yiyorsa ultrada 144 fps oynayamazsanız iade deyin de biz de cidden bi vaaayyy çekelim. yemezler.
  • logolarının yazı fontunu değiştirmeleri lazım
    çok amatör duruyor
hesabın var mı? giriş yap