• johnny cage, sheeva, noob saibot, rain, smoke vs. karakterlerin doğru dürüst dövüşemeden öldüğü filmdir. kimisi kafesin altında ezilir, kimisini duvardaki heykel yutar... öyle bir filmdir işte.
  • 1997 yapımı mortal kombat serisi filmi. yüzyılın en kötü filmlerinden.
    http://www.imdb.com/title/tt0119707/
  • striker ve kabalın garip isimli bir boyutlar arası geçiş kapısından geçtikleri sırada öldüklerini bildiren rain in de 'ya demek öyle sende öl o zaman' tarzı bir şekilde yazık olduğu filmdir. jonny cagede filmin başında gaza gelip uçan tekme atarken yitip gider. bir önceki filmden aralarında duygusal bağ olduğunu düşündüren sonya ise üzüntüsünden olsa gerek hiç tepki vermez nerdeyse bu duruma. birde sanırım filmin sonunda animality sahnesi vardır ama filmi zamınında veren star tv sakıncalı bulup o bölümü kestiği için senelerdir liu kangi ejderha olarak görememişimdir.
  • an itibariyle kanal 1'de yayınlanmakta olan ne muhteşem oyun serisine, ne de gayet hoş (en azından izlenebilir) olan ilk filme yakışmayan ultra dandik, 5. sınıf dövüş filmi.
  • soundtrack'i, kendinden kat kat daha güzel olan film.
  • saçma sapan film.
    işin ilginç kısmı serinin ilk filminin acaip güzel oluşudur.onun üzerine neden böyle uçuk(!) bir film yaptılar cidden merak ediyor insan.
    (bkz: mortal kombat)
  • yıllar önce sinemada izlediğimde tadı damağımda kalan, yıllar sonra cd'sini edinip izlediğim film. teknik anlamda ve senaryo bakımından çok tırt olsa da seviyorum bul filmi.
    mortal kombat serilerinin genel sorunu bu filme de yansıyor. kötüler çok karizmatik (başta scorpion reis olmak üzere), iyilerse eziğin önde gideni. filmde bakalım karakterler ne yapmış:

    --- spoiler ---

    liu kang: doğru dürüst dövüş kazanmaktan aciz. shao-kahn'ı yenmesinin tek nedeni shao-kahn'ın salaklığı.
    kitana: filmin genelini kafeste geçiriyor. final dövüşlerinde annesi sindel'i kısa sürede mağlup ediyor.
    rayden: gök tanrısı falan ancak bu arkadaşın karizma sorunu var. dövüşmüyor, arada kapı falan açıyor. shao kahn bir yumrukla bunu yere seriyor falan.
    sonya blade: filmde en çok dövüşen bu. epey bir adam dövüyor (tabii isimsiz kurşun askerleri). final dövüşünde noob sybot ve ermac bunu feci madara ediyor. filmin uzak ara en antipatik karakteri. geberemedi gitti.
    jax: sonya'ya oranla daha becerikli, daha iş bitirici. finalde motaro'yu yeniyor ancak onun dışında pek bir numarası yok.
    johnny cage: hollywood filmlerindeki erken ölen iyi kontenjanından gidiyor. shao kahn görüyor işini.

    shao-kahn: (bkz: yıldırım demirören)
    shinnok: (bkz: erdoğan demirören)
    sindel: kapıyı açmış falan, ayrıca shao-khan ne hikmetse bunu ordusunun generali yapıyor ama dövüşü olarak sıfır. kızı bunu çok kolay yeniyor.
    jade: hazırlık dövüşünde liu kang'e kaybediyor, sonra shao-kahn bunu gebertiyor-ki aslında kızın suçu da yoktu.
    motaro: sırf gösteriş. bir jax salağını bile yenemedi.
    sheeva: tek yumruk bile atamadan utanç verici şekilde öldü. pehh.
    nightwolf: süs olsun diye filme alınanlardan. liu kang'le randevularından hiçbir şey anlamıyoruz.
    ermac: ruh toplama ustası. generalliğe aday olsa da shao kahn'ın tercihi değil. final dövüşünde noob sybot'la birlikte sonya'nın ağzına sıçsa da başta sonra maalesef şanssız bir şekilde kaybediyor.
    cyrax: filmin yıldızlarından. laboratuar sahnesinde jax'ın ağzına sıçıyor, sırf iyilerin kazanması kuralı nedeniyle saçma sapan bir şekilde ölüyor.
    scorpion: reis'i bu filmde çok az görüyoruz ancak görevini çok iyi yapıyor bu kısa bölümde. subzero ve liu kang'i aptal yerine koyup (açık açık 'aptallar' diyor zaten) kitana'yı kaçırıyor. ilk filmde de johnny cage'i madara etmiş sırf cage hayatta kalsın diye saçma sapan şekilde senaristler tarafından öldürülmüştü.
    rain: shao khan'ın kurmaylarından. striker ve kabal'ın ölüm haberini verdikten sonra haybeye öldürülüyor. allah rahmet eylesin.
    baraka: yanlış hatırlamıyorsam liu kang'le dövüşüyor ancak onun hedefe varmasına engel olamıyor.
    smoke: iyilerin aazına edenlerden biri. liu kang ve kitana'yı allahlarına kavuşturmasına az kalmışken sub zero tarafından engelleniyor.
    sub zero: yukarıda anlattığımız gibi tek numarası smoke'u engellemek oluyor. maskesiz çok kötü!
    mileena: sonya ile çamur güreşi yapıp yeniliyor.

    --- spoiler ---
  • lise yıllarında sinemada iki kere izlediğim ilk filmdi. gayet boktandı ama sinema çıkışı hemen soundtrack albümünü aramaya başlamıştım kadıköy'de.

    enteresan bir bilgi var imdb'de. sylvester stallone'ye baraka rolü teklif edilmiş ve kendisi reddetmiş. bana pek inandırıcı gelmedi. cobra filminde kapıştığı brian thompson babalar gibi shao kahn rolünü oynarken, stallone'ye filmdeki en çirkin figüran rolünü hangi angut uygun görmüş ki?
  • 1995 yapımı ilk filmle birlikte bu yapımda da gösterilen çaba ve itinaya değinmeden geçemeyeceğim. başta ed boon olmak üzere diğer senaristler, filmin yetkin bir iş olması için elden geldiğince çaba tüketmişler. öyle ki, filmde hemen hemen bütün ana karakterlere yer vermişler. rol dağılımı konusunda eleştiriyi hak eden bazı kısımlar olsa da, mortal kombat evreni ve karakterler arasındaki bağ oldukça iyi yansıtılmış. izleyicilerin herhangi bir konuda karmaşa yaşamayıp mortal kombat mitolojisini iyi idrak etmesi için yapılmış bir filmdir.

    söz konusu bir oyun uyarlaması ise, sinemada görsellik had safhada olmalıdır. keza ilk filmi izleyenlerin de bildiği üzere flawless victory'den, fatality'e, karakterlerin özel hareketlerinden animality'e kadar oyunun odak noktasını oluşturan birçok unsur, dönemin teknolojisi ve mahiyeti kapsamında biz fanlara sunulmuştur. en baba karakterlerden olan raiden'dan electric fly nam-ı diğer raiden's torpedo bile gördük bu filmde. üstelik oyundaki gibi olan o muhteşem seslendirmeyle. dediğim gibi görsellik olarak zayıf olabilir; lakin oyun, beyazperde'ye oldukça iyi adapte ettirilmiş. önümüzdeki yıllarda yeni mortal kombat filmleri görmek dileğiyle...

    (bkz: mortal kombat/@lynyrd skynyrd)
  • filmi ne kadar kötüyse, soundtrack albümü bir o kadar iyiydi. ben bu albümü dinlerken, abim ve arkadaşları mortal kombat'ın oğlu diye dalga geçerlerdi benimle fakat sonradan alayı metalci olan bu zibidiler bilmezlerdi ki ben o albüm sayesinde rammstein ve megadeth ile tanışmıştım.
hesabın var mı? giriş yap