• 8 kasim 2002'de gosterime girecek olan disney cizgi filmi. bu filmi misir'in el ezher universitesi onaylamis.
  • hz. muhammed'in çeşitli nedenlerden dolayı görüntü olarak yer almadığı hz. muhammed çizgi filmi
  • senaryosunu brian nissenin yazdıgı, yönetmenliğini richard rich’in üstlendiği film.
    prodüksiyon işlemleri 2 yılda süren, 196.000’den fazla çizimin oldugu film.
    islami kurallara uygun olarak hz muhammedin yüzünün gösterilmediği film.
    sinema tarihinde yüksek çözünürlüklü videoda tamamlandıktan sonra filme transfer edilen ilk film.
  • walt disneyin yaptigi, dunyanin en buyuk islam fakultesi tarafindan onaylanmis cizgi film.
  • imdb de gözükmeyen film.*
    hatta beyazperde'de ali hakan tarafından kınanmıştı bu durum.
  • hollywood'un deneyimli (ve tirt) cizgi film yonetmeni richard rich'in (ki nasil gotten uydurulmus bir sahne ismi belli degil) yonetmenliginde, muvaffak elhariti sponsorlugunda cekilmis, umuyorum ki "cagri" filminin turkiyedeki ramazan monopolune son verecek bir cizgi film projesi.

    kanimca bencileyin cagri filminden ve agah hun'un dublajindan tiskinmis bir insan olan muvaffak, o seneki zekat ve fitresinin onda biri oldugunu tahmin ettigim 12 milyon dolar gibi bir meblag ile bu filmin cekimine kaynak akitmistir. amerika'da 11 eylul sonrasi anlasilmaz bir sekilde kendisine distributor bulamayan filmin, passion of christ'tan da tanidigimiz dini filmlerin yeni mekkesi kabul edilecek icon films tarafindan desteklenmesi sonucunda ancak gectigimiz ay film amerika'da 90 i askin sinema salonunda gosterime girdi.

    passion of christ turlari duzenleyen dini butun amerikali hristiyanlarin, ardili ve benzeri amerikali muslumanlarin filme ilgi ve itibar ettiklerine inaniyorsam da, filmin cagri'da oldugu uzere "peygamberin yuzune surahi denk getirmek", hz.ali'yi first person shooter perspekifinden yasatmak gibi muthis enstantaneler ve teknikler ile donanmis oldugundan supheliyim.

    turkiye'ye gelmesi halinde (ki film 2000 yapimi, gelmis olmali) ramazanlarda gormek istedigimiz goruntuler arasinda katilmasina temenni ettigim filmin kendisini de izleyip, icerigiyle ilgili entryler girmek isterim. (elbette agnostik, marksist gozlugumle! rahahahahhahahahah!)
  • başrol oyuncusunun tüm film boyunca görünmemesiyle ancak komik olabilecek, bilare izlemek istediğim çizgi filmdir.
  • emir kipiyle okunduğunda isminde propoganda sezilen, seyretmeye büyük ihtimalle dayanamayacağım 3 vakte kadar da samanyaolu tv'nin "tv'de ilk kez" bağırışlarıyla yayınlayacağına inandığım garıgötür filmi
  • hz. muhammed’in (s.a.v.) hayatını anlatan uzun metrajlı çizgi film1400 yıl önce mekkenin içinde bulunduğu sefaletten başlayarak, hz. muhammedin peygamberlik görevinin başlamasıyla devam eden ve tüm dünyayı değiştirecek olan mesajın yavaş yavaş yayılmasını anlatan büyük bir prodüksiyon.
  • sadece başrol oyuncusunun değil, aynı zamanda hz.muhammed'in amcası hz.hamza'nın ve damadı hz.ali'nin de yüzünün gösterilmediği harika çizgi film. çizim ve anlatımının yanında türkçe seslendirmesi de çok iyidir. filmle alakalı tek üzücü ve hayal kırıklığı yaratan kısım hz.ebu bekir, hz.ali ve hz.ömer'e yeterince yer vermemiş olmasıdır. kanlı sahne yoktur, savaş kısımları da kısa tutulmuştur. çocuklara yönelik olsa da koskocaman insanların gözleri dolu dolu, beğeniyle izledikleri görülmüştür.
hesabın var mı? giriş yap