• marmara universitesi surekli egitim merkezi
  • hafta sonu ve hafta içi olmak üzere, genel ingilizce, ticari ingilizce, genel almanca ve yabancılar için türkçe dersi programları sunan merkez. göztepe kampüsündeki yabancı diller yüksekokulu’na bağlı olarak eğitim vermektedir.
  • pedagojik formasyon almak isteyen öğrencilere önce 3.600 tl gibi bir fiyat belirleyen, ardından yök'ün, üniversitelerarası eşitsizliği ortadan kaldırmak amacıyla belirlediği 2.050 tl üzerinden de vergi almaya çalışarak gözlerini toprağın bile doyurmayacağını gösteren, "3.600ü beğenmiyordunuz şimdi bu fiyata mırın kırın ediyorsunuz" diyen, derslerden geçirmemekle korkutan, kurtlar vadisinden fırlama kurum.
  • yabancı dil için,
    eğitim güzel, hocalar güzel tamam iyi hoş. 490 lira standart, öğrenciye ve memura 450 lira ücreti var kur başına. toplam 12- 13 kur var yamulmuyorsam. 8. kur'da sertifika veriliyor, bu artık konuşuyor ağalar diye.

    a be canım sen bir kişiden milyarlarca para alıyorsun bir üniversite kursu olarak da sorarım sana 5 metre karelik sınıfa 25 kişiyi niye dolduruyorsun daha.

    evet durum bu. hocalar kalite falan ama sınıf kalabalık olunca, öğrenci de çalışmayınca pek bir işe yaramıyor gibi.
  • rezalet hizmete sahip amatör ötesi kurum.
  • yabancı dil için katiyen önermediğim kurum. seviye tespiti için zorca bir sınava sokuyorlar sizi. öğrenmek istediğiniz dile pek aşina değilseniz muhtemelen sıfır çekiyorsunuz. haliyle gidip ya ben 10 puan aldım diyince hemen sizi başlangıç seviyesine alalım geyiği dönüyor. tavsiye etmiyorum, rezalet bence de.
  • arkadaş "sınavdan 0 çekiyorsunuz sonra hemen sizi başlangıç seviyesine alalım geyiği dönüyor" diye şikayet etmiş. ulan 0 çeken adamı başlangıç seviyesine alacaklar tabi başka nereye alsınlar? "zorca bir sınav" olunca yapamıyorsan bilmiyorsundur işte kardeş geç otur adam gibi öğreneyim de madem o kadar heveslisin
  • almanca kursuna kayit olmak icin persembe gunu para yatirdigim, ancak beni kursa kaydetmemis garip kurum.

    eger bu ben dekontu maillemedigim icin oluyorsa ayri*, bundan tamamen bagimsiz bir sebebi varsa ayri cemkirecegim pazartesi gunu.

    edit: ben bu olayin sonunu anlatmamisim. hayatimda mng kargo da dahil bir kuruma bu kadar cemkirdigimi hatirlamiyorum. kendi hatalari yuzunden olan iade icin bana “gelip form imzalamaniz lazim, sonra 15 gun icinde paraniz yatacak” dediler zira.

    en sonunda imzalamam gereken formu kendilerine mail attim, “on bes gunde yatar, bakin bizle alakali degil sayman var” dedikleri parayi da 2-3 gunde geri aldim. bu sefer suclu hissetmiyorum cemkirdigim icin zira cemkirdigim kisiler bizzat hatayi yapanlar.
  • ingilizce dil kursu için bugün seviye tespit sınavına girdiğim kurum.

    sınav bilgisayar başında yapılıyor. toplamda elli soru var. ilk on soruda kulaklıkla dinlediğiniz diyalogları anlamanız bekleniyor. kulaklık kurum tarafından temin ediliyor. sınav başında aksan seçimi kullanıcıya bırakılıyor. kalan sorular boşluk doldurma, diyalog tamamlama ve paragraflardan anlam çıkarmak üzerine. gördüğüm kadarıyla katı bir süre kısıtı yok. sınav boyunca kimse başınızda beklemiyor. tüm soruları tamamladığınızda ekranda puanınız beliriyor. bu puanla kayıt ofisine gittiğinizde eğitime başlayacağınız kur belirlenip ön kaydınız yapılıyor.
hesabın var mı? giriş yap