• müziğin sadece "dinlemek" için yapılan bir eylem olmadığını savunan düşünce.

    onlarca ses arasından bir kaç sesi çalıp, sessizliğin ortasında bir yerde kalıp,
    sessizlik ve sesi değişik ölçülerle birleştirerek düş kurar (bkz: ses artı sessizlik eşittir kanatlarım).

    müzik bir düştür.
    müzik bir dindir.
    müzik bir felsefedir.

    ama asla ve asla

    müzik sadece "müzik" değildir.
  • müzik sadece müzik olur mu hiç!

    içine çekildiğin dünyadır!
    damarlarından hücrelerine ulaşan panzehirdir,penisilindir!
    fitilini tutuşturan, ateşini harlayan, sarsıcı ve tehlikeli bi güçtür! kendini, dünyayı tersine çevirebilecek güçteymiş gibi hissettirir.
    paragraflar boyu anlatılabilecek düşünce ve duyguların ideogramıdır!

    müzik sadece müzik olur mu hiç!

    "konuştukça biriken söyleyemediklerimiz"i söyler,
    "yardım et bana,
    söyleyebildiklerimden daha fazlasını anla"(kafka) diyeceğimiz durumların yoldaşıdır, sırdaşıdır. aynı havayı soluyanlarla gönül birlikteliği sağlar, üst kimlik oluşturur.

    hayatta hiç bi şeyin iyi bi müzik kadar harekete geçirici etkisi olamaz. hele enstrüman çalacak yetenekte değil ama (gitarın söyledikleri: (bkz: #59273630) @sozluk) büyüye dahil olup, paçasından tutup çeşitli coğrafyalarda gezinenler için "müzik sadece müzik" olur mu hiç!
    bi bakarsın mali müziğinin (https://youtu.be/qi_h49d1xo8) sihriyle afrika semalarında kanat çırpar, tracy chapman (https://youtu.be/g16s0xmdras)lirizmine teslim olur sonra kürkçü dükkanının gönül tellerine tutunup "buram buram anadolu", anadolu folk-rock.... ha rock deyince orda dur ve yeni bi sayfa aç!
    rock sevdası kendi başlığı altında bi yazıyı hak eder. şimdi burda iki cümleyle "sevda"yı ve rock tanrılarını harcamayalım di mi ama..

    (plaktaki cem karaca "herkes gibisin" demeyeydi iyiydi be! hem de parçaları yeni yeni yapıştırıyoken yerine! yine dağıldı bak!)
  • müzik şifadır!
    zorda olan bi güzel insanı düşünürken, onun için ölesiye üzülürken aklına gelen şeydir müzik! çalamadığın gitarı eline almaktır. gereğinden uzun tınlayan (akordu bozuldu herhalde, hocam nerelerdesiiin!) tellerine abanmaktır. müzikle ona iyilik yolladığını düşünmektir. bunun ona iyi geldiğini hissetmektir. aslında "kendini" iyi hissetmektir.
hesabın var mı? giriş yap