• bir saniyenin milyarda biri. (bkz: nano)
  • kırmızı ışıkta durmuş beklerken, yeşil ışığın yanması ile arkadaki lavuğun kornaya basması arasında geçen süre
  • ns olarak kısaltmışlar adamlar bi de bunu. ulen nano zaten dahan e kısaltıyon...
  • bilim kurgu filmlerinde çok sevilen bir zaman birimidir bu... özellikle "nano saniyenin binde biri kadar bir sürede..." gibi kalıplar içinde geçer ki zaten deli karizmatik birşey olan nano saniyenin binde birine tofita kemiren seyircinin hiç aklı ermez şaşar kalır... (bkz: vay canına vay)
  • bir yazarın bir entry'i sevmediğine karar vermesinin ardından çok kötü butonuna basana kadar geçirdiği süre... aynı şey beğenilen entryler için geçerli değildir.. (bkz: ben kendimden biliyorum)
  • ışığın ve elektriğin 29.972 cm daha yayılabilmesi, ilerleyebilmesi için gereken süre. ideal koşullar altında diyelim, tanıma halel gelmesin.
  • mikroelektronikte 1 ghz altı hızları tanımlamak için en sık kullanılan birim. son yıllarda elektronik teknolojisinin gelişmesiyle yerini pikosaniyeye bırakmıştır (1 ghz üstü hızda çalışan sayısal elektronik sistemler).
  • yıl 2002- 2004 arası bişiler. biliyorum arada 2 yıl gibi bir fark var lakin yaşadığım şok yüzünden tam tarihi hatırlamıyorum fakat olayın detayları dün gibi aklımda. izmir - bornova'da dial-up'tan kablonet'e geçmenin verdiği download şevkiyle interneti indirmek gibi ulvi bir amacım var. ot bok püsür ne bulduysam indirmeye çalışıyorum. boş zamanlarımda oturuyorum download seyrediyorum (bkz: download seyretmek). o ara kliplere sarmışım internet üzerinde bir şarkıcının bütün kliplerini indiriyorum sabah izleyip ses ve görüntü kalitesi bozuk olanları siliyorum, diğerlerini ise arşivliyorum. o gün de madonna'nın kliplerini download'a bırakmışım sabah inenleri kontrol etmek için bilgisayar başındayım. babam geldi masamın arkasına bir sandalye çekti oturdu. canı sıkılmış, havadan sudan muhabbet ediyoruz, bende bir taraftan indirdiğim klipleri kontrol ediyorum. kaç klip kontrol ettim bilmiyorum ama madona* yazan dosyayı açmamla olaylar gelişti. daha açılır açılmaz ekranda bir kalafat ile cillop gibi bir vajina.. gerisini tahmin edersiniz artık.. klip diye indirdiğim şey su altı fantazisi çıktı. alt+f4 yaptım, monitörün kapatma tuşuna bastım, iki kez ctrl+alt+del yaptım , hızımı alamadım reset tuşuna bastım sonra bilgisayarın fişini çektim. bütün bu olaylar nanosaniye'de gerçekleşti..
  • serdarın kafasını yastığa koyması ile uyaması arasında geçen süre
  • bir saniyenin milyarda biridir. aynı zamanda gözünüzün ışığa verdiği teki süresidir.
hesabın var mı? giriş yap