• son zamanlarda çinlilerin efsane, rüya takımı olarak bahsedilen ama bana göre bireysel olarak yetenekli oyunculardan oluşsa da başarılı olamayacak takım. dün oynanan maçlarda sırasıyla cis ve vici gaming'e yenildiler, vici gaming neyse ama cis gibi çin'in vasat altı bir takımına 1-0'dan maç vermeleri hele ki son oyunda cis'ın sniper gibi komik bir pickine counter yapamalaları gerçekten çok komikti. xiao8 gibi bir oyuncuya yaklaşık 81000 $ gibi bir rakam ödendiğini de göz önünde bulundurursak, bu kadar emek harcanıp da kurulan bir kadronun çok da iyi bir kadro olduğu söylenemez, kaldı ki hao'ya da 16000 $ gibi bir para ödendi. xioa8 gibi bir oyuncuya wisp falan oynatmaları da ayrı bir komedi zaten, dk hatta vg gibi takımlar varken dream team olarak adlandırılmalarının mümkünatı bile yok bence. daha yeni kurulmuş için belki ağır konuşuyorum ama ilk oyunları bana hiç umut vermedi, halbuki dk ilk kurulduğunda her ne kadar sonraki maçlarında sıkıntılar yaşasa da fırtınalar estirmişti. şuanda da tam hatırlamıyorum ama 18-0 gibi bir rekorları mevcut çin'de. zsmj gibi muhteşem bir support oyuncusunun bu saçma takımda harcanması ise ayrı üzücü.
  • son zamanlarda dk,vici,cloud9 gibi takımların bile durduramadığı önüne gelen gg verdirten takım. az önceki maçlarında team dk 19. dakikada gg vermek zorunda kalmıştır. tı4'e davet edildiklerinde haksızlık yapıldı bu takım buraları haketmiyor diyenlerede güzel bir kapak yapmış oldular.

    edit: imla
  • ti14 için final 'i garantilemiştir. yerden yere vuranlara duyurulur.
  • geçen sene tongfu adıyla oynarlarken, bir oyun hatasına (bkz: fountain hook) oyun vermeselerdi şimdi en az eg kadar pennant satmış olurlardı.

    takımın başarısı bana kalırsa supportların her maç carrylerini güvene almasından geliyor. carryleri de öyle razor, mirana, lycan gibi "vusam mı vurmasam mı" carryleri değil. luna, lifestealer, morphling gibi late game carryleri.

    bu güvene alma işini biraz açarsak, bunu aldıkları single target herolarla sağlıyorlar (jakiro-shadow demon kombosu mu kaldı yahu?), aynı zamanda bu single target herolar; olası agresiflane'lere karşı etkili, yakaladığını indirdiği için rotasyonları çok güçlü kılıyor. her oyun early game de killeri var, e zaten midlane veya offlane de herhangi bir kill çıkarmak, hatta kill çıkarma girişimine girmek bile, carrylerinin boşta kalmasını sağlıyor.

    o hao farmını bir şekilde buluyor. bu sanırım diğer takımlardan ayrılan yanları.

    onun dışında yaptıkları pickler, kombatlarda aldıkları pozisyonlar, adam eksiltmeleri, oyun içi kararları... gibi genel şeyler en üst seviyede kuşkusuz.

    ünlü olmama demişken ne yazık ki ti4 allstar maçına tek bir oyuncu gönderemediler, hao'nun "çok fazla kendine güvenen carry" tarzından başka spesifik bir özellikleri aklıma gelmiyor. oyuncuları, ne supporta enigma alıyorlar, ne "mu" denilince aklımıza templar assassin geliyor, ne vg gibi push'a abanıyorlar ne de navi gibi agresif early game ile ünlüler... yalnız dk'dan pek haz etmiyorlar özellikle mushi ve iceiceice'tan.
  • çok değil, 3 dakika önce ilk final maçında rezalet bir şekilde ellerine aldılar. asıl maç bundan sonra başlıyor.

    edit: finalin 3. maçında viciye 17. dkda gg çektirdiler. vay be.
  • dota 2 the international 2014 ya da diger adıyla ti4 turnuvasında şampiyon olan çinli takım. yalan yok adamlar eze eze şampiyon oldular vigi gamingi.
  • tüm oyuncuları an itibariyle milyoner olmuş dota 2 takımıdır.
  • ti4 şampiyonu. ben c9 ile final yaparlar onu da newbee alır demiştim bilemedim. dünya kupasında da almanya hollandayla yapar almanya alır demiştim ta gruplarda. bak onu da bilememişim.
  • az sonra başlayacak olan team liquid maçını kazanmaları halinde, the international'ı iki kez kazanmayı başaran ilk organizasyon olacaklar. ti 4'ü finalde vici gaming'i 3-1 yenerek kazanmışlardı. yanılmıyorsam şu an o kadrodan sadece "faith" var.

    edit: olamadı. the international finalinde 3-0 kaybeden ilk takım oldular bu sefer.
hesabın var mı? giriş yap