• gelmis gecmis en buyuk keman virtuozlerinden biri. kemanda ki tel sayisi ile ilgili geyiklerin asli sudur: bir konserde kemanin bir teli kopmustur. egosantrik bir insan oldugu icin tel takmadan konseri bitirmistir. sonralari bunu sov haline getirmistir.
    eserleri sadece yorumlanabilir aynen calinamaz. siradisi bir insanmis. seytana ruhunu sattigi yolunda geyikler olmustur.
    (bkz: dunyanin ilk satanist muzisyeni)
    (bkz: keman kullanilan ilk black metal sarkisi)
  • şeytanla işbirliği yapmış bu, ruhunu şeytana satmış, bu adam aslında şeytanın hizmetkarı imiş, ruhu karşılığında bu yeteneği almış....
    yaşadığı dönelerde herifin arkasından hep böyle demişler.
    neden?, çünkü bu adam kemana tarihinde görülmemiş şeyler katmış, resmen teknik zıplamalar.
    bu teknikleri geliştirmenin verdiği enstruman üzerindeki hakimiyeti de doğal olarak bestlerine yansımış , 24 manyak caprice çıkarmış. gitaristlerin sweep tekniklerinin mucididir bir nevi.
    çrikin mi çirkin, gudubet bi adammış. lakin gerek hakkında anlatılanlar, gerek bunları filmde sergileyen klaus kinski nin rolü, paganini yi daha iyi algılamayı sağlıyor.
    hakkında en fazla efsane dolanan bestecilerden biridir.
    eserleri güzeldir. gene de chaconne derim bach derim konu keman olunca.
  • (bkz: iblis)
  • grateful dead 'ın blues for allah albümünün kapağında bir deadhead olarak sanki o resmedilmiştir .
    (bkz: #906267)
  • eserlerinin bir de genç yetenek ilya gringolts dan dinlenmesi gereken keman dahisi.
  • caprice 5 ile dünyadaki gemis gecmis ve gelecek tüm gitaristlerin asla ulasamayacaklari hedef olmayi basarmis kimse.
    delirten melodi.
  • bugün marfan sendromu olarak adlandırılan anatomik bir bozukluğu olduğu ve parmaklarının normalden daha uzun ve esnek olduğu için keman çalarken bazı pozisyon geçkilerine gerek duymadığı rivayet edilir.
  • hilary hahn bir soylesisinde paganini'nin fiziksel bozukluk olarak nitelendirilebilecek duzeyde uzun parmaklarinin ve kollarinin oldugu ve bu sayede sol elinin pozisyonunu degistirmeden sadece uzun parmaklarinin avantaji ile cok hizli gecisler yapabildigini, yine sag kolunu cok fazla oynatma geregi duymadan sadece dirseginin yuksekligini degistirerek arsesini her tel uzerinde mukemmel kontrol edebildigini anlatmisti.

    bu yuzden kendi yazdigi bir cok eseri calabilmek icin cok hizli olmak gerekir. bu ayrintiyi bilmeden, notalara bakip saskinliga dusmemek elde degildir. onu sahnede gormemis olan bircok muzisyenin ve muzik yazarinin sadece partisyonlara bakarak ruhunu seytana sattigini cikarmasi o zamanlar icin pek de sasirtici olmasa gerek. paganini'nin hayati ve kisiligi hakkinda yazilanlara bakarak, kendisinin bu soylentilerden buyuk haz aldigini ve degil inkar etmek bilhassa ustune giderek unune un kattigini soylerler.
  • isminin internasyonel yazılışı "niccolo paganini" olan, tanımı yapılması cok zor olan bir kisilik. (isminin orijinali yani italyancasi ise son o'su sola doğru centikli bir "nicolo"dur.) hocamin bile hic cekinmeden, ders sirasinda, "evine her gün baska baska kadinlar giriyordu" dedigi insan. ayrıca enteresan bir ayrıntı olarak; ilk konçertosunu (concerto no.1 in e flat major) esas olarak mi minor için yazmistir. lakin orkestra normal akort için kaleme alınmışken solo keman tüm telleri yarim ses tizleştirilmiş bir halde yine mi minörden bestelenir. boylece keman akompanya ile çalarken -tellerin gerginligi yuzunden- tını olarak daha önde duyulur. fakat enstrumanın transpoze bir enstruman haline gelmesinden ötürü kaynaklanan bir takim karışıklıklar yüzünden olacak ki konçerto daha sonra re majöre transpoze edilir.
  • 1817 yilinda bestelemis oldugu bir numarali keman koncertosu, d major, op. 6'daki adagio'su ile beni bitirmis virtüöz.
hesabın var mı? giriş yap