• melatonin denen şeyin oldukça önemli olduğu:

    [video blog 123] epifiz ii - melatonin - http://youtu.be/4a9rqjk6eku

    ve ondan daha da önemli bir şey ile çok garip bir bağı olduğu:

    [video blog 124] epifiz iii (dmt) http://youtu.be/e221hg9qky4
  • arap müziği dinlemeye başladığımdan beri, türkiye'de ki arabesk şarkıların yüzde yetmişinden fazlasının araklama olduğunu öğrenmek.

    edit:

    (bkz: dervis fayrabi)nin gönderdiği yazı, amiyane tabirle cuk oturdu.

    şöyle ki
  • çaykur'un ürettiği didi adlı soğuk çayın kelime anlamı. isminin didi olmasının sebebi reklamlarda çıkan yaşlı teyzenin "didi naber didi iyidir" tarzı konuşması değil de, lazcada didinin "büyük" anlamına gelmesi. reklamlardaki "büyük türkiye'nin büyük soğuk çayı" sloganı da buradan gelmektedir.

    not:didinin üretim fabrikası da lazcanın anavatanlarından biri olan ardeşen'dedir.

    (bkz: didi)
  • et kesme tahtasının klozet kapağından çok daha fazla bakteri barındırması. hijyene önem veren biri olarak artık mutfakta yemek yapmıyorum beyler.
  • youtube'daki easter egg mesela. herhangi bir video izlerken aynı anda missile command oyununu oynamanızı sağlıyor. yapılması gerekenler çok basit.

    1. adım: herhangi bir video açın.
    2. adım: video ekranının dışına bir kere tıklayın.
    3. adım. 1980 yazın.

    video ekranı aşağı çekilip oyun belirecek, tıklayıp keyfini çıkarın.

    bu da ekran görüntüsü: http://i.imgur.com/a1nvqm7.jpg
  • eclipse debug paneli. insanın ömrüne ömür katar.
  • ufuk iki katına çıkmadı ama ilginç bilgi diyelim.

    maymun orkidesi (çiçeğe, maymuna olan şaşırtıcı benzerliğinden dolayı "maymun orkidesi" ismi verilmiş. çiçeğin bilimsel ismi dracula simia. daha çok ekvador'un dağlık bölgelerinde bulunan maymun çiçeği her mevsim görülebiliyor.)

    tık

    tıkk

    tıkkk
  • sonsuzluk.

    tüm sınırların ötesini merak etmek insanın doğal dürtülerinden. bununla birlikte insan aklı her şeyin bir sonu olmasını tercih ediyor. çünkü sezgilerimize göre bir şeyin anlaşılabilir olması için sonlu olması gerekir. kısacası aklımız ancak buna yetiyor. hal böyle olunca sonsuzluk hakkında bilim adamlarının da görüş birliğine varamadıklarını görmek şaşırtıcı olmuyor. kimisine göre sonsuzluk diye bir şey yok, bu sadece insan aklının bir kurgusu. insan kendi aklının dahi anlamaya yetemeyeceği şeyleri kurgulamayı seviyor olsa gerek. ancak sonsuzluğa inanmamak bir problemi de beraberinde getiriyor. hem de hepimizin çocukluğundan beri bildiği bir problemi. eğer sayılar sonsuza kadar gitmiyorlarsa, nerede bitiyorlar? her zaman en büyük sayıya 1 eklenerek daha büyük bir sayı elde edilemez mi?

    bize çok büyük gelen sayılar, çok uzun gelen süreler sonsuzluk karşısında ufak kalırlar. sonsuzluk her şeyden daha uzun bir süre olduğu için, bir şeyin gerçekleşme ihtimali ne kadar az olursa olsun, sonsuz bir zaman dilimi düşünüldüğünde muhakkak gerçekleşecektir.

    örneğin bir daktilonun tuşlarına rastgele basan bir maymun düşünelim. bu maymun çok çok uzun bir süre boyunca tuşlara rastgele basmayı sürdürürse, shakespeare'in bütün eserlerini yazabilir. bunun için yaklaşık 900 bin kelimeyi, doğru sırada, karakter karakter yazması gerekir. bunun rastgele olarak gerçekleşme olasılığı 10^9milyon'da 1'dir. (aynı insanın 29 bin yıl boyunca her hafta piyangoyu kazanmasıyla aynı ihtimal) olasılık bu kadar küçük olmasına rağmen sıfır değil. yani sonsuz bir zaman içinde kesin olarak gerçekleşecektir. o maymun o tuşlara rastgele basarak dünyanın en önemli eserlerini yazacaktır. (bkz: sonsuz maymun teoremi)

    aynı şekilde pi sayısı. şu ana kadar sonu bulunamadı bu sayının. virgülden sonra birbirini tekrar etmeden devam eden bu rakamlar eğer gerçekten sonsuza kadar gidiyorsa bu şu anlama gelir: pi'nin içinde mümkün olan her türlü sayı kombinasyonu bulunur. herkesin doğum tarihi, ölüm tarihi, banka şifreleri... ve eğer bu rakamları ascii karakterleri ile harflere dönüştürürsek, pi'nin içinde dünya üzerinde yaşamış her bir insanın tek tek ismi bulunur. ve tabii ki evrenin en büyük sorularının yanıtları, yaşamış ya da yaşayacak her canlının dna'sı... daha da ileri gidip bu rakamlar bir bitmap resim dosyasına dönüştürülürse, evet, herkesin herşeyin görüntüsü sadece pi sayısının içinde bulunabilir. hepsi bir dairenin çevresinin çapına bölümü ile elde edilen bu basit ama görkemli sayı içinde mevcut. gel de şimdi pi'yi 3 al.
  • dmt denilen enzim. ruh ve beden arasında ilişki kurduğuna inanılıyor.
  • kedilerin ve kopeklerin vucutlarinin kendi c vitaminini uretmesi.
hesabın var mı? giriş yap