• ak parti tanıtım ve medya başkanı edibe sözen'in gençleri korumak amaçlı sunduğu tasarıdan bir madde imiş.
  • ibadethane değil mescid açılması planıdır.dini çeşitliliğin ve mezheplerin bu kadar fazla olduğu ülkemizde okullara ibadethane açılması pek mümkün değildir.misal 21 alevi 6 ortodoks ve bir budisitin olduğu okula bu ibadethanelerin hepsini açamazsınız,velevki açtınız eğitim yapacak yer kalmaz.aaaa...yoksa..?yok canım...
  • eğer tasarı çıkarsa, okula mecusi olarak başvurarak bir de büyük ateş tapınağı açtırmayı düşünüyorum.. hatta onlar tapınak açmasınlar, yeter ki bana izin versinler, ben kampüsün orta yerine yakarım ateşimi! bu nedir ya?

    hatta birkaç arkadaşımın kanına girerek, kendilerini budist olarak başvurtmaya ikna edip, uzak doğudan budha heykelleri getirtelim okulumuza.

    e öyle ya; laik sistem demek tüm dinlere eşit yaklaşım demek... ha sizin amacınız "ibadethane" değilse, o başka...

    (ara: akıl fikir)
  • ders aralarinda, temiz hava alip, koşup oynamak yerine, mescitlere akin eden başi kapali ilkokul çağı kızlarının yaratilmak istendiginin güzel bir kaniti. durmak yok yola devam.
  • çok lazım bu evet. çünkü bütün okullarda kitaplık, sıra, bilgisayar, öğretmen!!, ders kitabı herşey fazlasıyla var ya, zannedersem tek eksiğimiz ibadethaneydi. allah sizi bildiği gibi yapsın.
  • eğitim sistemimizin allaha emanet olduğunun göstergesi.
  • malûmun ilanıdır. totolojik. zaten liselerde, ilköğretim okullarında namaz için ayrılmış olan adı ibadethane konulmamış olsa da böyle kısımlar mevcuttu uzun zamandır, bununla birlikte şimdi en fazla kılıfına uydrulmuş olur.
  • eksikliğini hissedenler için iyi hissetmeyenlerin neye üzülüp sinirlendiğini anlayamadığım olaydır.
  • önce (bkz: #13783632)

    5 vakit namaz kılmak zorunda olduklarına inanan* ortaokul lise çağında çocuklar/gençler var. bu bir iddia ya da argüman değil, geçerliliğini yıllarca koruyacak bir tespit.

    birçok okul öğrencilerin tenefüslerde okul sınırlarını terketmesine izin vermiyor, bir çoğununun yakınında bir tenefüste gidilebilecek mesafede cami yok. şimdi bu okulda okuyan entry'nin ilk cümlesinde tarif edilen genç ne yapsın? bu insanların huzursuzluğunu gidermek, onları mutlu etmenin nesi kötü?

    seküler devlet vatandaşlarından gelen talebin kökeninin dini olup olmamasına bakmaz. talebin makul olup olmadığına bakar. şimdi, namaz kılmak isteyen öğrenciye küçük temiz bir oda göstermenin maliyeti nedir?

    "ben de budha heykeli istiyorum" falan bunlar çok saçma argümanlar. devlet kimsenin ibadet araç gereçlerini temin etmekle yükümlü değil, namaz kılmak isteyenin seccadesini sermekle de yükümlü değil. ama eğer devlet sizi gün boyu kapalı bir mekanda tutuyorsa ve sizin de dininiz bu zaman diliminde ibadet etmeyi zorunlu tutuyorsa devletin size bu konuda kolaylık göstermesi gerekir.

    bu bağlamda evet her günün belli saatinde şango heykeli önünde secdeye varılmasını emreden şangola dini mensuplarının yaşadığı köye okul açan devlet, bu dine bağlı olanların ibadetlerini yerine getirebilmelerine imkan verecek, icabında ders saatlerini & tenefüsleri buna göre düzenleyecek. bunu garipseyenler şunu unutmasın: insan devlet için değil, devlet insan için.

    muhtemel bir itiraz: "o zaman okulların yarısı çeşitli dinlerin ibadethaneleriyle dolar"
    hayır efendim dolmaz, bunlar farazi şeyler. bir sürü okul gezdim, namaz kılmak isteyen birkaç öğrenciden başka "ibadet etmem lazım" diyen bir topluluğa rastlamadım. ülkemizde hinduism & budism vs. yaygın değil. yaygın olsaydı ona göre düzenlenirdi kurallar. dikkat edin x dini şöyle olduğu için kurallar eğilmiyor, x dinine mensup zibilyon tane insan olduğu için ve devletin birincil görevi vatandaşlarının mutluluğu olduğu için kurallar eğiliyor.

    bu ve benzeri problemlere kesin çözüm ise eğitimde tek kalıp merkezi kontrolden vazgeçilmesi. isteyen komünite'nin -belli standartlara uyduğu sürece- kafasına göre okul açması. buna göre isteyenin mescitli, isteyenin sinagog+mescitli, isteyenin içinde hiç bir ibadethane bulunmayan, isteyenin patates tarlalı okullara çocuğunun kaydını yaptırabilmesi.
  • ibadet etmeyenleri fişleyebilmek için ideal uygulamadır.
    ha devlet zenginim, para basıyorum, o kadar ki her okula gider mescit, şapel, sinagog efendime söyleyeyim cemevi, sonracıma tapınak, vs açarım diyorsa dönüp hazinesini kontrol etmesinde ve millete verdiği bulgur yeme tavsiyelerini bırakmalarında fayda vardır.
hesabın var mı? giriş yap